07 / 05 / 2024

Bodrum Kalesi ne zaman açılacak

Bodrum Kalesi ne zaman açılacak

Bodrum Kalesi'nin restorasyon çalışmalarını inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Kalesi'nin ilk etabının 15 Mayıs'ta açılacağını söyledi.

Yapı ruhsatı iptal edilen Cengiz İnşaat'tan Bodrum açıklaması

Bodrum Belediyesi'nin 60 inşaat ruhsatını iptal ettiği Cengiz İnşaat, Cennet Koyu'nda yapmak istediği inşaata verdiği ruhsatları iptal eden Bodrum Belediyesi'ne dava açacağını açıkladı.

Özak GYO'nun Bodrum Akyarlar arsasının değeri ne kadar oldu?

Özak GYO, Muğla Bodrum Akyarlar'da yer alan arsası ile ilgili 2022 yılı değerleme raporunu yayımladı. Peki Özak GYO Muğla Bodrum Akyarlar arsasının değeri ne kadar oldu? İşte Özak GYO Muğla Bodrum Akyarlar arsasının değeri...

Özak GYO Bodrum arsasının değeri ne kadar?

Özak GYO, Muğla Bodrum'da yer alan arsasına ilişkin 2021 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. Peki Özak GYO Bodrum arsasının değeri ne kadar oldu?

Ağaoğlu Bodrum projesi ne zaman başlayacak?

Ağaoğlu Bodrum projesi ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı oldukça merak ediliyor. Dev projeyle ilgili izinler tamamlandığında projenin başlaması bekleniyor.

Ordu Ünye'ye raylı sistem hattı geliyor!

Ordu Ünye'nin önemli yerlerinden biri olan Ünye Kalesi'ne raylı sistem hattı geliyor. Ünye Belediyesi'nin hazırladığı projeye  Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan onay geldi.

Bülent Ersoy Bodrum'da 40 milyonluk 2 villasının tapusunu aldı!

Türk Sanat Müziği'nin güçlü sesi Bülent Ersoy, Bodrum'da 40 milyon lira değerinde 2 süper villa satın almıştı. Tapu işlemleri için Bodrum'a giden Ersoy, Bodrum Kalesi manzaralı villaların tapu ve devir işlemlerini tamamladı...

Bodrum Kalesi'nde iş kazası: 2 işçi yaralandı!

Bodrum'da restorasyon çalışmaları devam eden Bodrum Kalesi'ndeki iş kazasında 2 işçi yaralandı.

Bodrum Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında son durum!

Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Kalesi'ndeki ikinci etap restorasyon çalışmalarına ilişkin bilgiler aktardı. Ersoy, kaleyi Müzeler Haftası'nda açmayı hedeflediklerini ancak yeni tip koronavirüs kısıtlamaları sebebiyle bazı aksamalar yaşandığını kaydetti...

Trabzon Kalesi ve surları yapılaşma nedeniyle tehdit altında!  

Trabzon'da Roma döneminde Tabakhane ve Zağnos vadileri arasında yer alan ve yüksek kaya kitlesi üzerine kurulan Trabzon Kalesi'ne bitişik yapılar yapıldı...

Afyonkarahisar Kalesi teleferik ihalesi 4 Mart'ta!

Afyonkarahisar Kalesi'ne teleferik yaptırılacak. Teleferik yapımı ve 25 yıl süreyle işletilme işi ihalesi 4 Mart'ta yapılacak...

Alanya Kalesi’ndeki tahribat için ifadeler alındı!

Alanya Kalesi’ne ait tarihi surlara beton ve seramik kaplama yaptığı belirtilen Avusturyalı Walter Godina, Türkiye’ye döner dönmez KOM Şube Müdürlüğü’nde açıklamalarda bulundu.

Bodrum'daki yıkımlar, ileride yapılacak kaçak yapıların önüne geçecek!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımız şunu iyi biliyor ki bu yıkımlar, bundan sonra yapılacak bu türlü kaçak yapılaşmaların ya da ihlallerin önüne geçecek" dedi.

Bodrum Kalesi'nin ilk etabı 15 Mayıs'ta açılacak!

Bodrum Kalesi'nin restorasyon çalışmalarını inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Kalesi'nin ilk etabının 15 Mayıs'ta açılacağını söyledi.

Bodrum Kalesi ne zaman açılacak Haberi

Bodrum Kalesi ne zaman açılacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Kalesi'nin restorasyon çalışmalarını inceleyip, yetkililerden bilgi aldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, gazetecilere açıklamalarda bulunan Ersoy, bu sezona yetiştirileceğini taahhüt ettikleri kaleyi, gerekli incelemeleri yerinde gerçekleştirmek için ziyaret ettiklerini anlattı. 

Bodrum'un kültür şehri olduğunu söyleyen Ersoy, kaledeki sahne bölümünü de 1 Haziran'dan önce tekrar yerine monte edeceklerini ifade etti.

Bodrum Kalesi'nin yeniden eski canlılığını söyleyen Ersoy, "Güzel sanatlar ve opera bölümüne de bu yaz bu sahnenin açılması sebebiyle ilave turneleri buraya kaydırmaları talimatını verdim. Bu yaz kale içi özellikle Bakanlığımızın da desteklediği çok yoğun bir aktivite alanı haline gelecek. Kale içi ve Bodrum merkezinin canlanması için de çok faydalı olacağını düşünüyorum." dedi.

- "Bodrum için çok iyi bir sezon bekliyorum"
Söz verdikleri gibi Bodrum...