27 / 12 / 2024

Bizans hazineleri

Bizans hazineleri

1993 yılında bir defineci, Kızkulesi'nin altında Bizans altınlarının bulunduğunu iddia etmiş. Birinci Dünya Savaşı sırasında bir dalgıcın birbirine zincirli 15 kasa gördüğünü söyleyen defineci, bunların Bizans hazinesi olduğunu söylemiş.

60 sene önce tesadüfen keşfedilen Derinkuyu Yeraltı Şehri 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış!

Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kapadokya bölgesinde bulunan, Nevşehir’e 30 km uzaklıkta bulunan Derinkuyu ilçesinde, Bizans döneminde yaklaşık 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış. Görenleri büyüleyen şehrin ortaya çıkışı ise sadece bir tesadüften ibaret.

Tarihi Kiliseli Tüccar Han ticaret merkezi olacak!

Bolu Gerede'de Bizans dönemine ait ilk ticaret merkezi olan tarihi Kiliseli Tüccar Han'ın restore edilmesi için çalışmalara başlandı. Bu yıl içerisinde hizmete açılacak tarihi han içerisinde 25 odalı butik otel de yer alacak.

Sultanbeyli'de Aydos Kalesi’nin restorasyonu tamamlandı!

Sultanbeyli'de yer alan tarihi Aydos Kalesi’nin 2010'da başlayan restorasyonu tamamlandı. ‘İstanbul’un fethinin başladığı yer olarak’ ortaya çıkan Bizans eseri tarihi kale, çevre düzenlemesi tamamlanınca halkın ziyaretine açılması planlanıyor.

Fatih Kariye Camii ibadete açıldı!

İstanbul Fatih'te Bizans döneminden kalan Kariye Camii'nin yönetiminin Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilip ibadete açılması kararı verildi.

İstanbul Havalimanı Müzesi açıldı!

İstanbul Havalimanı Müzesi 'Türkiye'nin Hazineleri-Tahtın Yüzleri' sergisiyle hizmete açıldı...

Darıca Kalesi aslına uygun olarak restore edilecek!

Darıca'da Bizans döneminde yapıldığı tahmin edilen ve zamana bağlı olarak atıl kalan Darıca Kalesi'nin gün yüzüne çıkarılması için restorasyona geçildi.

Cağaloğlu'nda üç imparatorluğun izlerini taşıyan bina 1.7 milyon dolara satışta!

Cağaloğlu'nda Roma, Bizans, Osmanlı İmparatorluğu'ndan izler taşıyan bina yıkık dökük haliyle satışa çıkarıldı. Tarih araştırmacısı Mehmet Dilbaz, bina için "Üç farklı imparatorluk, üç farklı dönem, üç farklı devlet, hepsi üst üste yığılmış ve ortaya çıkmış" diye konuştu...

Tarihi Alanya Kalesi içten yıkıldı!

Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapan Tarihi Alanya Kalesi’nin tarihi surları katledildi. Surların yakımına Avusturyalı emekli pilotun ev tadilatı yol açtı

Tekfur Sarayı müze oluyor!

Bizans İmparatorluğu döneminde son yıllarında kullanılan, Eğrikapı-Ayvansaray arasında bulunan Blakhernai Sarayı’ndan günümüze kalan tek yapı olan Tekfur Sarayı, çini eserler ile cam ve çömlek eserlerin de sergileneceği bir müzeye dönüştürülecek.

Boğazkesen Köprüsü restore edilmezse yok olacak!

Tokat Erbaa'da bir bölümü Bizans İmparatorluğu, bir bölümüyse Selçuklu Devleti zamanında yapılan ve yıllar içinde tahribata uğrayan tarihi Boğazkesen Köprüsü için restorasyon projesi hazırlandı.

Mamak Kıbrıs Kanyonu Projesinin startı verildi!

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Üreğil Millet Bahçesi’nde yaptığı açıklamada Kıbrıs Kanyonu gibi gizli hazineleri turizme kazandıracaklarını söyledi.

Tarihi Sağır Han'ın üstündeki iki kaçak yapı yıkıldı!

Fatih'te, Bizans dönemine ait İrine Kulesi'nin bitişiğinde bulunan tarihi Sağır Han'ın üstündeki iki kaçak yapı, belediye ekipleri tarafından balyoz kullanılarak yıkıldı.

590 yıllık Şerefiye Sarnıcı kiraya verilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 yıldır restore edilen Bizans'tan kalma bin 590 yıllık Şerefiye Sarnıcı kiraya verilecek. Kiralama ihalesi 12 Aralık 2018 tarihinde düzenlenecek.

Bizans hazineleri Haberi

Bizans hazineleri



70 kulaçta, 14 sandık kuzu gibi yatıyor


Kulenin dibi altın dolu


BAZI İHBARLAR DOĞRU ÇIKTI


Kızkulesi'nin altında Bizans altınları bulunduğunu iddia eden hazine avcısı İbrahim İrgören, sualtı araştırmaları için izin istedi. İrgören daha önce de Tekirdağ'ın Naibler Köyü'nde 20 milyarlık altın bulunduğunu öne sürmüş ve doğru çıkmıştı.


BIRAKIN HAZİNEYİ ÇIKARTAYIM


Arkeoloji Müzesi yetkililerinin ''Sualtı elemanımız yok'' diye izin vermediği İrgören, daha önce de Ayasofya'nın altında ve Vezneciler Caddesi'nde altın olduğunu iddia ederek definecilerin ağzını sulandırmıştı.


Hazinenin öyküsü


İrgören'in elindeki belgelere göre; 1. Dünya Harbi sırasında batan bir romörkü çıkartmak için Kız Kulesi'nin dibine dalan dalgıç, birbirine bağlı 14 demir kasa belirledi.

Ancak; Harp zamanı olduğu için...