09 / 05 / 2024

Temmuz'da asgari ücrete yeni zam var mı? Temmuz 2024 asgari ücret zammını bekleyenler hemen bakın!

Temmuz'da asgari ücrete yeni zam var mı? Temmuz 2024 asgari ücret zammını bekleyenler hemen bakın!

Asgari ücretin 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 17 bin 2 lira olacağı açıklanmıştı. Peki Temmuz 2024'te asgari ücrete yeni zam var mı? 



1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde net asgari ücret 17 bin 2 Türk Lirası şeklinde açıklanmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada bu sefer 2024 yılı için eskiden olduğu gibi asgari ücretin tek sefer şeklinde belirleneceğini açıklamıştı. Fakat konu ile ilgili olarak AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun açıklamaları oldukça dikkat çekti. Peki Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücretin 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak şekilde net 17 bin 2 lira olduğu Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından açıklanmıştı. Asgari ücret alanlar Temmuz ayında yeni bir zam alıp almayacağı ile ilgili araştırmalar yaparken AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun açıklamaları da dikkat çekti.

Temmuz da asgari ücrete yeni zam var mı? Temmuz 2024 asgari ücret zammını bekleyenler hemen bakın!

2024 TEMMUZ'DA ASGARİ ÜCRETE ZAM VAR MI?

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Meclis'te gazetecilerin sorduğu bir soru üzerine, "Haziran sonu temmuz ayı başı itibarıyla emeklilerimiz başta olacak şekilde bütün çalışanlarımızla ilgili daha iyileştirici, alım gücünü arttırıcı değerlendirmelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız." demişti. 

Açıklamasında meclisin muhtemelen nisan ayının ortalarında çalışmalarına başlayacağını dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "O tarihten itibaren bu hususları müzakere edeceğiz ve haziran ayının sonu temmuz ayının başı itibarıyla da emeklilerimiz başta olacak şekilde bütün çalışanlarımızla ilgili daha iyileştirici, alım gücünü arttırıcı değerlendirmelerimizi hep beraber kamuoyuyla paylaşacağız ve buna dair düzenlemelerimizi de inşallah gerçekleştireceğiz." demişti. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun yaptığı bu açıklamalar temmuzda asgari ücrete zam ara zam yapılacağına ilişkin beklentileri de artırdı. Asgari ücrete ek zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin resmi bir açıklama henüz yeniden yapılmadı. 

Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz da yaptığı açıklamada asgari ücret ile ilgili ciddi düzenlemeler yaptıklarını belirterek, “Asgari ücrette yüzde 100'ün üzerinde artış yaptık. Asgari ücreti vergiden muaf duruma  getirdik." demişti.

 

Hyundai Bayon fiyatlarında son dakika! Bayon'un Mart 2024 fiyatları ne kadar? Araba almak isteyenler hemen bakın!

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? Kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir? Kentsel dönüşüm hibe desteği 2024

Nisan 2024  TOKİ  projelerine başvurmak isteyenler hemen bakın! e-Devlet'ten adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır?


Geri Dön