02 / 05 / 2024

blok veya daire numaraları yanlış

blok veya daire numaraları yanlış

Yanlış daire numarası nasıl düzeltilir? Hatalı blok veya daire numaralarında düzeltme işlemi nasıl olur? İşte 1721 sayılı hatalı blok veya daire numaralarında düzeltme işlemi genelge hükümleri..

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Kayseri'ye bağlı Kocasinan Belediyesi ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Belediye bu çalışmalar dahilinde Yunusemre Mahallesi’nde B3 blok 104 daire için 22 Haziran'da ihale gerçekleştirecek.

Çocuklarını bulana daire verecekler!

Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan Mustafa-Ümmü Demirhoş çifti 2009 yılından beri iki oğlundan haber alamıyor.  11 yıldır çocuklarına kavuşamayan anne-baba çocuklarını getirenlere 100 bin lira veya daire verecek. 

Kayseri Kazım Karabekir Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki konutlar teslim edildi!

Melikgazi Belediyesi en büyük projeleri arasında yer alan Kâzım Karabekir Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında tamamlanan 3 blok 81 daire sahiplerine teslim edildi.

Tapu ve imar kanunlarında değişiklik!

Altın Emlak Genel Müdürü Özelmacıklı, "Alıcılar ve satıcılar farklı tapu müdürlüklerinde hatta yurtdışında olsalar bile tapu işlemleri yapılabilecek. Kat mülkiyetli taşınmazlarda hatalı blok veya bağımsız bölüm numaraları kolaylıkla düzeltilebilecek" dedi...

Melikgazi Belediyesi 52 konut yapım ihalesi 24 Temmuz'da!

Melikgazi Belediyesi, Kazım Karabekir M.3.Ada C-Blok 52 Daire + 3 Dükkan Kentsel Dönüşüm Konutları Yapılması İşi ihale ediliyor. İhale 24 Temmuz'da gerçekleşecek...

Melikgazi Kentsel Dönüşüm Konutları ihalesi 24 Temmuz'da!

Melikgazi Belediye Başkanlığı tarafından, Kazım Karabekir M.3.Ada D-Blok 56 Daire + 3 Dükkan Kentsel Dönüşüm Konutları Yapılması İşi ihale ediliyor. İhale 24 Temmuz'da gerçekleşecek..

Derince Çınarlıkent 3. etapta teslimler başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut tarafından inşaatı tamamlanan Derince Çınarlıkent 3. etap projesinde teslimler başladı. Konutlar 4 blok,166 daire ve 3 işyerinden oluşuyor.

Nazenin Konakları ile komşuluk odaklı prestijli bir yaşam başlıyor!

9 blok 92 daire ve 15 mağazadan oluşan Nazenin Konakları, geleneksel mahalle kültürü ve komşuluk ilişkilerinin canlanacağı yeni bir hayat vadediyor.

Bakırköy City 2'de teslimler Ağustos 2018'de!

Bakırköy City 2'de teslimler Ağustos 2018'de başlayacak. Bakırköy -Veliefendi Hipodromu'nun karşısında konumlanan proje, 4 bin 448 metrekare alan, 5 blok, 62 daire ve 12 ticari alana sahip olacak.

Sarissa İstanbul Evleri'nde sona bırakılan ticari mülk satışa sunuldu!

Ataşehir Finans Merkezi’ne komşu 5 blok 392 daire 42 ticari üniteden oluşan Sarissa İstanbul evlerinde satışı sona bırakılan 3700 metrekare büyüklüğündeki kıymetli ticari mülk satışa sunulmuştur.

Livza'da 450 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

2 blok 72 daire ve mağazalardan oluşan Livza , 2+1 ve 3+1 daireler 108-166m2 arasında değişen 6 tip alternatif ile kendinize en uygun yaşam alanını seçmenize imkan tanıyor.

Kırıkkale Bahşılı'da 156 konutluk proje başlıyor!

Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar'ın ilçede nüfus artısına katkıda bulunmak hem de istihdam sağlamak amacı ile çalıştığı konut projesinin yapım süreci başladı. Proje 3 blok, 156 daire olup, daireler ise 2+1 şeklinde olacak.

Sarot Termal Vadi Bolu devremülk fiyatları!

Sarot Termal Vadi Bolu Mudurnu'da yer alıyor. Sarot Termal Vadi'de 35 blok, 400 daire ve 10 bin 400 devremülk bulunuyor. Sarot Termal Vadi Bolu devremülk fiyatları şöyle:

blok veya daire numaraları yanlış Haberi

blok veya daire numaraları yanlış

Hatalı blok veya daire numaralarında düzeltme işlemi nasıl olur?

Blok veya bağımsız bölüm numaralarında bir hata olmasına ilişkin bu durumun nasıl düzeltileceği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan 1721 sayılı Genelge ile şu şekilde açıklanıyor:


GENELGE NO : 1721

2011/ 3


Genel Müdürlüğümüze intikal eden taleplerde; Ülke genelinde dikey veya yatay kat irtifaklı/kat mülkiyetli yapıların; fiili durumları ile tapu kayıtlarının dayanağını oluşturan mimarî projesindeki bağımsız bölüm numaraları veya vaziyet planında gösterilen blokların blok numaraları zaman zaman farklılıklar göstermektedir. Bu tür hataların özünde İdaremiz işlemlerinden kaynaklanmamasına rağmen, yaşanan sorunlar ile taşra birimlerimizin muhatap olduğu, tapu sicilinin temel dayanak belgelerine olan güvenilirliğin zedelendiği ve bu nedenle Teşkilatımızın aslî görevi olan tapu sicillerinin 4721 sayılı Türk Medenî Kanunu’nun öngördüğü şekilde düzenli olarak tutulması ve korunması görevinin...