18 / 05 / 2024

Bolu Eski Posta Caddesi kentsel dönüşüm

Bolu Eski Posta Caddesi kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılmasına karar verilen Eski Posta Caddesindeki binaların yıkımı tamamlanıyor.

Yeni ev sahibi eski kiracıyı evden çıkarabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde yeni mülk sahibinin eski kiracıyı evden çıkarıp çıkaramayacağını kaleme aldı. 

Tasfiye edilen kooperatifte eski yönetim planı geçerli olur mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 170 haneli yazlık bir sitede hisse sahibi olduğunu aktaran okuyucu, kooperatiflerini tasfiye ettiklerini belirtti. Okuyucu, eski yönetim planının, kurulların ve kararların geçerli olup olmadığını sordu.

Eski site yönetimden kalan borçlar ne olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, sitede yapılan incelemede eski yönetimin yeni yönetime 200 bin TL borç bıraktığı ve 43 bin TL'lik icra takibi olduğu, bu durumda ne yapılacağı soruldu. 

Eski yöneticinin yaptığı işten yeni yönetici sorumlu mudur?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Eski yönetici binada tadilat yaptırmış. Bunun için alınmış bir karar yok. İş için kapalı fatura almış dosyasında duruyor. Şimdi yeni yönetici döneminde iş ihtilafa binmiş, tadilatı yapan parasını istiyor. Bu durumda sorumlu yeni yönetici mi eski yönetici mi?' sorusunu yanı

Yeni kat irtifakı eski vekaletnamelerle mümkün mü?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kat karşılığı inşaat yapılacak arsa için tasdikli proje zamanında tapuya sunulmuş ve kat irtifakı kurulmuştur. Bu işlem 2009’da yapılmıştır. Yeni kat irtifakı kurulması isteniliyor. Eski vekaletnameler ile bu mümkün mü?' sorusunu yanıtladı...

Bolu Belediyesi ana hizmet binası yıkılıyor!

Büyük Camii Mahallesi'nde yer alan ve yeni yapılan hizmet binasının kısmen tamamlanmasının ardından boşaltılan eski Bolu Belediyesi Hizmet Binası yıkılıyor.

7 ilde 9 imar planı değişikliği onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Bolu, Eskişehir, Bakırköy, Zonguldak, Mersin, Ankara ve Çanakkale'de 9 imar planı değişikliğini onayladı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Bolu Eski Posta Caddesi'nde dönüşüm yıkımları tamamlanıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılmasına karar verilen Eski Posta Caddesindeki binaların yıkımı tamamlanıyor.

Eskişehir Kırma Eleme Yıkama Tesisi'nin ÇED toplantısı 2 Eylül'de!

T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, 3. Bölge Müdürlüğü tarafından Eskişehir ve Bolu İl sınırları içinde Sarıcakkaya Çatak Göleti, Sulaması, Malzeme Ocakları, Kırma Eleme Yıkama Tesisi ve Hazır Beton Santrali projesinin ÇED toplantısı 2 Eylül'de yapılacak.

Bolu Belediyesi İmar Müdürü tutuklandı!

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Bolu Belediyesi İmar Müdürü Settar T. tutuklandı.

Bolu Eskiçağa Köyü sakinleri: Köyü taşıyın!

Bolu'nun Yeniçağa ilçesine bağlı Eskiçağa köyünün sakinleri, dağdan yuvarlanan kayalar nedeniyle korku içinde yaşıyor. Köylüler ya kayaların kaldırılmasını ya da köyün taşınmasını istiyor.

Bolu'daki eski sinema binası yıkılacak!

Bolu Kent Meydanı'nda bulunan eski sinema binasının yıkılmasına karar verildi. İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarında 4 komisyonda alınan karar doğrultusunda binanın yıkılması yönünde karar alındı. Yıkım işlemlerine kısa sürede başlanacak.

Bolu'da atıl binalar yıkılıyor!

Bolu Belediyesi tarafından yürütülen yol Köroğu ve Sandallar Mahallesi'nde atıl vaziyetteki eski binalar yıkıldı. Ayrıca Bolu'da Arı ve Okul Sokak'ta imar planına uygun olarak yol genişletme çalışması yürütüldü.

Bolu Eski Posta Caddesi kentsel dönüşüm Haberi

Bolu Eski Posta Caddesi kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılmasına karar verilen Eski Posta Caddesindeki binaların yıkımı tamamlanıyor. 


Bolu Belediyesi tarafından riskli yapı olmaları nedeniyle yıkılmalarına karar verilen Eski Posta Caddesinde 5 adet binanın yıkımı son bina ile tamamlanıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında alınan kararla yıkılan binalara 1.5 katlı son dükkanın eklenmesi ile yıkım işlemleri tamamlanma noktasına geldi. 


Köroğlu Gazetesi