04 / 05 / 2024

Kulislerde bu rakam konuşuluyor! İşte asgari ücrete beklenen zam!

Kulislerde bu rakam konuşuluyor! İşte asgari ücrete beklenen zam!

Yeni yılda asgari ücrete yapılacak zam için geri sayım başlarken, milyonlarca kişi de yapılacak artışı heyecanla bekliyor. Bu yıl geçen seneye göre enflasyonun daha yüksek olması nedeniyle kulislerde en az yüzde 50 zam konuşuluyor. Eğer artış bu oranda olursa asgari ücret 2023 yılında 8 bin 250 lira



Milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücrete yapılacak zam oranında. Asgari ücret için zam pazarlığına sayılı günler kaldı. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayının ilk haftasında görüşmelere start verecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, toplamda 4 kez bir araya gelerek görüştükten sonra nihai kararını ay sonunda açıklayacak.

ENFLASYON ORANI KRİTİK ÖNEME SAHİP

Asgari ücret zammı için enflasyon oranı kritik bir öneme sahip. Hükümet kanadından gelen açıklamalarda dikkat çeken kriter asgari ücretlilerin enflasyona ezdirilmeyeceği yönünde. Bu durumda asgari ücretli çalışanlar enflasyon oranının yüksekliğini göz önünde bulundurarak aynı şekilde yüksek zam beklentisine girdi.

2022 YILINDA YAPILAN ZAM YÜZDE 90'I AŞTI

2022 yılının ilk ayında asgari ücret yüzde 50 zam ile 4 bin 253 liraya yükselmişti. Ancak enflasyondaki astronomik yükseliş sebebiyle temmuzda bir de ara zam yapılmıştı.


Geri Dön