18 / 05 / 2024

Kulislerde bu rakam konuşuluyor! İşte asgari ücrete beklenen zam!

Kulislerde bu rakam konuşuluyor! İşte asgari ücrete beklenen zam!

Yeni yılda asgari ücrete yapılacak zam için geri sayım başlarken, milyonlarca kişi de yapılacak artışı heyecanla bekliyor. Bu yıl geçen seneye göre enflasyonun daha yüksek olması nedeniyle kulislerde en az yüzde 50 zam konuşuluyor. Eğer artış bu oranda olursa asgari ücret 2023 yılında 8 bin 250 lira



Temmuzda yapılan yüzde 30'luk zam ile asgari ücret 5 bin 500 liraya çıkmıştı. Böylece 2022 yılında asgari ücrete yapılan kümülatif zam, yüzde 90'ı aşmış oldu.

YENİ YILDA EN AZ YÜZDE 50 ZAM BEKLENTİSİ

Bu yıl enflasyon ve hayat pahalılığının daha yüksek seyretmesi sebebiyle asgari ücrete en az yüzde 50 oranında zam bekleniyor. Eğer artış bu oranda olursa yeni yılda asgari ücret 8 bin 250 liraya yükselmiş olacak.

ASGARİ ÜCRET İLE İLGİLİ İHTİMALLER

Yeni asgari ücretin ilk etapta 6700 civarında olacağı konuşuluyordu. Hayat pahalılığı kulislerdeki rakamlara da yansıdı. Şu ana kadar asgari ücret ile ilgili telaffuz edilen en yüksek rakam 9 bin. Bu işin işveren yönü de düşünüldüğünde asgari ücrete yapılacak zamla birlikte işveren tarafına da önemli destek ve teşvikler bekleniyor.

Araç sahipleri bu kez sevinecek! Motorine büyük indirim!

EYT’lilere Ocak 2023 müjdesi: İlk maaşın ödeneceği tarih belli oldu

Bir gramınız bile varsa hemen bakın! Gram altın bu rakamı görecek!


Geri Dön