12 / 05 / 2024

bitmiş piller nereye atılır

bitmiş piller nereye atılır

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yaklaşık 399 ton atık pil toplandığını açıkladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecel atık pillerin Türkiye genelinde 2 adet ayrıştırma tesisinde ayrıştırıldığını belirtti...

İskan başvurusu nereye yapılır?

İnşaat çalışmaları biten bir yapının resmi olarak kayıtlara da bitmiş olarak geçmesi için iskan belgesinin alınmış olması gerekiyor. Peki, iskan başvurusu nereye yapılır?

Avrupa Konutları Başakşehir nereye yapılacak?

Avrupa Konutları Başakşehir nereye yapılacak? Avrupa Konutları Başakşehir Kayaşehir'de 882 ada 1 parselde inşa edilecek. Avrupa Konutları Başakşehir 1.etapta 603 daire, 17 dükkan olacak...

Emlak vergisi 2. taksit ödemesi nereye yapılır?

Emlak vergisi mükellefleri yıllık vergilerini senede iki taksitte ödeyebiliyor. 2015 yılı 2. taksit ödemeleri Kasım ayında başlayacak. Peki, emlak vergisi 2. taksit ödemesi nereye yapılır?

TOKİ Esnaf Evleri başvurusu nereye yapılacak?

Esnafın geleceğinin garanti altına alınacak TOKİ Esnaf Evleri başvurusu nereye yapılacak? TOKİ Esnaf Evleri başvuru şartları neler?

Apartmanda gürültü şikayeti nereye yapılır?

Apartmanlarda hafta içi ve hafta sonu gürültü saatlerine uyulması gerekiyor. Peki, apartmanda bu saatlere uymayan ve sürekli gürültü yayan maliklere ne yapılır? Apartmanda gürültü şikayeti nereye yapılır?

Emlak vergisi 2. taksidi nereye ödenir?

Emlak vergisi konut sahipleri tarafından her yıl belirli dönemlerde iki eşit taksitte ödenen bir vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlak vergisi 2. taksidi nereye ödenir?

El yazılı vasiyetname nereye verilir?

El yazılı vasiyetnamelerde, vasiyetçi bütün vasiyetnameyi başından sonuna kadar kendi el yazısıyla yazması gerekiyor. Peki, el yazılı vasiyetname nereye verilir?

Kiracı gürültü yapıyorsa nereye şikayet edilir?

Kimi zaman apartman dairesi kiralayan kiracılar yaptıkları gürültü nedeniyle komşularına rahatsızlık verebiliyor. Bu duruma kiracının ev sahibi de müdahale etmeyebiliyor. Peki, kiracı gürültü yapıyorsa nereye şikayet edilir?

Tapu harcı nereye yatırılır?

Tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilen hizmet karşılığında, alıcı ve satıcı tarafından tapu masrafı olarak bilinen tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu harcı nereye yatırılır?

Kira depozitosu nereye yatırılır?

Mal sahibi ile yapılan anlaşma sonucunda, kira sözleşmesi imzalamanız ve ilk kira ile birlikte depozito ödemesi yapılması gerekiyor. Peki, kira depozitosu nereye yatırılır?

2015 tapu harcı nereye ödenir?

Gayrimenkul alım-satımı yapacak kişilerin merak ettiği konuların başında tapu harcı geliyor. Peki, 2015 tapu harcı nereye ödenir?

Riskli yapı başvurusu nereye yapılır?

Riskli yapı, riskli alan içinde yada dışında kalan ekonomik ömrünü tamamlamış, yıkılma veya ağır hasar görme ihtimali olan yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, riskli yapı başvurusu nereye yapılır?

İrtifak hakkı için nereye başvurulur?

Gayrimenkul üzerinde, diğer bir gayrimenkul veya şahıs lehine kurulan hak sahibine yararlanma yetkisi sağlayan hak türüne irtifak hakkı deniyor. Peki, irtifak hakkı için nereye başvurulur?

bitmiş piller nereye atılır Haberi

bitmiş piller nereye atılır

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecel tarafından yapılan açıklamada, atık pillerin Türkiye genelinde 2 adet ayrıştırma tesisinde ayrıştırıldığını belirterek, “Geri kazanımı mümkün olmayan atık piller ise düzenli depolama sahalarında atık piller için dizayn edilmiş nihai depolama alanlarında bertaraf ediliyor.” dedi.


Atık pillerin mutlaka toplanması gerektiğini ifade eden Ecel, “Atık pillerin çöpe, toprağa, denize, akarsulara ve kanalizasyonlara atılması veya yakılmaları durumunda içerdikleri ağır metaller çevrenin kirlenmesine yol açabiliyor. Pil ya da bataryaların yakılarak bertaraf edilmeleri sonucunda kurşun, cıva ve kadmiyumun daha da zehirli olan oksitleri gaz halinde soluduğumuz havaya karışıyor.” ifadelerini kullandı. 


EN ÇOK ATIK PİL İSTANBUL’DA TOPLANDI


Bakanlık verilerine göre atık piller en çok 124 ton ile İstanbul'dan çıktı. İstanbul’da en çok atık pil toplayan ilçeler Bağcılar-Üsküdar-Ümraniye-Kadıköy- Şişli olurken,...