28 / 04 / 2024

Kıdem tazminatı 2023 yılında ne kadar olacak?

Kıdem tazminatı 2023 yılında ne kadar olacak?

Asgari ücrete yeni yılda yapılacak zam ve EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) düzenlemesi gündemdeki yerini koruruken merak edilen konulardan biri de kıdem tazminatı. Peki 2023 yılında kıdem tazminatı ne kadar olacak?



EYT düzenlemesinin tamamlanmas ile birlikte bu yıl 2,5 milyona yakın kişinin emekli olması bekleniyor. Yıl sonuna yaklaştıkça Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasının yanı sıra prim ve yıl şartını yerine getiren yüz binlerce kişi için de geri sayım başladı.

EYT meselesinin Aralık ayında çözüme kavuşması bekleniyor. Normal şartlarla emekli olmak isteyenler ise emeklilik dilekçelerini hazırlayıp bekliyor. Bütün bu gelişmeler için kritik tarih 2023 yılının Ocak ayı.

Çalışanlar için Ocak ayı maaş zammı aynı zamanda kıdem tazminatında da artış anlamına geliyor. Hem brüt ücretteki artış hem de kıdem tazminatı tavanının yükselmesi çalışanları avantajlı hale getiriyor.

KIDEM TAZMİNATINA ASGARİ ÜCRET ZAMMI AYARI

Yıl sonu yaklaştıkça çalışma hayatında da bazı hesaplamalar yeniden yapılıyor. Asgari ücretin yeniden belirlenecek olması Ocak ayı itibarıyla farklı hesaplar yapılmasını zorunlu kılıyor. Bunlardan biri de kıdem tazminatı hesabı.


Geri Dön