06 / 05 / 2024

Bodrum Geriş Rüzgâr Enerjisi Santrali

Bodrum Geriş Rüzgâr Enerjisi Santrali

Geriş Rüzgâr Enerjisi Santrali'nin yapımı amacıyla proje güzergahında kalan Muğla'ya bağlı Bodrum Yalıkavak ve Yaka bölgelerinde belirlenen ada ve parseller için acele kamulaştırma kararı verildi.

Bodrum aşırı yoğunluk yüzünden kırmızı alarma geçti

Kurban Bayramı'nda hükümetin açıkladığı 9 günlük tatil fırsatını değrlendirmek isteyen tatilciler güneydeki illere özellikler Bodrum, Marmaris, Çeşme, Fethiye, Antalya ve Alanya'ya akın etti. Özellikle Bodrum'un girişinde aşırı kalabalık oluştu.

Bodrum Yatırım Turizm ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Bodrum Yatırım Turizm ve İnşaat Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Çil tarafından kuruldu.

ConCept Yapı Bodrum'un PR ajansı Ajanda PR oldu!

Bodrum’un en özgün yatırımlarının mimarı ConCept Yapı Bodrum’un iletişim çalışmalarını önümüzdeki süreçte Ajanda PR yönetecek.

ConCept Yapı, Bodrum Cup’ın sponsoru oldu!

Bodrum’da en özgün projelere imza atan ConCept Yapı, bu yıl 28.si düzenlenen The Bodrum Cup’ın Gümüşlük etabının ve fotoğraf yarışmasının sponsoru oldu.

Yalıkavak Wadi Villaları satışa çıkıyor!

Yalıkavak’ta bulunan Wadi Villaları’nı tamamlayarak satışa sunuyor. Projenin satış-pazarlamasını ise gayrimenkul alanında deneyimli kadrosu ile Bodrum’un, emlak alanında güvenilir markalarından biri olan Arthur&Miller BODRUM yürütüyor.

Bodrum Geriş RES'in inşaat iznine yürütmeyi durdurma kararı!

MUĞLA 2'inci İdare Mahkemesi, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yapılması planlanan Geriş Rüzgar Enerji Santrali (RES) inşaat çalışmaları için verilen bakanlık izni hakkında 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi.

Turizm merkezlerinde konut satışı artış gösterdi!

Hem yatırım hem de satışlar açısından Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Ege’nin incisi Bodrum, sektörün ilgisini çekmeye devam ediyor.

Bodrum Geriş RES imar planı askıda!

Muğla Bodrum ilçesi sınırlarında kurulacak Geriş Rüzgar Enerji Santrali Enerji Nakit Hattı güzergahına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği askıda...

Elysium Miramar Bodrum 46 villasıyla yatırımcılarını bekliyor!

Türkiye'nin önde gelen gayrimenkul markalarından Ofton İnşaat'ın geçmişi Antik Çağlar'a dayanan ve ünlü tarihçi Heredot'un deyimiyle “Sonsuz Mavinin Ülkesi” olarak anılan adıyla Bodrum'da yükselen projesi Elysium Miramar Bodrum, yatırımcılarını bekliyor.

Muğla'da Alternatif Turizm konferansı düzenlendi!

TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel,Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından düzenlenen "Alternatif Turizm" konulu konferansa katıldı. Gökbel,"Alternatif turizmde doğaya müdahale etmeden gelişmek ve değişmek zorundayız." dedi

Bodrum Geriş Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

Muğla Bodrum Geriş Mahallesi, "Denize Girme ve Güneşlenme Amaçlı İskele ve Kıyı Düzenlemesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi bugün askıya çıktı...

Bodrum Geriş Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

Muğla Bodrum ilçesi Yalıkavak Beldesi'nde Geriş Rüzgar Enerji Santrali 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planı ilave ve değişikliği bugün askıya çıktı...

Bodrum Yalıkavak Geriş Rüzgar Enerjisi Santrali imar planı askıda!

Muğla Bodrum Yalıkavak Mahallesi'nde Geriş Rüzgar Enerji Santrali Projesi'ne ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı 5 Kasım 2014 tarihinde askıya çıktı.

Bodrum Geriş Rüzgâr Enerjisi Santrali Haberi

Bodrum Geriş Rüzgâr Enerjisi Santrali


Geriş Rüzgâr Enerjisi Santrali'nin yapımı amacıyla Muğla'ya bağlı Bodrum Yalıkavak ve Yaka bölgelerinde belirlenen ada ve parseller için acele kamulaştırma kararı verildi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.



BAKANLAR KURULU KARARI


Karar Sayısı : 2014/6628

Muğla İlinde tesis edilecek Geriş Rüzgâr Enerjisi Santralinin yapımı amacıyla ekli listede bulundukları yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması; anılan Bakanlığın 2/7/2014 tarihli ve 20485 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 15/7/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.