02 / 05 / 2024

Kerkük'te köyler yeniden imar edilecek!

Kerkük'te köyler yeniden imar edilecek!

BM Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis Plasschaert, terör saldırıları nedeniyle evlerinden olan Kerkük vatandaşı için bölgenin yeniden imar edilmesine destek olmaya hazır olduklarını söyledi.



Irak'ta terör örgütü DEAŞ saldırıları nedeniyle yerlerinden edilen binlerce iç göçmenin evlerine geri dönmeleri için Birleşmiş Milletler (BM) Irak Temsilciliği, bölgelerinin imarı için destek olacaklarını aktardı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; geri dönüş sürecinin planlı bir şekilde yapılması gerektiğini söyleyen Plasschaert, iç göçmenlerin yaşadıkları sıkıntılı uzun bir sürecin ardından onlara sağlıklı ve iyi koşullu hayatın temin edilmesi gerektiğini aktardı.

Kerkük te köyler yeniden imar edilecek!

Göçmenlerin evlerine geri dönüşlerinin en büyük engellerden birinin imar sorununun olduğunu belirten Plasschaert, imar ve kalkınmada destek sunacaklarını dile getirdi. 

Kerkük Valisi Rakan Said de, DEAŞ saldırıları nedeniyle Kerkük'ün güneyinde 138 köyün tahrip edildiğini açıkladı. 

İç göçmenlerin evlerine geri dönmeleri için yıkılan ve tahrip edilen köylerin öncelikli olarak imar edilmesi gerektiğini Said, bunun için de yardım kuruluşların desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi. 
 
Kerkük'te koronavirüs nedeniyle 325 imar projesi durduruldu!


Geri Dön