21 / 05 / 2024

boğaziçi kanunun etkilenme bölgesi

boğaziçi kanunun etkilenme bölgesi

Boğaziçi Kanunu; İstanbul Boğaziçi Alanının kültürel ve tarihi değerlerini ve doğal güzeliklerini kamu yararı gözetilerek korumak ve geliştirmek için uygulanacak imar mevzuatını düzenliyor. Peki, boğaziçi etkilenme bölgesi nedir?

Yavuztürk'ün Boğaziçi etkilenme bölgesinden çıkarılması için teklif verildi!

Boğaziçi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Kanun ile Yavuztürk Mahallesi'nin idari sınırları esas alınmak suretiyle etkilenme bölgesi sınırları dışına çıkarılması öngörülüyor...

Boğaziçi 1/1000’lik İmar Planı 2. Etabı meclisten geçti!

Beykoz Belediyesi Meclisi Ocak ayının son toplantısında Boğaziçi Alanı 1/1000 Ölçekli Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma Amaçlı Revizyon Uygulama İmar Planı 2.Etabı’nı onayladı. 

İBB, Boğaziçi 1. Etap 1/1000'lik imar planını uygun buldu!

Beykoz Boğaziçi Alanı Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi I. Etap 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon uygulama İmar Planı İstanbul Büyükşehir Meclisi tarafından uygun bulundu.

Boğaziçi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi!

Boğaziçi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif ile; Boğaziçi Nazım Planına göre çizilen krokide etkilenme bölgesi sınırları içinde kalan Üsküdar ilçesine bağlı Yavuztürk Mahallesinin etkilenme bölgesi dışına çıkarılması öngörülüyor.

Beykoz Boğaziçi Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgeleri imar planları kabul edildi!

Beykoz Boğaziçi Alanı Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgeleri imar planları, Beykoz Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi. Beykoz Belediye Başkan Yücel Çelikbilek, "Mülkiyet sorununu halkımızı düşünerek rekor denilecek zaman diliminde çözdük" dedi.

Beykoz Boğaziçi Alanı Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgeleri imar planları oylanacak!

Beykoz Belediye Meclisi, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek başkanlığında 24 Ekim Çarşamba günü toplanarak Beykoz Boğaziçi Alanı Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgeleri 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli imar planlarını oylayacak.

Boğaziçi sit alanı nedir?

Boğaziçi kıyı ve sahil şeridinden, öngörünüm bölgesinden, geri görünüm bölgesinden ve etkilenme bölgelerinden oluşan Boğaziçi sit alanı nedir? Boğaziçi imar planı esasları nelerdir? İşte Boğaziçi sit alanı..

Boğaziçi etkilenme bölgesi nedir?

Boğaziçi Kanunu; İstanbul Boğaziçi Alanının kültürel ve tarihi değerlerini ve doğal güzeliklerini kamu yararı gözetilerek korumak ve geliştirmek için uygulanacak imar mevzuatını düzenliyor. Peki, boğaziçi etkilenme bölgesi nedir?

Beykoz Boğaziçi Alanı İmar Planları kabul edildi!

Beykoz’da devam eden mülkiyet sorunu sona erdirecek bir çalışma daha tamamlandı. “Beykoz Boğaziçi Alanı Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgeleri Koruma Amaçlı 1/1000’lik ve 1/5000’lik Revizyon İmar Planları” belediye meclisince kabul edildi

Boğaziçi Köprüsü prematüre bebekler için mora büründü!

Dünya Prematüre Günü etkinlikleri kapsamında, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da prematüre bebeklere ve onların sıkıntılarına dikkati çekmek için Boğaziçi Köprüsü, saat 18.30 itibarıyla mor renkte aydınlatıldı....

Uluslararası İşbirliği Platformu 4. Boğaziçi Zirvesi 20 Kasım'da başlıyor!

'Uluslararası İşbirliği Platformu” tarafından düzenlenen 4. Boğaziçi Zirvesi, 54 ülkeden politikacı, işadamı ve akademisyeni bir araya getirecek. 20 Kasım’da başlayacak olan zirvenin açılışını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapacak....

Boğaziçi Köprüsü’nün onarımı gece yapılacak!

Her gün on binlerce kişinin saatlerini tükettiği İstanbul trafiğini tamir çalışmalarının da kabusa çevirmemesi için Boğaziçi Köprüsü’ nün 40 yıllık büyük bakımının gece yapılacağı bildirildi...

Boğaziçi Köprüsü'nün havadan genel görüntüleri!

İstanbul'da Anadolu ve Avrupa yakasını birbirine bağlayan ilk köprü olan Boğaziçi Köprüsü 31 Ekim 2013 tarihinde www.havadanemlakvideo.com ekibinden kameraman Sayen Kaspar tarafından havadan görüntülendi

boğaziçi kanunun etkilenme bölgesi Haberi

boğaziçi kanunun etkilenme bölgesi

Boğaziçi etkilenme bölgesi nedir?

2960 sayılı Boğaziçi Kanunu; İstanbul Boğaziçi Alanının kültürel ve tarihi değerlerini ve doğal güzelliklerini kamu yararı gözetilerek korumak ve geliştirmek ve bu alandaki nüfus yoğunluğunu artıracak yapılanmayı sınırlamak için uygulanacak imar mevzuatını düzenliyor.


Boğaziçi Kanunu gereğince etkilenme bölgesi; öngörünüm ve geri görünüm bölgeleri dışında 2/7/1983 tarihli ve 1/500 ölçekli nazım planında gösterilen ve Boğaziçi sahil şeridi, öngörünüm ve geri görünüm bölgelerinden etkilenen bölge olarak tanımlanıyor.


Öngörünüm bölgesi; Boğaziçi sahil şeridine bitşik olan ve 2/7/1983 tarihli 1/100 ölçekli imar uygulama planında gösterilen bölgeye deniyor.


Geri görünüm bölgesi; öngörünüm bölgesine bitşik olan ve 2/7/1983 tarihli 1/500 ölçekli nazım planındagösterilen coğrafi bölgeyi ifade ediyor.


Genel esaslar:

Made 3 – Boğaziçi Alanının korunması ve geliştirilmesinde ve imar mevzuatının uygulanmasında aşağıdaki hususlar esas alınır.

a) Boğaziçi Alanında...