29 / 04 / 2024

Bir gramınız bile varsa hemen bakın! Gram altın bu rakamı görecek!

Bir gramınız bile varsa hemen bakın! Gram altın bu rakamı görecek!

Gram altına yatırım yapanlar tarihi zirveyi beklerken gram altının geleceği son noktaya dair haberleri de yakından takip ediyor. Peki gram altın kaç lira olacak, gram altının yükselişi ne zamana kadar devam edecek? İşte bütün detaylar…



Gram altın son bir haftadır aylardır beklenen hamlesini yaparak yükselişe geçti. 2022 yılının Nisan ayından Kasım ayının başına kadar yatay bir grafik çizen gram altının yatırımcısını mutlu edeceği süreç başladı.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararının açıklanması ile gram altında başlayan yükseliş trendi hızlanarak devam ediyor. Altında psikolojik sınır olarak kabul edilen 1000 lira seviyesini Kasım ayının ilk haftasında aşan gram altın 12 Kasım saat 20:11 iitbarıyla 1054 seviyelerinde.

Peki gram altın daha da yükselecek mi? Gram altın kaç lira olacak? Altını olanlar ne yapmalı gibi soruların yanıtlarına bakalım?

Ekonomistlerin değerlendirmelerine göre, bundan sonra yaşanacak hiçbir gelişme gram altının yükselişin durduramayacak. ABD’den gelen enflasyon verilerinin de rüzgarına kapılan gram altın yükselmeye devam edecek.

Altın piyasasında değerlendirmeleri yakından takip edilen Ekonomist İslam Memiş, altın yatırımcısını heyecanlandıracak rakamı açıklamıştı. Memiş’e göre gram altın ilk önce bin 200 lirayı daha sonra bin 400’ü görecek. 2023 yılının haziran ayına kadar 1600 seviyelerini görmesi beklenen gram altın, sabreden acele etmeyen yatırımcılarının yüzünü güldüreceği neredeyse kesin gibi.

 

 

 


Geri Dön