29 / 07 / 2024

bölgesel turizm alanı ne demek

bölgesel turizm alanı ne demek

Turizm pastasında Türkiye’nin payını arttırmak için düğmeye basan hükümet, "İpek Yolu Koridoru", "Kış Koridoru", "İnanç Koridoru" ve Zeytin Koridoru gibi bölgesel turizm alanları oluşturmayı hedefliyor.

Belediye sağlık tesisi ve turizm alanı imarlı arsa satacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun İlkadım'da yer alan sağlık tesisi ve turizm alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsa 1.148 metrekare alana sahip.

Çukurova Bölgesel Havalimanı 2022'de açılacak!

Adana'da inşa edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda çalışmalar hızlandı. Havalimanın açılışı 2022'nin son çeyreğinde gerçekleşecek. 

Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatında son durum ne?

CHP Tarsus ilçe örgütü 9 ihale, 3 temel atma töreni gerçekleştirilen, 7 bakan değiştiren ve 6 farklı bitiş tarihi açıklanmasına rağmen bir türlü bitirilemeyen Çukurova Bölgesel Havaalanı bölgesinde yazılı uçurtma uçurdu.

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda üstyapının yüzde 20'si tamam!

Mersin'de 2022 yılının üçüncü çeyreğinde ilk iki etabının hizmete açılması planlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda üstyapı çalışmalarının yüzde 20'si bitirildi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında son durum ne?

Mersin'de devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Havalimanında ilk etap çalışmalarının 2022'de bitirilmesi planlanıyor.  

B Bulut Turizm Ve Yat İşletmecilik Limited Şirketi kuruldu!

B Bulut Turizm Ve Yat İşletmecilik Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Bilal Bulut ve Uğur Bulut ortaklığında kuruldu.

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı ile inşaat ve fabrikalar hareketlenecek!

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı hazırladıklarını dile getiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, "Yeni üretim bölgeleri belirleyip bu alanlarda yapılacak yatırımın şekline kadar bir plan hazırladık" dedi.

Zafer Bölgesel Havalimanı'nın garanti ödemeleri mecliste!

Zafer Bölgesel Havalimanı için yapılan garanti ödemeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi TBMM gündeminde!

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Barut, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Bölgesel Havalimanı projesinin akıbeti mecliste!    

Çukurova Bölgesel Havalimanı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesinde son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun "İki yıl içerisinde Çukurova bölgesinde havalimanını hizmete alacağız" açıklamasında bulunduğu Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesi yılan hikayesine döndü.

İBB Sancaktepe'de Bölgesel İstihdam Ofisi açtı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sancaktepe'de Bölgesel İstihdam Ofisi açtı.

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşaatı 2 yılda bitecek!

Adil Karaismailoğlu, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yapım çalışmalarına ilişkin, "Şu an pist çalışmasının üzerindeyiz. İnşallah yıl sonuna kadar bütün altyapı çalışmalarımızı tamamlayacağız" dedi...

bölgesel turizm alanı ne demek Haberi

bölgesel turizm alanı ne demek


Hükümet, her bölgenin dinamiğine ve öne çıkan özelliğine göre geliştireceği ‘koridorlarla’ turizmin canlandırılmasını planlıyor. Hazırlanan strateji taslağında İpek Yolu Koridoru, Kış Koridoru, İnanç Koridoru, Zeytin Koridoru, İpek Yolu Koridoru gibi bölgesel turizm alanları oluşturulması hedefleniyor. Buna göre bölgesel bazda destinasyonlar ve turizm türleri arası bağlantıların kurulmasına yönelik çalışmalar yapılacak. Turizm gelişim bölgeleri, turizm koridorları, turizm kentleri, ekoturizm bölgeleri geliştirilecek.


TESİS SAYISI ARTACAK


Kış Turizmi Gelişim Koridoru; Erzincan, Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan, Bolu, Çankırı ve Kastamonu kış turizmi gelişim koridoru olarak belirlenecek. Bursa, Kayseri, Isparta ve Kocaeli’nin ise kış turizm merkezi olarak planlaması yapılacak. Palandöken, Kartalkaya, Erciyes gibi kayak merkezleri yöre halkının da faydalanacağı şekilde planlanacak. Gemlik, Mudanya, Gönen, Bandırma, Erdek, Ezine kıyı şeridi, Erdek Kapıdağ Yarımadası, Avşa, Paşalimanı, Ekinlik Adası ve...