06 / 05 / 2024

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi son durum

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi son durum

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaboğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonu TBMM'de!

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaboğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bodrum'a yeni su altı arkeoloji müzesi inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum’da sezonu 12 aya yaymak için merkezde etkinlikleri artıracaklarını belirtti. Bakan Ersoy, Bodrum'a yeni bir su altı arkeoloji müzesi inşaa etmeyi plandıklarını söyledi.

Bodrum Müzesi’ne kapsamlı restorasyon!

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nin yıkılacağı iddiaları üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı.

Bodrum Kalesi yıkılıyor mu?

Dün sosyal medya Bodrum Kalesi ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nin kısmen yıkılacağı iddasıyla çalkalandı. İddia sahibi Aykut Özet anlatıyor...

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi UNESCO listesinde!

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi, UNESCO “Dünya Geçici Miras Listesi”ne alındı. Dünyaca ünlü kale Muğla’dan listeye giren altıncı tarihi yapı olurken, karar turizmcileri umutlandırdı

Bodrum'da inşaat çalışmasında tarihi mezar bulundu!

Bodrum'da inşaat çalışması başlamadan önce Bodrum Sualtı arkeoloji Müzesi yetkililerince sondaj kazısı yapıldığı ancak sondaj kazılarında her hangi bir tarihi buluntuya rastlanmayınca inşaat çalışmasının başladığı öğrenildi.

Neyzen Tevfik'in Bodrum'daki evinde arkeolojik çalışma sürüyor!

Neyzen Tevfik'in Bodrum'daki evinin bahçesinde tarihi eser sondaj çalışması yürütülüyor. Bölgenin 3. derece sit alanı içerisinde yer alması nedeniyle Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesi ekiplerine başvurdu.

Urla'da Deniz Arkeoloji Müzesi törenle açıldı!

Vehbi Koç Vakfı ve Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı (TINA) desteğiyle Urla'da yapımı tamamlanan Ankara Üniversitesi Mustafa V. Koç Deniz Arkeoloji Araştırma Merkezi'nin açılışı törenle yapıldı.

Türkiye’nin ilk Sualtı Arkeoloji Müzesi Urla’da açılacak'

Urla Belediyesi, Ankara Üniversitesi Sualtı Arkeolojik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ANKÜSAM) ve Vehbi Koç Vakfı işbirliği ile birlikte yürütülen Türkiye’nin ilk su altı arkeoloji müzesi Urla’da hizmete açılıyor.

Selçuk-1 Akdeniz'in sualtı tarihini gün yüzüne çıkaracak!

Türkiye'de ilk kez sualtı arkeoloji araştırmaları alanında faaliyet gösterecek Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi Sualtı Kazı ve Araştırma Gemisi Selçuk-1, Akdeniz'e açıldı.

Sualtı Arkeoloji Müzesi girişindeki surlar müze müdürünün talimatıyla boyanmış!

Bodrum Kalesi’ndeki Sualtı Arkeoloji Müzesigirişindeki surlar ile 600 yıllık Osmanlı toplarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 4’üncü Türk Konseyi Zirvesi için ilçeye gelmesinden önce müze müdürünün talimatıyla boyandığı ortaya çıktı.

Bodrum'a 4 günde 25 bin turist geldi!

Bodrum'a 4 günde 25 bin turist geldi. Turistler Dünyaca ünlü Barlar Sokağı, Kale Caddesi ve İskele Meydam'nda yürüyüş yapan turistler Antik Tiyatro, Myndos kapısı ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret etti.

Bodrum'da villa yapılacak arsadan tarihi eserler çıktı!

Muğlanın Bodrum İlçesinde bir inşaatın temel kazısı sırasında tarihi eserlere rastlandı. Villa yapılacak 425 metrekarelik arsadaki çalışmalar Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi tarafından durduruldu

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi son durum Haberi

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi son durum

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonuna ilişkin soru önergesi hazırladı. Kabaoğlu, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Kaboğlu, ''Aşağıdaki sorularımın Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 98 ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün 96 ve 99'uncu maddelerine uygun olarak T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na iletilmesi ve Sayın Bakan tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğinin yapılmasını arz ederim'' diye konuştu. 

Kaboğlu, şu açıklamalarda bulundu: ''Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin 2017 yılında geçici süreyle kapatıldığı, bu süreçte bir şirkete ihaleye verildiği, proje müellifinin bazı toplantılarda Bakanlık ve Projeye ilişkin açıklamalarda bulunduğu, Müzenin geçtiğimiz aylarda yeniden ziyarete açıldığı bazı basın ve kamuoyu organlarından öğrenilmiştir.''

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu'nun soruları:
1) Müze dosyasında mevcut Koruma Kurulunca onaylanan...