11 / 05 / 2024

Kıdem tazminatı 2023 yılında ne kadar olacak?

Kıdem tazminatı 2023 yılında ne kadar olacak?

Asgari ücrete yeni yılda yapılacak zam ve EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) düzenlemesi gündemdeki yerini koruruken merak edilen konulardan biri de kıdem tazminatı. Peki 2023 yılında kıdem tazminatı ne kadar olacak?



Kanuna göre kıdem tazminatı alabilmek için işten kendi istek ve kusurunuz dışında çıkartılmanız gerekiyor. Bu durumda istifa edenler kıdem tazminatı alamıyor. Ancak 1475 sayılı yasanın 14. maddesinde istifa ederek tazminat almanın istisnaları da yer alıyor. Emekli olmak, askere gitmek ve emeklilik için yaş dışındaki şartları tamamlamak bunlardan bir kısmı. Haklı fesih ile işten ayrılmak da tazminat kazandırıyor.

SADECE NAKİT VE DÜZENLİ ÖDEMELER DİKKATE ALINIYOR

Yeni Asır’da Faruk Erdem’in haberine göre, kıdem tazminatı alabilmek için bir başka şart ise aynı işyerinde en az 12 ay yani 1 yıl çalışmış olmak.

Kıdem tazminatı hesaplanırken de son brüt maaş üzerinden hesaplamalar yapılıyor. Brüt maaş ile çalışılan yıl çarpılarak kıdem tazminatı hesaplanıyor. çalışılan yıla göre rakam belirleniyor. Bu ücret belirlenirken nakit olarak yapılan ödemeler dikkate alınıyor. Prim, mesai gibi değişken ödemeler brüt ücrete eklenmezken ikramiye ve yemek parası gibi düzenli ödemeler brüt ücrete dahil ediliyor.

Akbank’tan emeklilere 7 bin TL promosyon fırsatı! Son gün belli oldu!

Kulislerde bu rakam konuşuluyor! İşte asgari ücrete beklenen zam!

EYT’lilere Ocak 2023 müjdesi: İlk maaşın ödeneceği tarih belli oldu


Geri Dön