28 / 04 / 2024

1991 yılında Boğaziçi savaş durgunluğu atlatmış!

1991 yılında Boğaziçi savaş durgunluğu atlatmış!

1991 yılında Irak'ın Kuveyt'i işgal etmesinden sonra Boğaziçi'nde emlak ticareti durma noktasına gelmiş. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ''Türkiye, Körfez Savaşı'na girmeyecek'' açıklamasından sonra lüks konutlar en karlı yatırım kapısı olmuş.



1991 yılında Boğaziçi savaş durgunluğu atlatmış!


Yalılar, köşkler savaş durgunluğu atlattı


Lüks cephesi canlı


Boğaziçi'nde savaş öncesi bir türlü alıcı bulamayan milyarlık yalılar, villalar, köşkler ve lüks daireler şimdi adeta yatırım kapısı oldu


Mücahit BÜBER


   IRAK'ın Kuveyt'i işgal etmesinden sonra İstanbul Boğaziçi'nde durma noktasına gelen emlak ticareti yeniden canlandı. Milyarlık yalılar, villalar, köşkler, lüks daireler işadamlarının en karlı yatırım kapısı oldu.

   Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın, ''Türkiye, Körfez Savaşı'na girmeyecek'' açıklamasından sonra, pek çok işadamının değerli mülk edinmeye yöneldiğini anlatan Anadoluhisarı'ndaki ''sosyete emlakçısı'' Yüksel Ayıkcan ve Behzat Durguner, şunları söyledi:

   

   ''FİYATLAR CAZİP''


   ''Türkiye'nin savaşa gireceği yolundaki yorumlar, Boğaziçi'nde emlak satışlarını durdurmuştu, şimdi canlandı. İsimlerini açıklayamayacağımız 


1991 yılında Boğaziçi savaş durgunluğu atlatmış!


Lüks cephesi canlı


işadamları bugün 12 milyar liraya satın alabilecekleri bir yalının fiyatının, yaz aylarında 16 ile 20 milyar liraya çıkacağını biliyor. Bu işadamları için çok cazip.''


KELEPİRLER


   Beykoz ve Şile köylerindeki arsa ve tarlaların da kapış kapış gittiğini belirten emlakçılara göre, Boğaziçi'nde alıcı bekleyen bazı gayrimenkullerin değerleri ve özellikleri şöyle:

   ''Kanlıca'da üç dönümlük bahçe içinde 600 metrekare kullanım alanlı, 200 metrekare eklentisiyle her noktadan deniz gören villa, 7 milyar lira.

   Anadoluhisarı'nda ikinci derece tarihi eser, bin 800 metrekare bahçe içinde, 1200 metrekare kullanım alanlı, üç katlı, 80 metre deniz cepheli, fiyatı 12 milyar lira.

   Kuzguncuk'ta 400 metrekare kullanım alanlı, 500 metrekare bahçeli ikiz yalı, fiyatı 4 milyar.

   Anadoluhisarı'nda bir dönüm bahçe içinde deniz manzaralı, havuzlu, modernize edilmiş villanın fiyatı 1 milyar 600 milyon lira. 

   Kandilli'de 165 metrekare bahçe içinde ikinci derece tarihi eser, deniz görüyor, fiyatı 600 milyon lira.

   Kanlıca'da 260 metrekare süper lüks, panaromik deniz manzaralı dairenin fiyatı 550 bin dolar.

   Çengelköy'de 140 metrekare, deniz manzaralı lüks daire 400 milyon lira.

   Kiraları da en az satış fiyatları kadar yakıcı olan bu lüks villa ve daireleri kiralamaya cesaret edeceklerin ödemesi gereken bedeller de milyonlarca lira veya binlerce dolarla ifada ediliyor.


(1991 yılında Reşat Altın 356.517 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 14 Şubat 1991



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön