30 / 04 / 2024

Bodrum 2014 turizmi

Bodrum 2014 turizmi

BODRUM’un marka değerini korumak gerektiğinin altını çizen Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Kocadon, “Yerel yönetim, kamu yönetimi, halkımız, tüccarımız hem de odamız bilinçli olup yakaladığımız marka değerini korumamız lazım” dedi.

Bayramda Bodrum'da 1.3 milyar TL'lik ekonomi oluştu!

Bayramla birlikte tavan yapan yerli misafirin tatil talebi, kıvı bölgelerinde dolulukların rekor kırmasını sağladı. Günlük kişi başı ortalama 300 lira harcama yapıldığı düşünüldüğünde Bodrum'daki bayram ekonomisinin değeri yaklaşık 1.3 milyar liraya ulaşt

Bodrum'un 'akrep savar' evleri turizmi canlandırıyor!

Gözde turizm merkezlerinden Muğla'nın Bodrum ilçesi, beyaz badanalı, mavi pencereli ve begonvil çiçekleriyle süslü "akrep savar" evleri ile ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

Sinem Bayraktutar Bodrum'a taşındı!

Şarkıcı Kutsi, 2008’de evlendiği Sinem Bayraktutar’ı 2014’te oyuncu Feyza Çıpa ile aldatmıştı.Kutsi’yle Temmuz 2015’te boşanan Sinem Bayraktutar, İstanbul’u terk etti. Çocuklarını yanına alarak Bodrum’a yerleşti.

VistaHill Bodrum Evleri 2016 yazında teslim edilecek!

Özel sektör inşaat yatırımları 2014 yılında yüzde 9.4 artış gösterirken sektör, 2015 yılında da büyümeye devam ediyor. VistaHill Bodrum Evleri’nde yaşam 2016 yazında başlayacak.

Bodrum Şehir Stadı, 23 Ağustos'a hazır!

2014-2015 Futbol sezonunda Bölgesel Amatör Lig’te namağlup şampiyon olan Bodrum Belediyesi Bodrumspor 23 Ağustosta başlayacak olan Spor Toto üçüncü lig ile yeniden seyircisiyle buluşacak.

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

Bodrum'da kruvaziyer turizmi başladı!

Bahamalar bandıralı yolcu gemisi "Seabourn Odyssey", Bodrum Limanı'na geldi.Yunanistan'dan gelen 198 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı.

Kruvaziyer turizminin yeni tercihi Bodrum!

Bodrum 'a turizm sezonunda gelecek gemi yolcusunda artış olması bekleniyor. Global Liman İşletmeleri Bodrum Yolcu Liman Müdürü Gonca Uygun, kruvaziyer turizmi hakkında açıklamalarda bulundu.

Bodrum engelli turizmi için çalışmalara başlayacak!

Bodrum'da, engelli spor turizmi faaliyetlerini geliştirmek amacıyla Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile görüşen ANB Travel Genel Müdürü, Bodrum Belediyesi'nin de desteğiyle 2015 yılı içerisinde çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.

Çeşme turizmi 2014'de yüzde 13 büyüdü!

Turizmde kötü bir yıl geçiren İzmir'in son yıllarda öne çıkan ilçesi Çeşme, 2014'te il bazındaki gerilemenin tersine bir gelişme gösterdi. Çeşme'de yabancıların yüzde 30'a yakın artış gösterdiği belirtiliyor.

Bodrum Kalesi Açıkhava sahnesi yenilendi!

Topluma katkı sağlamaya yönelik çeşitli kültür-sanat projeleri yürüten Doğuş Grubu, 2014 yılında Bodrum Kalesi içindeki konser alanını yenileyerek mekân sponsorluğunu üstlendi.

TÜRSAB kış turizmi raporunu açıkladı!

Türkiye'de 10 yıl önce 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, 2014 itibarıyla 4,8 milyon kişiyi aştı. TÜRSAB Kış Turizmi Raporu'na göre Türkiye, kış turizmine de ağırlık vermeye başladı.

Alternatif turizm için Bodrum Yarımadası Yürüyüş Yolları Fizibilite Projesi!

Bodrum Ticaret Odası, turizmi 12 aya yaymak için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. "Bodrum Yarımadası Yürüyüş Yolları Fizibilite Projesi" ile alternatif turizm canlanacak...

Bodrum Gündoğan Beldesi imar planı değişikliği askıya çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 30 Eylül 2014 tarihinde onaylanan Muğla Bodrum Gündoğan Beldesi Kızılburun Mevkii 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği bugün askıya çıktı...

Bodrum 2014 turizmi Haberi

Bodrum 2014 turizmi

BODRUM Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Kocadon, marka kent olmanın zor olduğunu, korumanın ise daha zor olduğunu söyledi. Bu nedenle çok yönlü çalışma yaptıklarını ve yapılanlara da destek olduklarını kaydetti. BODTO’nun üç dönemdir başkanlığını yapan Mahmut Kocadon, gözde turizm kentinin marka olması için yoğun emek harcandığını ve bu markanın korunması için herkesin taşın altına elini sokması gerektiğini söyledi. Kocadon bu konuda “Yerel yönetim, kamu yönetimi, halkımız, tüccarımız hem de odamız bilinçli olup yakaladığımız marka değerini korumamız lazım. Yereli yönetenler, Bodrum’u marka değeri olan bir turizm kenti olarak yönetmesi lazım. Aynı şey kamu yönetimi içinde geçerli. Buraya gelen yıllık yerli ve yabancı turist sayısı nüfusumuzun 10 kat fazlası oluyor. Halkımız ve tüccarımızda bu değeri bilerek gelen misafirlere hizmet etmesi lazım....