02 / 05 / 2024

Bomonti tarihi

Bomonti tarihi

1936 yılında İstanbul'un nazım imar planını hazırlayan Mimar Prost, istimlak edilen Surp Agop Mezarlığı, Mecidiyeköy ve Bomonti'nin imar planını hazırlayacakmış. Prost, kurulacak mahallelerin nasıl olacağına dair planlar hazırlamış.

Tarihi Bomonti Bira Fabrikası yıkılıyor!

Şişli'de bulunan tarihi Bomonti Bira Fabrikası'nın yıkımı başladı. İstanbul'un 130 yılına tanıklık eden binanın yerine dini kültür merkezi inşa edilecek. 

Nidapark Bomonti Rotana ile yoluna devam ediyor!

Tarihi semt Bomonti’de yükselen lüks konut projesi 'Nidapark Bomonti'de Orta Doğu, Afrika, Doğu Avrupa ve Türkiye’nin önde gelen otel yönetimi şirketlerinden Rotana ile iş birliği yapıldı. 

Tarihi Bomonti'den yeni Maslak'a!

Bomonti'nin tarihi 1890'lı yıllarda Feriköy'ün göbeğine bira fabrikası kurulması ile başlıyor. Fabrikanın semte adını vermesi ile Bomonti ismini kazanıyor. Köklü tarihine ek olarak son eklenen parçalar ise rezidanslar ve şehrin popüler mekanları olarak yerini alıyor...

Kendine Has Sergi Mahall Bomonti İzmir'de!

İstanbul Deniz Müzesi’nden sonra İzmir’e taşınan “Kendine Has Sergi” Tarihi Bomonti fabrikalarının dünden bugüne hikayesini aktaran özel koleksiyonlardan toplanarak hazırlanıyor. 

Tahincioğlu Nidapark Bomonti teslimat!

Nidapark Bomonti projesinde metrekare birim fiyatları 8 bin 300 TL'den başlıyor. Tahincioğlu Nidapark Bomonti teslimat tarihi ne zaman?

Mahall Bomonti İzmir'e tarihi reklam!

İzmir’in mazisine sahip çıkan, konut ve ofis projesi Mahall Bomonti İzmir için Cosmic Creative’in hazırladığı sıradışı kampanya yayına girdi.

Nidapark Bomonti güncel fiyatlar!

5 bölümden meydana gelen Nidapark Bomonti projesi tarihi yarımada manzarasına hakim konumda yer alıyor. Nidapark Bomonti güncel fiyatlar KDV dahil 714 bin TL’den başlangıç gösteriyor.

Tahincioğlu Nidapark Bomonti teslim tarihi!

İstanbul Bomonti'de tarihi yarımada manzarasına hakim konumda yükselen Nidapark Bomonti projesinde konut fiyatları KDV dahil 714 bin TL’den başlangıç gösteriyor...

Mahall Bomonti İzmir 20 yıl vade kampanyası!

Divan Grubu tarafından işletilecek olan Mahall Bomonti İzmir Evleri projesi biri 58 katlı, 9'u tarihi olmak üzere 12 bloktan oluşuyor. Projede 20 yıl vadeyle ev sahibi olunabiliyor...

Türkerler Mahall Bomonti İzmir teslim tarihi!

Türkerler İnşaat tarafından yükselen Mahall Bomonti İzmir projesi 470 adet daire, 572 adet ofis ve 30 adet ticari üniteden meydana geliyor. Türkerler Mahall Bomonti İzmir teslim tarihi...

Mahall Bomonti fiyatları 2017!

Mahall Bomonti projesi İzmir Konak'ta hayata geçiriliyor. Biri 58 katlı, 9'u tarihi blok şeklinde yükselen projede fiyatlar kat planlarına göre değişiyor.

Mahall Bomonti Konak ev fiyatları ne kadar?

Türkerler İnşaat imzası taşıyan Mahall Bomonti Evleri'nin işletmeciliğini Divan Grubu yapacak.Projenin teslim tarihi 30 Haziran 2019 yılı olarak belirlendi...

İzmir Mahall Bomonti teslim tarihi!

İzmir Konak'ta inşa edilen Mahall Bomonti projesi Türkerler İnşaat tarafından hayata geçiriliyor. Proje 58 katlı, 9'u tarihi 12 blok şeklinde tasarlandı.

Bomonti tarihi Haberi

Bomonti tarihi



İstanbul'un imarı işi


Galata ve Beyoğlu şimdilik olduğu gibi kalacak


Yalnız Surp Agop'ta, Mecidiyeköy'de ve Bomonti'de yeni mahalleler teşekkül edecek


    İstanbul'un imar planını hazırlayacak olan şehircilik mütehassısı M. Prost'un Paris'e gittiğini ve eylülde tekrar İstanbul'a geleceğini yazmıştık. M. Prost'e o zamana kadar, İstanbul'da yaptığı ilk tetkiklere istinaden imar planının esas hatlarını hazırlayacaktır.

    Haber aldığımıza göre M. Prost'e Galata ve Beyoğlu gibi şehrin çok dar ve çok sıkışık kısımlarının şimdilik olduğu gibi bırakılmasına taraftardır. Çünkü buraların imarı için yapılacak istimlak yüzlerce milyon lira sarfına mütevakkiftir. Belediyenin bu kadar masraf etmesine tabii imkan yoktur. 

    M. Prost'e ileride, belediyenin varidatı...