17 / 05 / 2024

BM İklim Konferansı

BM İklim Konferansı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ev sahipliğinde, "İklim Değişikliği ve Hava Yönetimi Koordinasyon Kurulu" toplandı. Toplantıda Türkiye'nin hazırlıkları da yer aldı.

Türkiye ve Katar arasında çevre ve şehircilik görüşmesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 25. Taraflar Konferansı'nda (COP25) Katar Belediye ve Çevre Bakanı Al Subaie ile bir araya geldi.

Eski binaların tümü 2050'ye kadar dönüşecek!

BM İklim Zirvesi bağlamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak birçok görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Kurum, Projemiz kısaca 2030'a kadar yeni yapılacak binaların sıfır karbonlu binalar olması.'' dedi.

İstanbul Yeni Havalimanı 'yeşil' olacak!

23. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda sunum yapan Ülkü Özeren ," Yeni havalimanının 'Yeşil Havalimanı Sertifikası'na sahip olması amacıyla tüm 3. parti firmalara 'Yeşil Kuruluş' olma zorunluluğu sözleşmeyle getirildi." dedi...

Mehmet Ceylan, HABİTAT III Konferans'ına katıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, 17-20 Ekim tarihleri arasında Ekvator'un Başkenti Kito'da Birleşmiş Milletler (BM) tarafından düzenlenen HABİTAT III Konferansına katıldı.

ÇEDBİK, 15 milyon metrekare yeşil binayı sertifikalandıracak!

Paris 21. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı “Binalar Günü”nde ülkemizi temsil eden ÇEDBİK (Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Özdil, 3 Aralık Perşembe günü ÇEDBİK’in taahhütlerini açıkladı.

BM Çölleşmeyle Mücadele Konferansı 12 Ekim'de!

Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı'nda 195 ülke çölleşme ile mücadele için Ankara'da buluşacak.

BM Çölleşmeyle Mücadele Konferansı Ekim'de!

Ekim ayında Ankara'da düzenlenecek, "BM Çölleşmeyle Mücadele Konferansı" kapsamında yurt dışından devlet başkanları ve bakanlarla binlerce delege başkent Ankara'ya gelecek.

Almanyalı heyet ile Türkiye'nin Yeni İklim Anlaşması görüşüldü!

Almanya'nın İklim Değişikliği Başmüzakerecisi ile bu sene sonunda gerçekleştirilecek Paris İklim Konferansı ve bu Konferansta imzaya açılması öngörülen Yeni İklim Anlaşması görüşüldü.

Safranbolu'da iklim değişikliği konferansı yapıldı!

Safranbolu geçtiğimiz hafta Türkiye’nin de kurucuları arasında bulunduğu Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından düzenlenen İklim Değişikliği Konferansı’na ev sahipliği yaptı.

Uluslararası Safranbolu İklim Değişikliği Konferansı yarın başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda EİT Sekretaryası ile EİT Çevre Bilim ve Teknoloji Enstitüsü ile işbirliği içinde Uluslararası Safranbolu İklim Değişikliği Konferansı düzenlenecek.

Bakan Güllüce, BM İklim Zirvesi’nde konuştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Peru ’da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 20. Taraflar Konferansı Üst Düzey Oturumu ’nda konuştu.

Bakan Güllüce, İklim Zirvesi’ne katılıyor!

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi ( BMİDÇS ) 20. Taraflar Konferansı (COP20) Peru’da başladı. Zirveyi 195 ülkeden 10 binin üzerinde katılımcı takip ediyor.

İdris Güllüce Peru İklim Zirvesi'ne katılacak!

İdris Güllüce Peru İklim Zirvesi'ne katılacak. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) 20. Taraflar Konferansı ( COP20 ) Peru/Lima’da 01.12.2014 tarihinde başladı.

BM İklim Konferansı Haberi

BM İklim Konferansı

Toplantının gündeminde, bu yıl sonunda Paris'te gerçekleştirilecek BM İklim Konferansında kabul edilmesi planlanan ve 2020 yılı sonrasında geçerli olacak küresel iklim anlaşmasına yönelik Türkiye'nin hazırlıkları yer aldı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, toplantıda yaptığı konuşmada, “Ülkemiz 2020 sonrasına ilişkin yeni anlaşmanın şeffaf, kapsayıcı, adil ve eşitlikçi olması halinde kendi kabiliyetleri doğrultusunda sürece katkı sağlamaya niyetlidir.” dedi.


Yeni sürece yönelik hazırlıklar çerçevesinde Türkiye’nin müzakerelerde daha etkin ve verimli sonuçlar elde edebilmesi için ortak bir kararla Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar’ın Başmüzakereci olarak görevlendirildiğini belirten Müsteşar Öztürk, “Bu sürecin kamu, özel sektör kuruluşları, akademik çevreleri ve sivil toplum kuruluşları ile eşgüdümlü ve uyumlu bir şekilde yürütülmesi amaçlanmaktadır.” diye konuştu.  


Küresel bir sorun olan iklim değişikliğinin geri dönülemez...