15 / 05 / 2024

 Kerkük köy tahribatı

 Kerkük köy tahribatı

BM Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis Plasschaert, terör saldırıları nedeniyle evlerinden olan Kerkük vatandaşı için bölgenin yeniden imar edilmesine destek olmaya hazır olduklarını söyledi.

Büyük deprem sonrasında İskenderun’da kıyı şeridi tam 1 metre çökmüş!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin Hatay'ın kıyı şeridinde yol açtığı yıkıntı, su altı kameralarıyla kaydedildi. İskenderun, Arsuz ve Samandağ ilçelerinde yapılan çekimlerde fay hattının denizaltındaki tahribatı görüntülendi.

Kerkük'ün ilk köy kütüphanesi açıldı!

Irak'ın Kerkük kentinin ilk köy kütüphanesi Büyük Hasar köyünde hizmete açıldı. kütüphaneden aynı anda 150 genç, öğrenci ya da yetişkin yararlanabiliyor. 

Kerkük'teki Kayseri Çarşısı'nı AVM yapmak için yakmışlar!

Türkmen kenti Kerkük’te yakılan Osmanlı yadigarı Kayseri Çarşısı için ‘büyük zarar gördü, yıkılsın’ raporu çıktı. Türkmenler yıkıma karşı çıkarken de Türkiye tarihi çarşı için harekete geçti.

Musul ve Kerkük'ün tapuları Türkiye'de!

Türklerin Musul ve Kerkük'te 169 yıl öncesine dayanan varlığının izleri olan 77 bin 63 tapu kaydı Ankara'daki arşivlerde saklanıyor.

Ali Yücelen'den Kerkük'teki bayrak krizine tepki!

Türkiye Genç İşadamları Derneği başkanı Ali Yücelen, Irak’ın Kerkük kentinde yaşanan bayrak krizine tepki gösterdi. Yücelen, Irak’taki iç çekişmelerin merkezi hükümeti zayıflattığını ve bunun da bazılarına fiili durum yaratmak için fırsat olduğunu dile getirdi.

Musul ve Kerkük'ün tapuları, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nden çıktı!

Osmanlı döneminde Musul ve Kerkük'te 169 yıl öncesine dayanan 77 bin 63 tapu kaydı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşiv Dairesi Başkanlığı'nda saklanıyor. Arşivde 1847 öncesi döneme ait Musul'un 87, Kerkük'ün de 96 tapu tahrir defteri bulunuyor.

Kerkük'teki Osmanlı Kışlası yıkılmak üzere!

Irak'ın Kerkük kentinde Osmanlı döneminde inşa edilen ve 153 yıllık tarihe sahip "Osmanlı Kışlası" yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya ve koruma altına alınması için yardım çağrısı yapıldı.

Ahmet Özal Kerkük'te konut inşa edecek!

Irak'ın gelişen bölgesi Erbil'de Özal City'yi, Duhok'ta Özal Residence'ı yapan Ahmet Özal, Kerkük'ün en büyük konut projesinin ihalesini kazandı. Özal'a Bağdat'ta 100 bin, Kerkük'te 10 bin, Süleymaniye'de ise 40 bin konut yapılması teklifinde bulunuldu

Kadıköy-Kartal metrosu inşaatlarına başlandı!

Günde 1 milyon kişiyi taşıması hedeflenen Kadıköy-Kartal metrosunda istasyon inşaatlarına başlandı

İstanbul'un ilk kent müzesi Kadıköy'de kuruluyor!

Kadıköy Belediyesi, İstanbul'un ilk kent müzesini Kadıköy'de kurmaya hazırlanıyor

Yeni Zelanda'da satılık köy!

Yeni Zelanda'nın Island bölgesinde bir köy satışa çıkarıldı

 

İbrahim Tatlıses, Kerkük'te konut yapacak!

Şarkıcı İbrahim Tatlıses, Erbil ve Süleymaniye'den sonra Kerkük'te de inşaat sektörüne girdi

İbrahim Tatlıses, Kerkük'te ticaret merkezi inşa edecek

Ünlü Türkücü İbrahim Tatlıses, Erbil ve Süleymaniye'den sonra, şimdi de Kerkük'te inşaat sektörüne girdi

 Kerkük köy tahribatı Haberi

 Kerkük köy tahribatı

Irak'ta terör örgütü DEAŞ saldırıları nedeniyle yerlerinden edilen binlerce iç göçmenin evlerine geri dönmeleri için Birleşmiş Milletler (BM) Irak Temsilciliği, bölgelerinin imarı için destek olacaklarını aktardı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; geri dönüş sürecinin planlı bir şekilde yapılması gerektiğini söyleyen Plasschaert, iç göçmenlerin yaşadıkları sıkıntılı uzun bir sürecin ardından onlara sağlıklı ve iyi koşullu hayatın temin edilmesi gerektiğini aktardı.

Göçmenlerin evlerine geri dönüşlerinin en büyük engellerden birinin imar sorununun olduğunu belirten Plasschaert, imar ve kalkınmada destek sunacaklarını dile getirdi. 

Kerkük Valisi Rakan Said de, DEAŞ saldırıları nedeniyle Kerkük'ün güneyinde 138 köyün tahrip edildiğini açıkladı. 

İç göçmenlerin evlerine geri dönmeleri için yıkılan ve tahrip edilen köylerin öncelikli olarak imar edilmesi gerektiğini Said, bunun için de yardım kuruluşların desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi.