24 / 07 / 2024

bodrum çed

bodrum çed

Muğla’nın Bodrum İlçesi Göltürkbükü Mahallesi’ndeki birinci derece doğal SİT alanı ve koruma altında olan Akdeniz Gölü Sulak Alanı’nda bir jeotermal şirketi tarafından kaynak aranması için ÇED Raporu istenmesi tepkilere neden oldu..

Limak Bodrum projesi resmen başlıyor! Orman ve sit alanına 5 yıldızlı otel geliyor!  

Limak'ın Muğla Bodrum'daki yeni turizm konaklama tesisi için 'ÇED Gerekli Değildir' kararı verildi. İnşaat çalışmalarının başlayacağı 5 yıldızlı otel projesi 354 milyon 244 bin 77 TL'ye mal olacak.

Cengiz Holding'in yankıları dinmeden Bodrum'daki iki yeni proje için daha düğmeye basıldı!

Cengiz Holding'in Bodrum'un Cennetkoy'unda hayata geçireceği proje için ÇED Gerekli Değildir kararı verilmesinden sonra Bodrum'da iki proje daha inşa edileceği belirtildi. İşte detaylar...

Bodrum Gölköy Mahallesi’ndeki cennet koyunda yer alan projeye ÇED istenmedi...

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gölköy Mahallesi’ndeki cennet koyda geçen sene inşaata başlayan Cengiz Holding’in, arkeolojik ve doğal sit alanındaki 780 dönümlük arazide cenneti cehenneme çeviren projesine 'ÇED gerekli değildir' raporu verilmesi Bodrumluların tepkisini çekti. 

Birleşik Gayrimenkul, Bodrum'daki yeni oteline 8 villa ekliyor!

Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat şirketi Muğla'da Turizm Konaklama Tesisi Kapasite Artışı için ÇED'e başvurdu. Bu kapsamda Birleşik Gayrimenkul, Bodrum'daki yeni oteline 8 villa eklemeyi planlıyor.

Binlerce lira ödemişlerdi Bodrum’da yüzlerce turist sokakta kaldı

Bodrum’da 4 yıldızlı Middle Town ve Palmet Bodrum otellerine ÇED raporu olmadığı gerekçesiyle, mühür vuruldu. 300 turist 43 derece sıcağın altında bavullarıyla saatlerce otellerin önünde bekledi. Türk, Rus, Ukrayna ve Danimarkalı turistlerin olduğu grup ile otel yöneticileri arasında sert tartışmala

Maxx Royal Bodrum Oteli'nin ÇED toplantısı yapıldı!

ETS Grup tarafından yapılması planlanan Maxx Royal Bodrum Oteli için Çevresel Etki Değerlendirme bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya bölgede yaşayanlar katılarak projeyle ilgili itirazlarını dile getirdiler.

Bodrum Epique Island Marina projesi ÇED raporu bekleniyor!

Bodrum Yalıkavak'ta Aksoy Bodrum Gayrimenkul Şirketi tarafından yapılması planlanan Epique Island Marina projesi için ÇED süreci devam ediyor. Projenin iptali için başvuruda bulunan çevre sakinleri Bakanlık'tan gelecek haberi bekliyor.

Muğla Marina projesinin ÇED süreci başlatıldı!

Muğla Yalıkavak Tilkicik Koyu’nda Aksoy Bodrum Taşınmaz Yatırımları A.Ş. tarafından yapılması planlanan Marina projesi için, ÇED süreci başlatıldı. Konuyla ilgili Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ''150 yatlık marina için çok ciddi bir deniz dolgusu ve dalgakıranlar gerekiyormuş'' dedi.

Turgutreis Atıksu Arıtma Tesisi'nin ÇED toplantısı 12 Temmuz'da!

Muğla İli, Bodrum İlçesi, Turgutreis Mahallesi tarafında yapılacak olan Turgutreis Atıksu Arıtma Tesisi Projesi'nin ÇED toplantısı 12 Temmuz Salı günü yapılacak.

Bodrum Gümüşlük'teki taş ocağı için ÇED gerekli mi?

MUĞLA`nın Bodrum İlçesi`ne bağlı Gümüşlük Mahallesi`nde faaliyet gösteren ve vatandaşların tepki gösterip kapatılması için Muğla İdare Mahkemesi`nde dava açtığı taş ocağında mahkeme heyeti keşif yaptı.

Akdeniz Gölü Sulak Alanı'nda kaynak araması için gerekli ÇED'e tepki geldi!

Muğla’nın Bodrum İlçesi Göltürkbükü Mahallesi’ndeki birinci derece doğal SİT alanı ve koruma altında olan Akdeniz Gölü Sulak Alanı’nda bir jeotermal şirketi tarafından kaynak aranması için ÇED Raporu istenmesi tepkilere neden oldu..

Bodrum Regnum Escana tamamlandı!

Regnum'un prestij projesi Bodrum Escana'da konutlar hemen teslim ediliyor

Bodrum Golf Life Evleri'nde 800 TL taksitle!

Bodrum Golf Life Evleri'nde fiyatları 115 bin liradan başlayan evler ayda 800 TL taksitle satılıyor..

bodrum çed Haberi

bodrum çed

Muğla’nın Bodrum İlçesi Göltürkbükü Mahallesi’ndeki birinci derece doğal SİT alanı ve koruma altında olan, Datça hurması ağaçlarının yer aldığı Akdeniz Gölü Sulak Alanı’nda bir jeotermal şirketi tarafından kaynak aranması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu istenmesi Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Muğla ve Bodrum şubelerinin tepkisine neden oldu.


Şirketin, ruhsat alabilmek için jeotermal kaynak arama çalışması yapacağı bölgeyi Muğla Valiliği’ne verdiği Proje Tanıtım Dosyası’nda üçüncü derece doğal SİT olarak gösterdiği ileri sürüldü. 


Konuyla ilgili olarak bugün Ortakent-Yahşi Mahallesi’ndeki Peyzaj Mimarları Odası Muğla İl Temsilciği’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, oda üyesi inşaat mühendisleri, mimarlar, peyzaj mimarlarından oluşan 60 kişi katıldı. TMMOB Muğla İl Temsilcisi Yurdanur Uzun toplantıdaki konuşmasında, iki hafta önce Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nce, Akdeniz...