29 / 04 / 2024

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon

Başkan Kadir Topbaş ile birlikte Yenikapı Arkeolojik Alanı’nı gezen BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, “Yenikapı Arkeolojik kazı alanından çok etkilendim. Bu Kadir Topbaş liderliğindeki bilim adamlarının insanlığa yaptığı ortak katkıdır” dedi

İBB Genel Sekreteri Gökce’den çok konuşulacak kentsel dönüşüm eleştirisi! Kent rantının yeni bir yolu mu?

Hak gaspına sebep olacağı eleştirileriyle gündemden düşmeyen kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasaya yönelik tartışmalar sürerken İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, çok konuşulacak bir açıklama yaptı

Önümüzdeki yıl dünyanın gıdası tükenebilir! Gübre fiyatları kaç TL? 23 Eylül 2022 fiyat listesi...

BM Genel Sekreteri Guterres, gübre pazarının istikrara kavuşturulmaması durumunda, gelecek sene dünyanın gıdasının tükeneceğine ilişkin uyarıda bulundu. Peki son dakika güncel gübre fiyatları kaç Türk Lirası oldu? Bugün hangi gübre kaç TL'den satılıyor? 23 Eylül 2022 fiyat listesi

OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo'nun şüpheli ölümü dikkat çekti! İki ülkeye işaret etmişti

OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo görev süresinin dolmasına kısa bir süre kala hayatını şüpheli bir şekilde kaybetti. Barkindo'nun bildirilen bir sağlık sorunu bulunmazken ölüm nedenine ilişkin de bir açıklama yapılmadı.

BM'den İsrail'e, Doğu Kudüs'teki yıkımları durdurma çağrısı!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'e, Doğu Kudüs'teki yıkımları durdurması için çağrı yaptı...

BM, İsrail'in yeni yerleşim inşasını uluslararası hukuka aykırı buldu!

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler için yaklaşık 800 yeni konut inşası kararının, uluslararası hukuka göre açık bir ihlal olarak belirtti. 

Kerkük'te köyler yeniden imar edilecek!

BM Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis Plasschaert, terör saldırıları nedeniyle evlerinden olan Kerkük vatandaşı için bölgenin yeniden imar edilmesine destek olmaya hazır olduklarını söyledi.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı'ndan 'Kapalı Maraş açılmasın' çıkışı!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Anastasiadis, BM Genel Sekreteri Guterres'e Türkiye'nin Gazimağusa'daki 46 yıldır kapalı olan 'hayalet şehir’ Kapalı Maraş'ı turizme açmasına izin vermeme çağrısında bulundu. 

Yavuz Erkut, İBB Genel Sekreteri oldu!

Tüpraş eski Genel Müdürü Yavuz Erkut, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği'ne atandı...

Hasan Yalçın, Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri oldu!

Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Sekreterliği görevini 16 Ocak 2019 tarihi itibariyle Hasan Yalçın üstlendi...

Timur Diz, İZODER Genel Sekreteri oldu!

İZODER Teknik İş Geliştirme Yöneticisi Timur Diz, İZODER Genel Sekreterliği’ne getirildi...

İTO’nun yeni genel sekreteri Doç. Dr. Nihat Alayoğlu oldu!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Genel Sekreterliği görevine Doç. Dr. Nihat Alayoğlu atandı. Alayoğlu, İstanbul Ticaret Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde ders veriyor.

İmar Affı Kanunu, TBMM Genel Kurulu'nda!

CHP Genel Sekreteri Hamzaçebi, "İmar Affı Kanunu'nun uygulamasının ilk yıllarında vatandaşlarımızın bir kısmı tapusunu aldı. 34 yıldır bu vatandaşlarımızın çok önemli kısmı tapu bekliyor" dedi. 

BM'den İsrail'in Batı Şeria'daki konut kararına uyarı!

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail Parlamentosu tarafından onaylanan Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim planını hakkında uyarılarda bulundu.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon Haberi

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Birleşmiş Miletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'a Yenikapı Arkeolojik Kazı Alanı'nı gezdirdi. Gezide Ban Ki-Moon'un eşi Yoo (Ban) Soon -Taek ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi bürokratları da yer aldı.


İncelemelerden önce Başkan Kadir Topbaş ile birlikte baret takıp yelek giyen BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’a İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürü ve Yenikapı Kazı Alanı Başkanı Zeynep Kızıltan Yenikapı Arkeolojik Kazı Alanı ile ilgili bilgiler verdi.


Başkan Topbaş, kazı sonrası çıkarılan eserlerin fotoğraflarını dikkatle inceleyen Ban Ki-Moon ve eşine daha sonra kazı alanını gezerek bilgiler verdi. Burada çalışan arkeologları ve itinayla yürütülen çalışmaları yakından izleyen Ban Ki-Moon kazı alanından çıkarılan gemi iskeletini de yakından inceleme fırsatı buldu.


Yaklaşık 1 saat kazı alanında kalan Ban Ki-Moon, basın mensuplarına yaptığı açıklamaya...