30 / 04 / 2024

Bomonti tekel fabrikası

Bomonti tekel fabrikası

2006 yılında Global ve Çelebi grupları, İstanbul'un en büyük oteli ve en büyük kongre merkezini Bomonti'ye inşa edilecekmiş. Bira Fabrikası'nın tarihi binası da restore edilerek eğlence ve gezi mekanı haline getirilecekmiş.

 Bomonti Fabrikası'nın  Diyanet'e tahsis işlemi iptal edildi!

İstanbul 12'inci idare Mahkemesi, yıkılan Bomonti Fabrikası'na ait depoların  Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilme kararını iptal etti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden Tekel Fabrikası imar açıklaması! 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ilde bulunan Tekel Fabrikası'nın imar planına ilişkin yazılı açıklamada bulundu. 

Murat Kurum'dan Bomonti Bira Fabrikası açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bomonti Bira Fabrikası’nın yıkılmasına yönelik soruları yanıtladı. Kurum, fabrika yıkımının söz konusu olmadığını belirtti.

Tarihi Bomonti Bira Fabrikası yıkılıyor!

Şişli'de bulunan tarihi Bomonti Bira Fabrikası'nın yıkımı başladı. İstanbul'un 130 yılına tanıklık eden binanın yerine dini kültür merkezi inşa edilecek. 

Tarihi Bomonti'den yeni Maslak'a!

Bomonti'nin tarihi 1890'lı yıllarda Feriköy'ün göbeğine bira fabrikası kurulması ile başlıyor. Fabrikanın semte adını vermesi ile Bomonti ismini kazanıyor. Köklü tarihine ek olarak son eklenen parçalar ise rezidanslar ve şehrin popüler mekanları olarak yerini alıyor...

Bomonti Bira Fabrikası'nın müftülüğe devrinin iptali için imza kampanyası başlatıldı!

Bomonti Bira Fabrikası'nın Şişli Müftülüğü'ne devinin ortaya atılmasından sonra mahalle sakinleri harekete geçti. Şişli mahalle sakinleri Diyanet'in kararı iptal etmesi için imza kampanyası başlattı. 

İBB Bomonti Bira Fabrikası'nın devredilmesiyle ilgili toplantı yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Diyanet ve Şişli Belediyesi Bomonti Bira Fabrikası'nın Şişli Müftülüğü'ne devredilmesiyle ilgili ortak toplantı yapacak. 

Yeni Bomonti projesinin detayları belli oldu!

Diyanet'e devredilmesi gündeme gelen Bomonti Bira Fabrikası'nın ne olacağı merak ediliyor. Peki, binanın mevcut durumu nasıl ve yapılacak? İşte projenin detayları...

Bomonti Bira Fabrikası'nın binaları Diyanet'e devredildi!

Kültür varlığı statüsünde bulunan Bomonti Bira Fabrikası'nın binaları Diyanet'e tahsis edildi.

Cevizli Tekel Fabrikası'na ilişkin 2 soru meclis gündeminde!

İstanbul Kartal'daki Cevizli Tekel Fabrikası'nın bir özel üniversiteye bedelsiz olarak tahsisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Cevizli Yücel Sitesi iletişim!

Cevizli Yücel Sitesi iletişim bilgileri haberimizde yer alıyor. Yücel Sitesi Kartal Cevizli bölgesinde, eski Tekel Fabrikası’nın yanı başında inşa ediliyor. 

Teknik Yapı Kartal Yücel Sitesi satış ofisi!

Teknik Yapı'nın yeni projesi olan Kartal Yücel Sitesi projesi Kartal Cevizli bölgesinde, eski Tekel Fabrikası’nın yanında inşa edilecek. Teknik Yapı Kartal Yücel Sitesi satış ofisi bilgileri haberimizin içinde yer alıyor.

Teknik Yapı Kartal Yücel Sitesi bu ay satışa çıkacak!

Teknik Yapı'nın Kartal Yücel Sitesi projesi bu ay satışa çıkacak. Proje kentsel dönüşüm kapsamında Kartal Cevizli bölgesinde, eski Tekel Fabrikası’nın yanı başında inşa edilecek.

Bomonti tekel fabrikası Haberi

Bomonti tekel fabrikası



İstanbul'un en büyük '5 yıldızlı'sı Bomonti'ye


İstanbul'un en büyük oteli ve en büyük kongre merkezi Bomonti'ye inşa edilecek. Global ve Çelebi grupları projeye 300 milyon YTL harcayacak. Maliye'ye cirodan yüzde 1 pay verecekler


EKONOMİ SERVİSİ


     Global ve Çelebi grupları, İstanbul'un en büyük 5 yıldızlı otelini ve en büyük kongre merkezini Bomonti'ye inşa edecek. Projede Çelebi Grubu ile yüzde 50-50 ortak olduklarını açıklayan Pera Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Türkmen, Tekel'e aitken vergi borçları dolayısıyla Maliye'ye geçen ardından Turizm Bakanlığı'na devredilen Bomonti Bira Fabrikası'nı turizm tahsisleri kapsamında aldıklarını anlattı.

     Proje için 300 milyon YTL civarında yatırım...