29 / 04 / 2024

BM gazze yardımı

BM gazze yardımı

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP), İsrail'in Gazze saldırılarında evleri yıkılan bin 339 aileye tazminat ödemeye başladığı bildirildi.

BM'nin Gazze'deki imar yardımları durduruldu!

OCHA, tarafından yapılan açıklamada inşaat malzemelerinin eksikliği sebebiyle BM'nin Gazze'ye imar için yaptığı yardımları durdurmak zorunda kaldığı ifade edildi. Bin 370'ten fazla ailenin verdiği mali desteği askıya almak durumunda kaldığı belirtildi.

İHH'den Gazze halkına kira yardımı!

İHH İnsani Yardım Vakfı Gazze'de İsrail'in saldırısı sonucunda evleri yıkılan ailelere kira yardımında bulundu.

Katar, Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacak!

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lolwah Al Khater yaptığı açıklamada, Katar'ın Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacağını söyledi.

İsrail'in Gazze saldırılarında evi yıkılanlara kira yardımı yapılacak!

Gazze'deki Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği son saldırılarda evleri tamamen yıkılanlara 6 aylık kira yardımı yapılacak...

Hamas ile Katar İmar Komitesi yardım projelerini görüştü!

Hamas Hareketi Gazze sorumlusu Yahya Sinvar, Katar Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı Muhammed el-İmadi ile Gazze'ye yardım projelerini görüştüler. 

Gazze'ye 40 milyon Dolar'lık kira yardımı!

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında evleri zarar gören 8 bin Filistinli kişiye kira yardımında bulundu. Ajans, 2014'ten bu yana yapılan kira yardımının 40 milyon dolara ulaştığı belirtti.

Türk Kızılayı'ndan Gazze'ye ilk yardım istasyonu!

Gazze'nin İsrail sınırındaki El-Karara kasabasında, Türk Kızılayı'nın finansmanı ve Karara Belediyesi ile Filistin Kızılayı'nın işbirliğiyle ilk yardım istasyonu açıldı.

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar 2015?

Kentsel dönüşümde konut ve işyeri tahsisi yapılamaması halinde ise, Bakanlık tarafından belirlenen aylık kentsel dönüşüm kira yardımı yapılabiliyor. Peki, Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar 2015?

Kentsel dönüşümde kira yardımı arttı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ülke genelinde 6.5 milyon konutun yıkılıp yeniden yapılacağı kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine verilen kira yardımlarını arttırdı. 2013'te 650 lira olarak ödenen kira yardımı 680 liraya yükseltildi...

Kentsel dönüşümde kira yardımı süresi!

Kentsel dönüşümde hak sahiplerine geçici konut veya işyeri tahsisi yapılamaması halinde kira yardımı yapılıyor. Peki kentsel dönüşümde kira yardımı süresi ne kadar? İşte kentsel dönüşüm kira yardım süreleri...

Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç TL oldu?

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında konutu ya da iş yeri yıkılan kimselere yer tahsisi ya da kira yardımı yapılıyor. Ağustos ayında kira bedelinde artış yapıldı. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı kaç TL oldu?

İzmir'de kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında konutu ya da iş yeri yıkılan kimselere kira yardımı yapılıyor. Kira yardımı miktarı, bölgeye göre değişiyor. Peki, İzmir'de kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Ankara'da kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğine göre hak sahiplerine kira yardımı yapılıyor. Peki Ankara'da kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşüm kira yardımı sorgulama!

Kentsel dönüşümde Deprem Risk Raporu Bakanlık tarafından onaylandıktan sonra Binadaki Mülk Sahipleri Kentsel Dönüşüm Kira yardımından yararlanabiliyor, kira yardımı sorgulanabiliyor. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı sorgulama ...

BM gazze yardımı Haberi

BM gazze yardımı

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP), İsrail'in Gazze saldırılarında evleri yıkılan bin 339 aileye tazminat ödemeye başladığı bildirildi.


UNDP tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in 2014 yılında Gazze'ye düzenlediği saldırılarda evleri kısmen ya da tamamen yıkılan, mülteci olmayan Filistinli bin 339 aileye tazminat ödenmeye başladığı belirtildi.


Suudi Arabistan Kalkınma Fonu'nun finansman sağlayacağı bilgisi verilen açıklamada, saldırılarda zarar gören ya da yıkılan evlerin yapım, bakım ve onarımı için 1 milyon 547 bin 600 dolar ödeneceği kaydedildi.


Açıklamada ayrıca, Suudi Arabistan Kalkınma Programı'nın 26 milyon dolara yaklaşan yardımlarının şu ana kadar 12 bin 110 aileye ulaştığı ifade edildi.

İsrail, 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün süren "Koruyucu Hat" adını verdiği saldırılarını 26 Ağustos'ta sağlanan ateşkesle sona erdirmişti. Resmi verilere göre, İsrail'in son Gazze saldırılarında yaklaşık 12 bin...