15 / 05 / 2024

Böcek oteli fransa

Böcek oteli fransa

Fransa’nın Dijon şehrinde, ilginç bir ilke imza atılarak, bir binaya entegre edilmiş geniş bir “böcek oteli” açıldı. 6 metre yüksekliğindeki, işlenmemiş ahşaptan inşa edilen yapı “La Bourdonnerie” adlı bir binanın yüzeyinde yer alıyor.

İBB tarafından açılışı yapılan Büyükada Oteli'nin fiyatı ortaya çıktı! Bakın gecelik ücreti ne kadarmış!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Orman Bakanlığı'nca satışa sunulan Adalar'daki bir tesisi satın alarak, İstanbulluların ve turistlerin kullanımına açtı. Peki, Büyükada Oteli'nin fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Haberi duyan kulaklarına inanamıyor! Bir ilimizde su tarifesine indirim! 5 tona kadar…

İstanbul’da suya zam haberinin ardından Antalya'da su tarifelerine indirim yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, suya yapılan indirim ile ilgili, "5 tona kadar suyun tonunu 1 lira yapıyoruz" açıklamasında bulundu.

Antalya Muratpaşa'daki imar meselesi çözümüne ulaştı! Muhittin Böcek teşekkür etti!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa ilçesindeki Kırcami bölgesinde uzun zamandır devam eden imar meselesinin çözülmesine yönelik teşekkür etti.

Kütahya Bölücek'te 495 konut inşa edilecek!

Kütahya Altıntaş'a bağlı Bölücek'te 495 konutun inşa edilmesine yönelik karar alındı. Konut inşasına yönelik ihale düzenlenecek.

TOKİ Kütahya'da 495 yeni konut inşa edecek!

Dar gelirli aileleri düşük konut bedelleriyle ev sahibi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kütahya Böcek Mahallesi'nde 495 yeni konut inşa edecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Aile Sağlığı Merkezi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Antalya Büyükşehir Belediyesi Aile Sağlığı Merkezi'nde çalışmalar son aşamaya geldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek çalışmaları yerinde inceledi. 

TSKB GYO Divan Adana Oteli ve Bağımsız Bölümleri 2020 yılı gayrimenkul değerleme raporu!

TSKB GYO portföyünde yer alan Divan Adana Oteli ve bağımsız bölümlerine ilişkin yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

Antalya'nın 19 ilçesinde yeni kreşler açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in 19 ilçenin tamamında açılması talimatını verdiği kreşler tek tek hayata geçiriliyor. Kaş'ın Andifli Mahallesi'nde yapımında sona gelinen kreş ve gündüz bakımevi 100 öğrenci kapasitesine sahip olacak.

Antalya Kent Yaşam Parkı Projesi tamamlanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi bünyesinde yer alan Kent Müzesi çalışmalarını yerinde inceledi. 

Antalya'daki tarihi yapılar müze oluyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi bünyesindeki Kent Müzesi çalışmalarını yerinde denetledi.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi 2 ayda tamamlanacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde Meltem Bulvarı üzerinde süren alt yapı çalışmalarını inceledi. Devam eden çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Böcek, Meltem etabında hayata geçirilen çalışmaların 2 ay içinde tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Kaş'ta kreş inşaatı yükseliyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in 19 ilçenin tamamında açılmasını planladığı kreşlerin yapımına başlandı. Kaş'ın Andifli Mahallesinde yapımına başlanan kreş binası içinde sosyal hizmetler ve ATASEM merkezi de bulunacak.

Bursa Büyükşehir Tarihi Eskişehir Han Oteli'ni satacak!

Bursa Büyükşehir, Osmangazi'de Kayhan Mahallesi’ndeki Tarihi Eskişehir Han Oteli’nin satılabilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay alacak...

Böcek oteli fransa Haberi

Böcek oteli fransa



“Le Figaro” gazetesinde yer alan habere göre, ofisleri barındıran bina iki çevreci kuruluş olan Alterre Bourgogne ve Fransa Doğal Rezervler’in merkezlerini de ağırlayacak.


Bu “böcek oteli”, başta kanatlılar olmak üzere binlerce böceği ağırlayabilen altmış kadar taşınabilir gözden oluşuyor. Her bir gözde de, yabani arı, kelebek, kınkanatlılar gibi tozlaşma yapabilen çeşitli türlerin yerleşimini kolaylaştıracak çalı çırpı, delikli kütük vs yer alıyor; söz konusu “otel” Dijon’un ekolojik mahallesi olan “Heudelet 26”da bulunuyor.


Alterre Bourgogne’un başkanı Jean-Patrick Masson “dışarıya faaliyetlerimizle ilgili mesaj verecek bir sembol aradığımız, biyoçeşitlilik ve semtle olan bağımızı göstermek istediğimiz için böyle bir böcek oteli fikri doğdu” diyor.


Şehrin ortasında bu tür bir nişin inşası, tarım ilaçlarının tehdit ettiği kanatlı böceklere acil sığınma yeri sunmayı amaçlıyor. Aynı zamanda mahallenin dikey, doğal mini...