28 / 04 / 2024

Bodrum evlerinin kapıları neden mavi renk

Bodrum evlerinin kapıları neden mavi renk

İlçeye gelen turistlerin dikkatini çeken, 1974 yılındaki imar planlarına göre iki katlı yapılan ve beyaz renge boyanan Bodrum evleri, begonvil çiçekleriyle kaplı çevresi, mavi boyalı kapı ve pencereleriyle adından söz ettiriyor...

Akana Cennet Koyu, Bodrum'da kapılarını açtı!

Türkiye'deki önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum, çok özel bir projeyle bir araya geliyor. Bodrum'daki en özel koy olan Cennet Koyu'nda kapılarını açan Akana Cennet Koyu, Bodrum'daki önemli yatırımcılardan Çağdaş Holding tarafından inşa edildi.

Foldcity ile Nef evlerinin kapıları açılıyor!

Nef'teki evin kapısını açan kart,  İstanbul'un 25 farklı noktasındaki Nef'in de kapılarını açacak. Dünyada ilk kez uygulanan Foldcity ile Nef projelerindeki sosyal alanlardan yararlanılabilecek.

Ayda ve Robbie Williams Beverly Hills’teki evlerinin kapılarını açtı!

Ayda ve Robbie Williams çifti Beverly Hills’teki evlerinin kapısını Elle dergisine açtı. 25 bin metrekarelik evin 10 yatak odası bulunuyor....

Bodrum Private Water Front Villa kapılarını açtı!

LUX* Bodrum Resort & Residences’da yapılan ve özel misafirler için hazırlanan “Private Water Front Villa’’ kapılarını açtı. Özel misafirler için hazırlanan 1500 metrekarelik alanda konumlandırılmış konsept hizmete açıldı.

Private Water Front Villa kapılarını açtı!

LUX Bodrum Resort & Residences’da yapılan pek çok yenilikten biri de özel misafirler için hazırlanan 1500 metrekarelik alanda konumlandırılmış “Private Water Front Villa’’ kapılarını misafirlerine açtı. 

LUX* Bodrum kapılarını açtı!

LUX* Bodrum Resort & Residences, unutulmaz bir şölenle kapılarını açtı. LUX* Bodrum Resort & Residences, 19 Mayıs’taki muhteşem açılışıyla konuklarına, yaşayacakları sıra dışı deneyimin ön gösterimini yaptı.

Beliz Sarıyer evinin kapılarını Şamdan Dergisi'ne açtı!

Tasarımcı Derin Sarıyer'in eşi, iç mimar Beliz Sarıyer ailesine ait Bodrum-Yalıkavak'taki evinin kapılarını Şamdan Dergisi'ne açtı. Beliz Sarıyer ''Annem İge Köprülü'ye ait olan bu evi yaz-kış kullanıyoruz'' dedi.

Osmanlı kapıları ev dekorasyonlarında kullanılıyor!

Bodrum'da geçmişi Osmanlı İmparatorluğu'na kadar uzanan tarihi kapılar, 5 yıldızlı tesisler ve evlerde dekorasyonun bir parçası olarak yaşamaya devam ediyor...

Osmanlı kapıları zamana meydan okuyor!

Osmanlı kapıları zamana meydan okuyor. Bodrum'da geçmişi Osmanlı İmparatorluğu'na kadar uzanan tarihi kapılar, 5 yıldızlı tesisler ve evlerde dekorasyonun bir parçası olarak yaşamaya devam ediyor.

Porland iki farklı konseptte Bodrum mağazalarının kapılarını açtı!

Porland, Stüdyo Mağaza ve Porland Fabrika Mağaza olarak konumlandırdığı iki ayrı mağazasıyla şimdi de Bodrumlular ile buluşuyor. Porland iki farklı konseptte Bodrum mağazalarının kapılarını açtı.

MIPIM kapılarını açtı!

Gayrimenkul sektörünün uluslararası platformda kendini ve projelerini tanıttığı en önemli fuar olan Mipim bugün kapılarını açıyor. Türkiye fuara, Brezilya ve Rusya ile birlikte “Onur Ülke” olarak katılıyor

Kalininskaya Nükleer Santrali, kapılarını Anadolu Ajansı'na açtı!

Rusya'nın, Akkuyu'da inşa edilecek nükleer santralle benzer özelliklere sahip Kalininskaya Nükleer Santrali, kapılarını Anadolu Ajansına açtı. Kalininskaya Nükleer Santrali 'nde, VVER tipi 4 reaktörü bulunuyor.

Akasya AVM lüks markalarla kapılarını açtı!

Akasya AVM lüks markalarla kapılarını açtı. Alışveriş Merkezi, İstanbul Anadolu Yakası Acıbadem' de yer alıyor. Merkez metro, metrobüs ve Marmaray' a kolay ulaşımıyla dikkat çekiyor.

Bodrum evlerinin kapıları neden mavi renk Haberi

Bodrum evlerinin kapıları neden mavi renk

Bodrum ilçesinde beyaz boyalarıyla dikkatleri çeken iki katlı evler, turizm sezonu öncesi bakımdan geçiriliyor.



İlçeye gelen turistlerin dikkatini çeken, 1974 yılındaki imar planlarına göre iki katlı yapılan ve beyaz renge boyanan Bodrum evleri, begonvil çiçekleriyle kaplı çevresi, mavi boyalı kapı ve pencereleriyle adından söz ettiriyor.


Bahçıvanlar tarafından bahçelerindeki çiçekler ve ağaçlar budanan, kapı pencereleri yeniden boyanan evler, turistlerin karşısına göz alıcı güzelliğiyle çıkmaya hazırlanıyor.


Beyaz evlerin kapı ve pencerelerinin, akrep gibi haşerelerin "ateş" olarak algılayıp uzak durmasını sağlamak için yıllar önce mavi renge boyandığı belirtiliyor.


Evlerde beyaz boyanın tercih edilmesinde ise sıcak havalarda daha serin olmasını sağlamak olarak açıklanıyor.


Öte yandan Bodrum Ticaret Odasınca 2012 yılında yapılan bir araştırmada, ilçede turizme hizmet eden Bodrum evlerinde 38 bin 983 yatak kapasitesi bulunduğu öğrenildi.


"Musandıralı", "sakız tipi"...