07 / 05 / 2024

Araç sahipleri bu kez sevinecek! Motorine büyük indirim!

Araç sahipleri bu kez sevinecek! Motorine büyük indirim!

Brent petrol ve döviz kurundaki hareketlilik nedeniyle akaryakıt fiyatları da çoğunlukla yukarı yönlü olmak üzere sürekli değişkenlik gösteriyor. Spn dakika haberi bu kez araç sahiplerini sevindirecek. Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere motorine 1,56 lira indirim bekleniyor.



Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar artık kimseyi şaşırtmıyor ancak son gelen haber araç sahiplerini sevindirecek cinsten. Petrol fiyatları ve dolar kurundaki hareketliliğe bağlı olarak akaryakıt fiyatlarında da dalgalanma devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda benzine ve LPG'ye peş peşe gelen zamların ardından bu kez de motorine indirim haberi geldi.

İNDİRİM, SALI GÜNÜNDEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Son dakika haberine göre; 15 Kasım Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere motorin grubuna 1,56 kuruşluk bir fiyat indirimi bekleniyor. Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre İstanbul'da motorinin litre fiyatı 26.33 liradan satılırken benzinin litresi ise ortalama 22.68 liradan satışa sunuluyor.

BENZİN, MOTORİN, LPG FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı ekleniyor ve KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken de, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip ediliyor. Herhangi bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.


Geri Dön