02 / 05 / 2024

Bodrum bilim kenti mi olacak

Bodrum bilim kenti mi olacak

Teşekkür plaketi verilen ve uzun yıllar Bodrum'da Belediye Meclis Üyeliği yapan Hüseyin Yıldızhan, "Bodrum'un bir 'Bilim kenti' olarak da anılması için çalışmalarımız sürecek" dedi.

Bodrum’da 1.1 milyon metrekarelik arazinin imara açılmasına tepki!

Gözde turizm kenti Bodrum'da 1,1 milyon metrekare büyüklüğündeki Hazine arazisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla imara açıldığı açıklandı. İlçe sakinleri dahil olmak üzere, Belediye Başkanı Ahmet Aras ve STK'lar duruma tepki gösterdi.

Bodrum'da Pedasa Antik Kenti'ndeki 170 dönümlük arazi 35 milyona satılıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Pedasa Antik Kenti'nin bir bölümünü de içine alan 170 dönümlük arazinin hissedarları tarafından 35 milyona satışa çıkarıldı.

Madnasa Türkbükü projesi Bodrum'da yükseliyor!

AB Grup Holding hayata geçirdiği Madnasa Türkbükü projesiyle turizmin başkenti Bodrum’a damga vurmayı hedefliyor.

En yüksek konut satış fiyatı Çeşme'de, kira Bodrum'da!

Yaşanan Kovid-19 salgını süreci, yıllardır en pahalı turizm kenti olarak bilinen Bodrum’daki konut fiyatlarının daha da artmasına sebep oldu. Çeşme konut satış fiyatında en yüksek bölge iken, kira bedeli en yüksek olan ise Bodrum oldu. 

Myndos Antik Kenti'ndeki kaçak inşaata çevrecilerden tepki!

Bodrum'da yer alan Myndos Antik Kenti'nin kıyısında taş ve betonla doldurulup, kaçak yapı inşaatı yürütüldüğü ileti sürüldü. Gümüşlük sakinleri ve çevreciler, “birinci derece arkeolojik sit alanı” olarak tescilli olan alandaki inşaat çalışmaları için savcılığa suç duyurusunda bulundu...

Myndos Antik Kenti'nde kaçak yapılaşmaya suç duyurusu!

Bodrum'da yer alan Myndos Antik Kenti'nin kıyısında taş ve betonla doldurulup, kaçak yapı inşaatına başlandı. Belediye, arazi sahibiyle ilgili 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Bodrum'daki kaçak inşaat mühürlenmesine rağmen devam ediyor!

Bodrum Gümüşlük'te Antik Myndos Kenti kalıntıları içerisinde ve 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’ndaki inşaat mühürlendi. Yıkım kararı da alınan binada henüz yıkım yapılmadığı ve inşaatın devam ettiği ileri sürüldü...

Myndos Antik Kenti kazılarının yeniden başlaması talep edildi!

Bodrum'un Gümüşlük'teki Myndos Antik Kenti'nde 2005 yılından beri sürdürülen bilimsel ve arkeolojik kazılara Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından son verilmesine yerel halktan tepki geldi.

Bodrum Berlin'de turizm fuarında tanıtılacak!

Turizm kenti Bodrum Mart ayında Almanya’nın Berlin şehrindeki turizm fuarında tanıtılacak. Birçok turizm fuarına katılan Bodrum Mart ayında ise Berlin fuarına gidiyor..

Bargilya Antik Kenti'ne alıcı çıkmadı!

Muğla Bodrum'da 5 kardeş, babalarından kalma Bargilya Antik Kenti'ni satılığa çıkardı. Üçpınar kardeşler, Kuş Cenneti Gölü'ne cepheli 330 bin metrekarelik arsaya 22 milyon lira istiyor...

Bodrum'da 22 milyon TL'ye satılık antik kent!

Bodrum'da tarihi M.Ö. 5. yüzyıla dayanan Bargylia antik kenti satılıyor. 1. derece arkeolojik SİT alanı olduğu için yapı yasaklı olan 330 bin metrekarelik araziye 22 milyon TL bedel biçildi

Moskova'da Bodrum Tanıtma Vakfı'nın ofisi açılacak!

Bodrum Tanıtma Vakfı 'nın (BOTAV) yönetim kurulu toplantısında, Rusya'nın başkenti Moskova 'da, BOTAV Rusya Temsilciliği kapsamında Bodrum tanıtım ofisinin açılmasına oy birliği ile karar verildi.

Ani Tarihi Kenti UNESCO için hazırlanıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ermeni hükümdarlarına başkentlik yapan Ani Tarihi Kenti'nin, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Miras Listesi'ne girebilmesi için yürüttüğü çalışmaları hızlandırdı...

Bodrum bilim kenti mi olacak Haberi

Bodrum bilim kenti mi olacak


Muğla'nın Bodrum ilçesi, Türk Fizik Derneği Yaz Okulu'na 10. kez ev sahipliği yaptı. Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde başlayan ve 6 gün süren programda bu yıl "Uluslararası Katılımlı Parçacık Hızlandırıcıları ve Dedektörleri" konusunun ele alındığı yaz okuluna 50 fizikçi ve 80 öğrenci katıldı. Katılımcılar, Bodrum'un, bu tür programlarla deniz, kum güneş ve eğlencenin yanı sıra bilim kenti olma yolunda da ilerlediğini söyledi. 


Ders ve deney

Türk Fizik Derneği 10. Uluslararası Katılımlı Parçacık Hızlandırıcıları ve Detektörleri Yaz Okulu Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Cüneyt Çeliktaş, "2005 yılından beri düzenli olarak her yıl gerçekleştirdiğimiz yaz okullarında bu yıl derslerle beraber deneylerle güçlendirilmiş bir program yaptık" dedi.

Yaz Okulu Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsa Dumanoğlu da, "Ülkemizde bunca gelişmelerin ışığında yetişmiş elemana olan ihtiyacımız...