01 / 05 / 2024

Bomontide gecekondular

Bomontide gecekondular

Bomonti’nin son gecekonduları gün sayıyor. Gayrimenkul uzmanları'nın yeni gözdesi olan Şişli Bomonti'de Türkiye'nin yükselen 10 semti arasında yer alıyor.

Çekmeköy'de gecekondularının yerine site yapılan sakinlerden tepki!

İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde 2018'de İSKİ tarafından, derenin ıslah edileceği nedeniyle gecekonduların yıkımı yapıldı, fakat aynı yerde site inşa edildi. Çekmeköy'deki Farabi Sokak’ta yaşayan mağdur aileler, yaşadıklarını anlattı.

Didim'de baraka ve gecekondular yıkılıyor!

Aydın Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Fevzipaşa mahallesinde deniz kıyısında bulunan baraka ve gecekonduların yıkıldığını açıkladı.

Keçiören'de gecekondular bir bir yıkılıyor!

Keçiören Belediyesi tarafından kent estetiğine uygun olamayan gecekonduların yıkımı ile ilgili çalışmalarda merkez ve çevre mahallelerde faaliyetlerine devam ediyor.

Gecekondular TOKİ’ye bağlanıyor!

İstanbul Boğazı’nda olduğu gibi halen belediyelerin yetkisinde bulunan gecekondular da belediyelerden alınıp Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) yetkisine veriliyor.

Muhammed el-Halbusi: Irak'ta gecekonduların yıkım süreci durdurulacak!

Irak Meclis Başkanı Muhammed el-Halbusi, yaptığı açıklamada, devlet, gelecekteki nüfus yoğunluğuna göre inşa edilecek en az 100 bin konut projesine gerekli fonu sağlayıncaya kadar gecekonduların yıkılması sürecinin durdurulacağını söyledi.

Çankaya'daki gecekondular yıkılıyor!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen yaptığı açıklamada “Yasaların bize verdiği yetki ve sorumluklar doğrultusunda ilçemizdeki gecekonduları yıkıyor, Çankaya’nın çehresini daha da güzelleştiriyoruz” dedi.

Haliç'teki gecekondular yıkılacak!

Haliç Silahtarağa’da yapılması planlanan Eyüpsultan Gençlik Merkezi için bölgede bulunan bazı gecekondular tasfiye edilecek. Hazırlanan imar planı değişikliği İBB Meclisi'nde kabul edildi.

Çankaya'da yıkılan gecekonduların yerine yeni yaşam alanı!

Ankara Çankaya Belediyesi tarafından planlı yapılaşmaya katkı sunarken yıkılan gecekonduların yerine yeni yaşam alanları kazandırılıyor. Bölge okul alanları ve yeni park yapımına ayrılıyor.

Gecekondular için imar barışına başvurulabilir mi?

Mevzuata aykırı yapılar imar barışı kapsamında kayıt altına alınıyor. Peki, gecekondular için imar barışına başvurulabilir mi?

İmar barışı gecekonduları kapsıyor mu?

İmara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılıyor. Peki, imar barışı gecekonduları kapsıyor mu?

Fikirtepe'de rezidanslarla gecekondular komşu oldu!

Yaklaşık 5 yıl önce başlayan kentsel dönüşümde 50 katlı rezidansların yükseldiği Fikirtepe bölgesinde kentsel dönüşüm devam ediyor. Müteahhitle hak sahibi arasında yapılamayan anlaşma nedeniyle bölgedeki gecekondular hala duruyor...

Gecekondular cam yığını binalardan daha kişilikli!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gecekonduların çoğunun şehirlerimizi adeta istila eden beton, çelik ve cam yığını binalardan daha kişilikli, daha şahsiyetli, daha özgün olduğunu söyledi.

Ankara Mamak'ta gecekondular modern yapılara dönüşüyor!

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi tüm hızıyla sürüyor. 11 etaplı projede gecekondular modern bir yapıya haline dönüşüyor.

Bomontide gecekondular Haberi

Bomontide gecekondular

Bomonti, İstanbul’un tarihi mahallelerine göre dünkü çocuk sayılır. Adını 1890 yılında İsviçreli Bomonti Kardeşler tarafından kurulan Bira Fabrikası’ndan alan, yüzyıl öncesinin bostanıydı Bomonti. Ancak, 60’lı yıllardan sonra saldırıya dönüşen Anadolu göçüne direnemeyen, çabuk teslim olan bir işçi köylü yuvası oldu. 


Bomonti’de birkaç yılda bitiveren gecekondular, Şişli caddelerinde yükselen apartmanlara “Harman yeri İstanbul” türküsünü yüksek sesle duyururlardı! Bomonti şimdilerde çok değişti çook… Ben gayrimenkul uzmanlarının yalancısıyım. Burası Türkiye’nin yükselen 10 semti arasında ilk sırayı alıyormuş. Bomonti yükseliyor, öyle bir yükseliyor ki, çatı gören ağaçlar, yeni kent zirvelerinin çayırında biten ot gibi kaldı! 


Elbette kesilmeyenleri… Residans, AVM, otel, lüks konut… Ne ararsan var Bomonti’de. Gecekondular yıkıldı, konduları birbirine bağlayan patika ve dar yollar, tünel oldu. Gökdelen manzaralı yedi gecekondu yalnız başına kalıverdi... Herhalde...