26 / 07 / 2024

Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü

Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü

Bornova Belediyesi, ilkokul çağındaki çocukların kente aidiyet duygularını geliştirmek için 'Geçmişten Bugüne Bornova' isimli seminerler düzenlemeye başladı.

1941 yılında Bornova Belediyesi 14 arsayı satıyormuş!

1941 yılında İzmir Bornova Belediyesi, belediyeye ait 14 arsayı satılığa çıkarmış. Her bir arsanın metrekaresi 25 kuruş olan 14 arsa için ilan paylaşılmış.

Başakşehir Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarıyla dikkatleri çekiyor. Tamamlanan ve devam eden dönüşüm çalışmalarıyla ilçe genelindeki riskli bina oranının yüzde 50’den yüzde 15’e düşürüldüğü belirlendi. 

İzmir Bornova'da kentsel dönüşüm için kritik viraj!

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. İzmir Bornova Belediyesi Bornova alanını kapsayan bazı bölgelerde kentsel dönüşüm için harekete geçti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yatırımlarını artıracak!

2022 senesi için yapılacak yatırımlarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, gelecek sene kentsel dönüşümde de yatırımlarını hızlandıracaklarını dile getirdi.

Yıldırım Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Yıldırım Belediyesi’nin, ilçenin dönüşümünde model olacak Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap’ta ihale süreci bitirildi. 

Ümraniye Belediyesi kentsel dönüşüm toplantılarının üçüncüsünü gerçekleştirdi!

Ümraniye Belediyesi tarafından ilçede bazı mahallelerinde yaşanan kentsel dönüşüm sıkıntılarını gidermek için açılan kentsel dönüşüm ofislerinde bilgilendirme toplantılarının üçüncüsü yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel tasarım yarışması sonuçlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kentsel tasarım yarışması sonuçlandı. Projede  kazanan isimler açıklandı. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden kentsel dönüşüm için ilk adım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları için Depreme Hazırlık ve Kentsel Dayanıklılık çalıştayının ilkini gerçekleştirdi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kentte yapılacak çalışmalar için her şeyin hazır olduğunu dile getirdi.

İzmir’de kentsel dönüşüm adımları atılıyor!

İzmir’de yenilenme adımları umut vermeye başladı. Gültepe’nin yeni imar planları onaylanırken, geçen hafta Bornova Belediyesi kentsel yenileme planını açıkladı.

Bornova’da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Bornova Belediyesi detaylı bir çalışma sonucu hazırladığı “Çamdibi – Altındağ Bölgesi Kentsel Yenileme Projesi”ni hayata geçirmek için harekete geçti. 40 bin yapının yüzde 11’nin iyi, yüzde 12’sinin kötü olduğu tespit edildi.

Mamak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 248 konut teslim edildi!

Mamak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesinin ikinci etabı kapsamında tamamlanan 248 konut, hak sahiplerine kura ile teslim edildi...

Bornova Belediyesi'nden 11.4 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

Bornova Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü; Bornova Erzene, Bornova Kazımdirik ve Bornova Egemenlik ilçelerinde yer alan 3 adet gayrimenkulü toplamda 11 milyon 404 bin TL bedelle satışa çıkardı. 

Bornova Belediyesi'nden Milli Eğitim Bakanlığı’na arsa tahsisi!

Bornova Belediyesi’nin Erzene Mahallesi 498, 707 ve 719 sokaklar arasında bulunan ve imar planında yol, yeşil alan ile ilkokul olarak görülen 3 bin 500 metrekarelik arsası, Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edildi.

Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü Haberi

Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü

Kendi okullarında verilen seminerleri büyük bir ilgiyle takip eden çocuklar, yaşadıklan kenti daha iyi tanıyıp geçmişini öğreniyor. 


Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından, kentlilik bilincinin geliştirilmesi ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla, kentlerin geleceğinin şekillenmesinde önemli roller alacak çocuklara yönelik, 'Geçmişten Bugüne Bornova' seminerleri başlatıldı. 


Ana konusunu Bornova'nın oluşturduğu seminerlerde, izmir genelinden Bornova özeline gelerek, kentlilik bilinci ve kente aidiyet duygusunun geliştirilmesi amaçlanıyor. Bornova'nın değerleri, görülmesi gereken yerleri ve müzeleri tanıtılıyor. Köy ve kent farkı ortaya konularak kentte yaşamanın getirdiği kurallar anlatılıyor. 


Genel olarak kentlerde yaşanan sorunlardan bahsedilip, çocuklardan sorunların çözümü için düşünce geliştirmeleri isteniyor. 


Sokak hayvanları da anlatılıyor Seminerlerde sokak hayvanlan ile ilgili de bilgiler verilerek onlara karşı olan duyarlılığın artırılması da amaçlanıyor. Çocuklar Bornova'da yaşamış ve önemli izler bırakmış insanların da...