14 / 05 / 2024

1991 yılında Körfez Savaşı

1991 yılında Körfez Savaşı

1991 yılında Irak'ın Kuveyt'i işgal etmesinden sonra Boğaziçi'nde emlak ticareti durma noktasına gelmiş. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ''Türkiye, Körfez Savaşı'na girmeyecek'' açıklamasından sonra lüks konutlar en karlı yatırım kapısı olmuş.

1957 yılında köylünün bir an önce toprak sahibi yapılması istenmiş! 

1957 yılında Bütçe Komisyonunda Arif Onat (CHP) bu memlekete toprakların 50 milyon kişiyi bile geçindirebileceğini ve topraksız köylünün kalmaması gerektiği konusunda açıklamalarda bulunmuş.

İzmir'deki Kültürpark 1936 yılında 1 milyon TL'ye mal olmuş!

İzmir'de 1936 yılında Kültürpark yapılması planlanmış. Söz konusu projenin 6 yıl içinde tamamlanması hedeflenmiş.

Türkiye’de 2022 yılında şirket iflasları bir önceki yıla göre yüzde 20 azaldı!

Dun & Bradstreet tarafından açıklanan Küresel İflas Raporu'nda 2022 yılında küresel ölçekte şirket iflaslarında artışların arttığı belirtilirken Türkiye’de ise 2022 yılında iflaslar bir önceki yıla göre yüzde 20 azaldı.

Kıdem tazminatı 2023 yılında ne kadar olacak?

Asgari ücrete yeni yılda yapılacak zam ve EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) düzenlemesi gündemdeki yerini koruruken merak edilen konulardan biri de kıdem tazminatı. Peki 2023 yılında kıdem tazminatı ne kadar olacak?

İzmir Teras Gökyüzü projesi 2017 yılında tamamlanacak!

1991 yılında kurulan, inşaat, sanayi, enerji ve dış ticaret alanlarında hizmet veren Uzunyayla Group, İzmir’deki üçüncü projesi Teras Gökyüzü ile yeni bir yaşam tarzı oluşturdu.

1948 yılında KüçükÇiftlik Park'ta lunapark ve gazino kurulacak!

1948 yılında mülkiyeti Yusuf İzzeddin Efendi'nin mirasçılarına ait olan KüçükÇiftlik Park'ta, arazi sahipleri, lunapark ve gazino kurmak istemişler. Mali vaziyetinden dolayı parkı istimlak edemeyen Belediye, arazi sahipleri tarafından gelen teklifi değerl

1946 yılında KüçükÇiftlik Park istimlak edilecek!

Varlık Vergisi'nin tahsili sırasında Şehzade Yusuf İzzeddin Efendi'nin mirasçılarına ait olan, Maçka Demokrasi Parkı'nın yanında bulunan, KüçükÇiftlik Parkı İstanbul Belediyesi 1946 yılında istimlak etme kararı almış.

1941 yılında Köçeoğlu Yalısı yıktırılacak!

1941 yılında Belediye, Bebek ile İstinye arasında açacağı yolun ortasında kalan Köçeoğlu Yalısı yıktıracakmış. Müzeler İdaresi yalının yıkılmamasını istemişse de Belediye yolun ortasında kaldığı gerekçesiyle yalıyı yıktıracakmış.

1941 yılında kömür depoları bulundukları yerde kalacak!

1941 yılında Boğaziçi'nin imar planını Prost'a hazırlatan Belediye, Kuruçeşme'deki kömür depolarının bir müddet daha bulundukları yerde kalmasına karar vermiş. Prost, Boğaz'da fabrika inşasının doğru olmayacağı görüşündeymiş.

1939 yılında kömür depoları Kuruçeşme'den kaldırılacak!

1939 yılında müstakbel İstanbul Limanı'nın Haydarpaşa'da inşasına karar verilmesinden sonra Kuruçeşme'deki kömür depolarının nakli gündeme gelmiş. Dönemin hükümeti, kömür depolarını da liman mıntıkasında bulunmasını istemiş.

1939 yılında Kartal içme suyuna kavuşacak!

1939 yılında küçük bir kasaba olan Kartal, Kaymakam Bahir Öztrak'ın gayretleriyle içme suyuna kavuşacakmış. Yakacık suyunun açılacak su yollarıyla Kartal'a getirilmesi için 40 bin liralık bir keşif planı hazırlanmış.

1936 yılında kömür depoları Ortaköy'e taşınacak!

1936 yılında Kuruçeşme'deki kömür depoları Ortaköy'e doğru müsait bir alana taşınacakmış. Ortaköy'e taşınacak kömür depoları için 600 metrelik de bir rıhtım yapılacakmış. Yeni depolama alanı 1 milyon liraya mal olacakmış.

1998 yılında Kız Kulesi restore edilecek!

1998 yılında Kız Kulesi'ni işletmek üzere Kültür Bakanlığı'ndan 49 yıllığına kiralayan Hamoğlu Holding, Kız Kulesi'ni 3 milyon dolara (754 milyar lira) restore ederek kuleyi turizme kazandıracakmış.

1991 yılında Körfez Savaşı Haberi

1991 yılında Körfez Savaşı



Yalılar, köşkler savaş durgunluğu atlattı


Lüks cephesi canlı


Boğaziçi'nde savaş öncesi bir türlü alıcı bulamayan milyarlık yalılar, villalar, köşkler ve lüks daireler şimdi adeta yatırım kapısı oldu


Mücahit BÜBER


   IRAK'ın Kuveyt'i işgal etmesinden sonra İstanbul Boğaziçi'nde durma noktasına gelen emlak ticareti yeniden canlandı. Milyarlık yalılar, villalar, köşkler, lüks daireler işadamlarının en karlı yatırım kapısı oldu.

   Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın, ''Türkiye, Körfez Savaşı'na girmeyecek'' açıklamasından sonra, pek çok işadamının değerli mülk edinmeye yöneldiğini anlatan Anadoluhisarı'ndaki ''sosyete emlakçısı'' Yüksel Ayıkcan ve Behzat Durguner, şunları söyledi:

   

   ''FİYATLAR CAZİP''


   ''Türkiye'nin savaşa gireceği yolundaki yorumlar, Boğaziçi'nde emlak satışlarını durdurmuştu, şimdi canlandı. İsimlerini açıklayamayacağımız