14 / 05 / 2024

Boğaziçinde yalı

Boğaziçinde yalı

1991 yılında Irak'ın Kuveyt'i işgal etmesinden sonra Boğaziçi'nde emlak ticareti durma noktasına gelmiş. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ''Türkiye, Körfez Savaşı'na girmeyecek'' açıklamasından sonra lüks konutlar en karlı yatırım kapısı olmuş.

1942'de Boğaziçi'nde 130 bin liraya satılık yalı!

İstanbul Boğaziçi'nde 1942 yılında bahçesi olan yalı 130 bin liraya satışa çıkarılmış. Satılık ilanında yalının taş yapılı olduğu belirtiyor...

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için şok uyarı! Uzman isim tarih verdi: Yalıları birkaç kez su basacak!

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için çarpıcı uyarılarda bulundu. 

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin sit alanı statüsü değiştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün 8 Eylül tarihinde açıkladığı karara göre, yeşil alan içinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi doğal sit alanının statüsünde değişiklik yapıldı.

İstanbul Boğazı'nda yalı satışları hızlandı!

İstanbul Boğazı'nda pek çok yalı bulunuyor. Pandemiyle beraber satışa sunulan yalı sayısı arttı. İstanbul Boğaziçi şu an 60-62 yalı satışta. Boğaziçindeki yalıların fiyatları 10 milyon TL'den başlıyor...

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Yalı Sahil Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Yalı Sahil Şubesi bugün Maltepe'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Yalın Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Yalın Şubesi bugün Maltepe'de 5 bin TL sermaye bedeli le Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Yalı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Yalı Şubesi Maltepe'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Arapların gözü kulağı İstanbul Boğazı'ndaki yalılarda!

Boğaziçi yalıları uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, zengin Arap ailelerinin hem Türk vatandaşlığını almak, hem de sıcak yaz aylarını Boğaziçi’nde geçirmek için yalı veya villa aldığını söyledi

Boğaziçi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi!

Boğaziçi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif ile; Boğaziçi Nazım Planına göre çizilen krokide etkilenme bölgesi sınırları içinde kalan Üsküdar ilçesine bağlı Yavuztürk Mahallesinin etkilenme bölgesi dışına çıkarılması öngörülüyor.

Kahramanmaraş Boğaziçi Bulvarı asfaltlanıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi hava sıcaklarının artmasıyla beraber başlattığı asfalt çalışmalarına devam ediyor. Yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda ve 25 metre genişliğinde olan Boğaziçi Bulvarı’nda asfalt çalışmaları başladı.

Reza Zarrab'ın Boğaz'daki yalısındaki kaçak kat yıkılacak mı?

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Reza Zarrab ve Ebru Gündeş’in yalısına kaçak kat çıkmasına 4 yıl boyunca göz yuman ve yıkım kararını da yerine getirmeyen Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetkilileri hakkında soruşturma izni vermedi.

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar hikayeleri ve mimarisiyle dikkat çekiyor!

Boğaziçi'ndeki 366'sı tarihi toplam 600 yalı, İstanbul'un kültürel mirası içerisinde önemli bir yer tutuyor. Araştırmacı-yazar Şimşek: "Şehzade Burhaneddin Efendi Yalısı, Boğazın en pahalı yalısıdır. " dedi.

1944 yılında Boğaziçi'nde 7.000 liraya köşk!

1944 yılında Boğaziçi'nin Anadolu sahilinde 13 dönüm bahçe içinde bulunan bir köşk 7 bin liraya satılacakmış. Arazisinde bin ağaç bulunan köşkün senelik 800 lira getirisi varmış.

Boğaziçinde yalı Haberi

Boğaziçinde yalı



Yalılar, köşkler savaş durgunluğu atlattı


Lüks cephesi canlı


Boğaziçi'nde savaş öncesi bir türlü alıcı bulamayan milyarlık yalılar, villalar, köşkler ve lüks daireler şimdi adeta yatırım kapısı oldu


Mücahit BÜBER


   IRAK'ın Kuveyt'i işgal etmesinden sonra İstanbul Boğaziçi'nde durma noktasına gelen emlak ticareti yeniden canlandı. Milyarlık yalılar, villalar, köşkler, lüks daireler işadamlarının en karlı yatırım kapısı oldu.

   Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın, ''Türkiye, Körfez Savaşı'na girmeyecek'' açıklamasından sonra, pek çok işadamının değerli mülk edinmeye yöneldiğini anlatan Anadoluhisarı'ndaki ''sosyete emlakçısı'' Yüksel Ayıkcan ve Behzat Durguner, şunları söyledi:

   

   ''FİYATLAR CAZİP''


   ''Türkiye'nin savaşa gireceği yolundaki yorumlar, Boğaziçi'nde emlak satışlarını durdurmuştu, şimdi canlandı. İsimlerini açıklayamayacağımız