14 / 05 / 2024

Boğaziçinde emlak piyasası

Boğaziçinde emlak piyasası

1991 yılında Irak'ın Kuveyt'i işgal etmesinden sonra Boğaziçi'nde emlak ticareti durma noktasına gelmiş. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ''Türkiye, Körfez Savaşı'na girmeyecek'' açıklamasından sonra lüks konutlar en karlı yatırım kapısı olmuş.

Alman emlak piyasasında kriz tam gaz!

Alman ticari gayrimenkul fiyatları 2024 yılının ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,8 gerilerken, yıllık bazda da yüzde 9,6 gerileme gösterdi. Uzmanlar konu ile ilgili olarak açıklamada bu resmi verilere göre Alman emlak piyasasında krizin devam ettiğini belirtti.

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin sit alanı statüsü değiştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün 8 Eylül tarihinde açıkladığı karara göre, yeşil alan içinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi doğal sit alanının statüsünde değişiklik yapıldı.

Pandemi emlak piyasasına yaradı!

Pandeminin yol açtığı kriz emlak piyasasına yaradı. Eve kapanma dönemi, şehir dışı olsun olmasın bahçeli ve geniş evlere talebi artırdı. OECD verilerine göre, 37 zengin ülkede emlak fiyatları bir yıl içinde ortalama yüzde 7 arttı...

Koronavirüs emlak piyasasını etkiledi mi? 

Keypoint Gayrimenkul Kurucusu Tarık Seçkin, "Şu anda Gayrimenkul ve Emlak piyasasındaki işlem sayısı yüzde 70 oranında düştü. Düşüşün en büyük sebebi toplumun içinde bulunduğu tedirginlikle birlikte değişen ihtiyaç ve öncelikler" dedi...

Mavi Boğaziçi İnşaat Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mavi Boğaziçi İnşaat Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 200 bin TL sermaye ile bugün Aydemir Aydın, Hakab Aydın, Tarık Kanbur ve Sebahattin Kefelioğlu ortaklığında kuruldu.

Türkiye emlak piyasasına yabancı ilgisi arttı!

Türkiye emlak piyasasına yabancı ilgisi artıyor. Yabancılar sadece ev almak yerine diğer harcamalara da yöneliyor. Ağaoğlu Grup CEO'su Hasan Rahvalı, Türkiye'den 1 milyon dolara ev alan bir Suudi vatandaşının ailesinin aynı gün içinde AVM'de de 2.4 milyon lira harcadığını söyledi.

Boğaziçi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi!

Boğaziçi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif ile; Boğaziçi Nazım Planına göre çizilen krokide etkilenme bölgesi sınırları içinde kalan Üsküdar ilçesine bağlı Yavuztürk Mahallesinin etkilenme bölgesi dışına çıkarılması öngörülüyor.

Kahramanmaraş Boğaziçi Bulvarı asfaltlanıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi hava sıcaklarının artmasıyla beraber başlattığı asfalt çalışmalarına devam ediyor. Yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda ve 25 metre genişliğinde olan Boğaziçi Bulvarı’nda asfalt çalışmaları başladı.

1944 yılında Boğaziçi'nde 7.000 liraya köşk!

1944 yılında Boğaziçi'nin Anadolu sahilinde 13 dönüm bahçe içinde bulunan bir köşk 7 bin liraya satılacakmış. Arazisinde bin ağaç bulunan köşkün senelik 800 lira getirisi varmış.

Boğaziçi Dekorasyon İnşaat Gıda Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Dekorasyon İnşaat Gıda Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yasin Gıyasi Kalle tarafından 50 bin TL sermaye ile 13 Temmuz'da Maltepe'de kuruldu.

1991 yılında Boğaziçi savaş durgunluğu atlatmış!

1991 yılında Irak'ın Kuveyt'i işgal etmesinden sonra Boğaziçi'nde emlak ticareti durma noktasına gelmiş. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ''Türkiye, Körfez Savaşı'na girmeyecek'' açıklamasından sonra lüks konutlar en karlı yatırım kapısı olmuş.

Almanya'da emlak piyasası son 10 yılın en üst seviyesine çıktı!

ALMAN Federal İstatistik Dairesi 2014 yılı içinde Almanya'da en çok mülk satın alanların başında Çinlilerin geldiğini açıkladı. Alman inşaat ve emlak piyasası son 10 yılın en üst seviyesine çıktı.

1983 yılında Boğaziçi'ndeki sanayi tesisleri ve tüm depolar kaldırılacakmış!

1983 yılında Bakanlar Kurulu, Boğaziçi'nin korunması amacıyla yeni önlemler almış. Boğaziçi'ndeki sanayi kuruluşları, kömür ve akaryakıt tesisleri uygun yerlere taşınacakmış ve Milli Emlak'a ait boş arsalar yeşillendirilecekmiş.

Boğaziçinde emlak piyasası Haberi

Boğaziçinde emlak piyasası



Yalılar, köşkler savaş durgunluğu atlattı


Lüks cephesi canlı


Boğaziçi'nde savaş öncesi bir türlü alıcı bulamayan milyarlık yalılar, villalar, köşkler ve lüks daireler şimdi adeta yatırım kapısı oldu


Mücahit BÜBER


   IRAK'ın Kuveyt'i işgal etmesinden sonra İstanbul Boğaziçi'nde durma noktasına gelen emlak ticareti yeniden canlandı. Milyarlık yalılar, villalar, köşkler, lüks daireler işadamlarının en karlı yatırım kapısı oldu.

   Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın, ''Türkiye, Körfez Savaşı'na girmeyecek'' açıklamasından sonra, pek çok işadamının değerli mülk edinmeye yöneldiğini anlatan Anadoluhisarı'ndaki ''sosyete emlakçısı'' Yüksel Ayıkcan ve Behzat Durguner, şunları söyledi:

   

   ''FİYATLAR CAZİP''


   ''Türkiye'nin savaşa gireceği yolundaki yorumlar, Boğaziçi'nde emlak satışlarını durdurmuştu, şimdi canlandı. İsimlerini açıklayamayacağımız