08 / 05 / 2024

Boğaziçi Kanununun beşinci maddesi

Boğaziçi Kanununun beşinci maddesi

Anadolu Hisarı sırtlarındaki Marki Necip Yalısı’na ait Pervaneli Köşk’te başlatılan restorasyon çalışmalarına 18 ağaç kurban gitti.Boğaz manzarasını kapatan ağaçlar, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nden alınan ‘kuru ve hastalıklı’ raporuyla kesildi.

Boğaziçi Beton'dan 250 milyon liralık sözleşme! Dünyanın en büyük beş tesisinden biri olacak!

Boğaziçi Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kalyon İnşaat San. ve Tic. A.Ş. ile Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. İstanbul Havalimanı MRO Tesisleri (Faz 2) İnşaat Yapımı için 250 milyon liralık hazır beton sözleşmesi imzaladı. 

Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Lojmanları için yıkım kararı!

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Beşiktaş Etiler’deki Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar lojmanlarının yıkılması konusunda ön mutabakata vardı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Beşiktaş Meydan Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Beşiktaş Meydan Şubesi bugün Beşiktaş'ta 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Bosphorus Yurt İşletmeciliği Anonim Şirketi Boğaziçi 3 Şubesi açıldı!

Bosphorus Yurt İşletmeciliği Anonim Şirketi Boğaziçi 3 Şubesi, Mehmet Kaya Şube Müdürlüğü'nde 50 bin TL sermaye ile 10 Ağustos'ta Beşiktaş, Sinanpaşa Mahallesi, Aşık Garip Sokak'ta açıldı.

Bosphorus Yurt İşletmeciliği Anonim Şirketi Boğaziçi 2 Şubesi açıldı!

Bosphorus Yurt İşletmeciliği Anonim Şirketi Boğaziçi 2 Şubesi, Mehmet Kaya Şube Müdürlüğü'nde 50 bin TL sermaye ile 10 Ağustos'ta Beşiktaş, Türkali Mahallesi, Ihlamurdere Caddesi'nde açıldı.

Boğaziçi sahil yoluna alternatif yol!

1991 yılında Beşiktaş Belediyesi, Boğaziçi sahil yolunda sürekli tıkanan Muallim Naci Caddesi'ne paralel yeni bir yolun yapımına başlamış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o özel haberi...

1988 yılında Bedrettin Dalan, Boğaziçi'nin güzelliklerini kurtaracakmış!

1988 yılında İstanbul Belediye Başkanı Dalan, Boğaziçi'nin güzelliklerini birkaç yalı sahibinin tekelinden kurtarmak için yolların etrafındaki yüksek duvarların yıkılacağını söylemiş ve Boğaziçi'nin güzellikleri insanlığın beğenisine sunulacakmış.

1986 yılında Boğaziçi, salaş depolardan kurtulacakmış!

1986 yılında Boğaziçi, salaş depolardan kurtulacakmış. Boğaziçi'ni halka açmak için yürütülen çalışmalar iki, iki buçuk yılda tamamlanacakmış. Boğaz'daki düzenlemeye, Beşiktaş kıyı kuşağındaki Toprak Mahsulleri Deposu'nda başlanmış.

1982 yılında 2. Boğaziçi Köprüsü Baltalimanı ile Kanlıca arasında yapılacakmış!

1982 yılında 2. Boğaziçi Köprüsü, 5. Beş Yıllık Kalkınma Planı kapsamına alınmış. Köprünün Baltalimanı ile Kanlıca arasında kurulması öngörülmüş. Köprü 8 milyara, 42 kilometre uzunluğundaki çevre yolu ise 30 milyara mal olacakmış.

Boğaziçi'nde deniz manzaralı ev 1930 yılında 4100 liraymış!

25 Mayıs 1930 yılı Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan ilanda Boğaziçi Yenimahalle'de denize nazır beş geniş odaya sahip olan evin bedeli 1200 lirası peşin üç yıl taksitle 4100 liraymış.

Uluslararası İşbirliği Platformu 4. Boğaziçi Zirvesi 20 Kasım'da başlıyor!

'Uluslararası İşbirliği Platformu” tarafından düzenlenen 4. Boğaziçi Zirvesi, 54 ülkeden politikacı, işadamı ve akademisyeni bir araya getirecek. 20 Kasım’da başlayacak olan zirvenin açılışını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapacak....

Boğaziçi Köprüsü’nün onarımı gece yapılacak!

Her gün on binlerce kişinin saatlerini tükettiği İstanbul trafiğini tamir çalışmalarının da kabusa çevirmemesi için Boğaziçi Köprüsü’ nün 40 yıllık büyük bakımının gece yapılacağı bildirildi...

Boğaziçi Köprüsü'nün havadan genel görüntüleri!

İstanbul'da Anadolu ve Avrupa yakasını birbirine bağlayan ilk köprü olan Boğaziçi Köprüsü 31 Ekim 2013 tarihinde www.havadanemlakvideo.com ekibinden kameraman Sayen Kaspar tarafından havadan görüntülendi

Boğaziçi Kanununun beşinci maddesi Haberi

Boğaziçi Kanununun beşinci maddesi

KÜLTÜR Bakanlığı İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü, işadamı Faruk İshakoğlu’na ait Pervaneli Köşk’te restorasyon izni verdi. İzin üzerine başlatılan restorasyon çalışmalarında 18 ağaç kesildi. Kıyımdan 5 ağaç kurtuldu. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi  de ağaçlarla ilgili “kuru ve hastalıklıdır” raporu verdi.


‘YENİ AĞAÇLAR DİKİLECEK’

Raporda imzası bulunan Prof. Dr. Ömer Karagöz “Köşkün bahçesi çok bakımsız bir yapıdaydı. Ama hangi ağaçların kesildiği ve sonrasında hangi ağaçların dikileceğini biz kontrol etmeyiz” dedi. Proje mimarı Barış Han da “Kesilen ağaçların yerine verilen izinlere göre yeni ağaçlar dikilecek” dedi.


Boğaziçi Kanunu ‘olmaz’ diyor

İSTANBUL Boğazı’nın tarihi yapısının korunması için çıkarılan Boğaziçi Kanunu’nun 5’inci maddesi şöyle: “Boğaziçi alanında orman sayılmayan kamu kurum ve kuruluşlarına veya özel mülkiyete ait koru, koruya katılacak alan, çayır, bostan ve benzeri...