28 / 04 / 2024

boğaziçi öngörüm bölgesi

boğaziçi öngörüm bölgesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Boğaziçi Öngörüm Bölgesi haritasında değişiklik yapılması gerektiğini söyledi.

Erdoğan Bayraktar : Boğaziçi'nin imara açılması için talep var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’yle ilgili yeni bir imar çalışmaları bulunmadığını, ancak bu konuda talepler olduğunu belirtti...

İşte İstanbul Boğaziçi'nin 1980'deki görüntüsü: 'Keşke böyle kalsaydı' diyen de oldu, 'Kokuyordu' diyen de!

İstanbul Boğaziçi'nin 1980 yılına ait bir görüntüsü sosyal medyada gündem oldu. 62,6 bin takipçili Tarih Enstitüsü hesabından yapılan paylaşıma yorum yağdı. İşte o yorumlar...

Boğaziçi Beton'dan 250 milyon liralık sözleşme! Dünyanın en büyük beş tesisinden biri olacak!

Boğaziçi Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kalyon İnşaat San. ve Tic. A.Ş. ile Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. İstanbul Havalimanı MRO Tesisleri (Faz 2) İnşaat Yapımı için 250 milyon liralık hazır beton sözleşmesi imzaladı. 

Boğaziçi Üniversitesi personel alımı yapıyor! 50 KPSS puanı yeterli

İş arayanlar bu gelişmeye dikkat. Boğaziçi Üniversitesi yeni personel alımı yapacağını açıkladı. Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olan Boğaziçi Üniversitesi bünyesine 50 KPSS puanı ile 22 sözleşmeli personel alımı yapacak. İşte tüm detaylar...

Boğaziçi Çelik Gayrimenkul Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Çelik Gayrimenkul Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi Eyüpsultan'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Avni Çelik ve Ahmet Çelik ortaklığında kuruldu.

Bist Boğaziçi İstanbul Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bist Boğaziçi İstanbul Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da Ahmet Pınarbaşı, Ayhan Aydın, Hüseyin Demir ve Murat Selçuk ortaklığında kuruldu.

Boğaziçi Üniversitesi taşınacak mı?

GP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Boğaziçi Üniversitesi ile ilişkin karara “Hikâyenin sonunda Boğaziçi taşınacak mı, asıl amaç nedir?” sorusunu sordu. 

Boğaziçi imar barışı düzenlemesinde son durum!

Anayasa Mahkemesinin, Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesindeki bazı alanların imar barışından faydalandırılmasına, bu bölgelerde önceden alınmış yıkım kararları ve tahsil edilemeyen para cezalarının iptal edilmesi imkanı sunan kanun hükmünün iptalinin gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

İbrahim Özden Kaboğlu: Boğaziçi kanunu Anayasa’ya aykırı!

CHP İstanbul Milletvekili ve Anayasa hukukçusu İbrahim Özden Kaboğlu, Boğaziçi kanununda yapılması öngörülen değişikliklerin, Anayasa’ya aykırı olduğunu söyledi.

Gürsel Tekin’den Boğaziçi yasasına tepki!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yeni Boğaziçi yasası ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yetkilerinin kısıtlanmak istendiğini belirtti....

Galatasaray ile Boğaziçi Üniversitesi arasında Teknopark işbirliği!

Galatasaray Kulübü ile Boğaziçi Üniversitesi arasında "Spor İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi" kurulmasını öngören protokol imzalandı.

Tülün İnal Boğaziçi İmar Müdürü oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminde bazı yeni görevlendirmeler yapıldı. Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne de Tülün İnal getirildi.

Boğaziçi’ndeki yapılarda İBB Meclisi devre dışı kaldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin seçim öncesi yaptığı son toplantıda Boğaziçi ile ilgili dikkat çeken bir karara imza atıldı. Boğaziçi ön görünümünde yer alan tescilli kültür varlığı olan yapılarda planlama süreci uzun olduğu için İBB Meclisi devre dışı bırakıldı.

Boğaziçi öngörünümdeki yapılar kayıt altına alınıyor!

Boğaziçi öngörünüm bölgesinde bulunan ve bu sebeple imar barışı kapsamına alınmayan bazı bölgelerin yapı kayıt belgesi almalarına izin verildi. Boğaziçi öngörünümdeki yapılar kayıt altına alınıyor...

boğaziçi öngörüm bölgesi Haberi

boğaziçi öngörüm bölgesi


Yapılaşmanın yasak olduğu Boğaziçi Öngörüm Bölgesi'nde değişiklik yapılacağı sinyalini veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Boğaziçi Öngörüm Bölgesi haritasının adil olmadığını, haritanın elden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Bayraktar, Boğaziçi İmar Planları hakkında detaylı bir çalışmayı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü'nden...