03 / 05 / 2024

boğaz imar barışı

boğaz imar barışı

Üsküdar, Beykoz ve Sarıyer’deki bazı bölgeler imar barışı kapsamına alınacak

Boğaz’daki 9 mahalle imar barışı kapsamına alındı!

İstanbul Boğazı’nda yer alan 9 mahalle imar barışı kapsamına alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen konuyla ilgili olarak, “Boğaz Kanunu’nda denizi gören öngörünümde olan tepelerin arka taraflarını, yamaçlarını barışa dahil ettik” dedi.

Boğaz imar barışında istisna tutulabilir!

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı, bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülüyor.

Boğaz manzaralı eski Çamlıca Alman Hastanesi'nin arazisini villa ve AVM imarına açan plana kuruldan onay çıktı!

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin yıkılmasından sonra 17 dönümlük boğaz manzaralı arazisine villa, AVM, özel hastane inşaatı yapılmasına imkan veren ve İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile kabul edilen plan değişikliğine, koruma kurulu da onay verdi. İşte ayrıntılar...

İstanbul Boğazı'na imar affı gelecek mi? Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

İstanbul Boğazı'nda kaçak inşaat çalışmaları resmen patladı. Kaçak yapılaşmanın durmaması 'İmar affı mı geliyor?' sorusunu gündeme getirdi. İŞte ayrıntılar...

Boğaziçi imar barışı düzenlemesinde son durum!

Anayasa Mahkemesinin, Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesindeki bazı alanların imar barışından faydalandırılmasına, bu bölgelerde önceden alınmış yıkım kararları ve tahsil edilemeyen para cezalarının iptal edilmesi imkanı sunan kanun hükmünün iptalinin gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Boğaziçi'nde imar barışı düzenlemesi iptal edildi!

İstanbul'da Boğaziçi ön görünümünü imar barışı kapsamına alan düzenleme, 2 yıl sonra Anayasa Mahkemesi'nce iptal edildi. Yasadan faydalanarak Boğaziçi'nde üç ilçede yapı kayıt belgesi alan yapıların durumunun AYM'nin kararı sonrası ne olacağı merak ediliyor...

İstanbul Boğazı imara mı açılıyor?

İstanbul Boğazı’nın imar mevzuatı değişiyor. Boğazın imara açılabileceği de belirtiliyor.

 Uzungöl’de imar barışına aykırı yapıların yıkımı için bekleyiş sürüyor!

Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl’deki imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için son tarih 5 Ekim olarak belirlenmişti. Yapıların sahiplerinin binaları boşaltmaması üzerine yıkım gerçekleştirilemedi. Yıkım için bekleyiş sürüyor…

İmar barışı fırsatçıları İzmir Seferihisar'da da boş durmadı!

İmar Barışı’nın halen yürürlükte olmasını fırsat bilenler, İzmir Seferihisar’ın Ürkmez ve Doğanbey mahallelerinde yeni binalar yaparak imar barışına başvuruyor.

Boğaziçi'nde 40 mahalle imar barışından yararlanacak!

Boğaziçi öngörünüm bölgesinde bulunan ve bu nedenle imar barışı kapsamında yer almayan bazı bölgelerin yapı kayıt belgesi almalarına izin verildi.

Boğaziçi öngörünüm imar barışı kapsamına resmen alındı!

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen; Boğaziçi öngörünümü imar barışı kapsamına alan yasa teklifi bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Boğaziçi öngörünüm resmen imar barışı kapsamına alınmış oldu...

Boğaziçi imar barışı yasa teklifi tam metni!

Beykoz ve boğaziçi öngörünümde oturanlara imar barışından yararlanmalarıyla ilgili Kanun teklifi görüşmeleri başladı. İşte Boğaziçi imar barışı yasa teklifi tam metni...

İmar barışı süresinin uzaması bekleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar barışı kapsamını genişletme nedenini vatandaştan gelen talep olarak açıkladı. Yeni torba yasayla Boğaziçi öngörünüm bölgesinde bulunan bazı mahalleler de imar barışı kapsamına alındı. 

İmar barışının kapsamı genişletildi!

Yeni torba yasayla Boğaziçi öngörünüm bölgesinde bulunan bazı mahalleler de imar barışına dahil ediliyor. Böylece bir önceki yasa değişikliğinde imar barışına dahil edilmeyen Beykoz, Üsküdar ve Sarıyer’deki bazı mahalleler kapsama alındı. 

Boğaziçi öngörünüme imar barışı geliyor!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in aylardır emek verdiği İstanbul Boğaziçi Öngörüm Bölgesi'nin de imar barışına müracaa edebilmesi için TBMM'ye yasa teklifi verildi..

boğaz imar barışı Haberi

boğaz imar barışı

Yaklaşık 14 milyon yapı için seçim öncesi çıkartılan imar barışı düzenlemesinde İstanbul Boğazı ön görünümü ve etkilenme bölgesinde kalan yerler tepkiler üzerine kapsam dışı bırakıldı.

Ancak Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yaptığı açıklamada Boğaz ön görünümünde yer alan bazı binaların imar barışı kapsamına alınacağını söyledi.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi Ekim ayında açıldığında konuyla ilgili düzenlemenin yasalaşacağını belirten Türkmen, “Küplüce, Çengelköy ve Kuleli'de dere içinde kalan yerlerin de kapsama alınması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mıza başvurduk ve kabul gördü. Üsküdar'da 4 bine yakın bağımsız bölüm imar barışına dahil edilecek.”

Üsküdar dışında Beykoz ve Sarıyer'de bazı alanları imar barışı kapsamına alınacağını söyleyen Hilmi Türkmen, “Boğaz'dan bakıldığında görülmeyen yerlerde oturan vatandaşlarımızın da imar barışından faydalanmasını istedik” diye konuştu.

3 soruda...