02 / 05 / 2024

boğazdaki ormanlar imara mı açıldı

boğazdaki ormanlar imara mı açıldı

Orman Genel Müdürlüğü’nün 4 Mayıs’ta “özel” ormanlar ile hükmü şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlara ilişkin yönetmelikte yaptığı değişiklik rant iddialarına yol açtı.

İş insanı Zeynel Abidin Erdem’e ait Beşiktaş Bebek'teki 11 bin 424 metrekarelik arazi imara açıldı!

Boğaziçi’nde iş insanı Zeynel Abidin Erdem’e ait olan oldukça değerlia arazi, İBB devre dışı bırakıldı ve Cumhurbaşkanı imzasıyla imara açıldı. İşte ayrıntılar...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Boğaziçi Üniversitesi açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Boğaziçi Üniversitesi'nin imara açılacağı yönündeki iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Muğla'da yanan ormanlar imara açılmayacak!

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, orman yangınlarda zarar gören 60 bin hektar alanın imara açılmayacağını dile getirdi. 

Boğazda yalı arayışı hız kesmiyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Yasemin Salih, bugünkü köşe yazısında pandemide boğazdaki yalı satışlarını kaleme aldı. 

Kanal İstanbul ile boğazdaki gemi sayısı azalacak!

Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul ile gemi sayısının azalacağını ama yükün artacağını dile getirdi. 

Beykoz’daki 111 bin metrekare ormanlık alan imara açılıyor mu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alanını imara açıyor. Beykoz Çevre Dayanışması, "İstanbul’da kalan son ormanlar buralar" dedi. 

Kuzey Ormanları Savunması'ndan Beykoz'daki ormanlık alanın imara açılmasına tepki!

Kuzey Ormanları Savunması, Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alan imara açılmasına tepki gösterirken, "Binlerce ağacın kesilip yerine villa, AVM ve cami yapılmasında bir kamu yararı göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

Ormanların imara açılması meclis gündeminde!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, orman yangınlarının artışının nedenini imara açılması olarak gösterdi.

İnegöl Boğazova imara açılıyor!

İnegöl Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Boğazova bölgesinin imar planlamasının yapılması konusuna kararlaştırıldı.

The Bo Viera'nın imara ve yapı ruhsatına aykırı bölümleri yıkıldı!

Muğla Bodrum'da inşaatı durdurulan 365 villa ve 80 odalı oteli içeren 'The Bo Viera Projesi'nin imara ve yapı ruhsatına aykırı bölümlerinin yıkım işlemi tamamlandı... 

Boğaziçi kesinlikle imara açılmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Yapılması düşünülen düzenlemede Boğaziçi kesinlikle imara açılmamaktadır" dedi...

Murat Kurum: İstanbul Boğazı'nı imara açmamız söz konusu değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Boğazımızı imara açma veya İBB'nin olmayan yetkilerini alma durumu söz konusu değildir" dedi...

İstanbul Boğazı imara mı açılıyor?

İstanbul Boğazı’nın imar mevzuatı değişiyor. Boğazın imara açılabileceği de belirtiliyor.

boğazdaki ormanlar imara mı açıldı Haberi

boğazdaki ormanlar imara mı açıldı


Orman Genel Müdürlüğü’nün 4 Mayıs’ta “özel” ormanlar ile hükmü şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlara ilişkin yönetmelikte yaptığı değişiklik rant iddialarına yol açtı.


Orman Mühendisleri Odası Başkanı Ali Küçükaydın, bu düzenleme ile devletin gözetimindeki özel ormanların imara ve ranta açıldığını savunarak, “Devlet ormanlar için geliştirdiği ‘köklerinde hayat var' sloganını özel ormanlar için ‘köklerinde eğlence merkezleri ve yer altı şehirleri var' şekline dönüştürmüştür” dedi.


DAVA AÇTIK


Yönetmeliğin iptali için Danıştay 8. Dairesi'ne dava açtıklarını belirten Küçükaydın değişikliği, “Başta İstanbul Boğazı olmak üzere şehirlere ve toplu yerleşim alanlarına yakın yerlerdeki özel ormanları yok edecek olan idam fermanı hazırlanmıştır” diye tanımladı.


ANAYASAL GÜVENCE


SÖZCÜ'ye konuşan Küçükaydın, yürürlüğe giren yönetmelik değişikliği ile Anayasa'nın 169. Maddesiyle güvence altına alınan devletin gözetimi altındaki özel ormanların rant amaçlı kullanılacağını iddia etti.


YAPILAŞMAYA...