27 / 04 / 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yatırımlarını artıracak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yatırımlarını artıracak!

2022 senesi için yapılacak yatırımlarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, gelecek sene kentsel dönüşümde de yatırımlarını hızlandıracaklarını dile getirdi.



Büyükşehir Belediyesi tarafından 2022 senesinde planlı kentsel dönüşüme 211 milyon TL, yeşil alan ve çevre yatırımlarına da 346 milyon TL yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; kentsel dönüşüm alanında Yiğitler Esenevler 75. Yıl Mahallesi Kentsel Dönüşümü için kamulaştırmaların bitirilmesi Atatürk Kongre Kültür Merkezi batısındaki kentsel dönüşüm alanında kamulaştırmaların yüzde 20'sinin tamamlaması, Beşyol Kavşağı Kentsel dönüşüm alanında da kamulaştırmaların yüzde 50 oranında bitirilmesi hedeflendi. Kentsel tasarım alanında Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Çekirge Zübeyde Hanım Caddelerinde kentsel tasarım projesinin tamamlanması amaçlanıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yatırımlarını artıracak!

Gökdere Millet Bahçesi ile Demirtaş Mesire alanının 2022 yılı içinde bitirilmesi hedeflerken, Ürünlü Millet Bahçesi’nde fiziki gerçekleşmenin yüzde 10, 75 Yıl Parkı'nda yüzde 50 ve Hasköy Mesire alanında da yüzde 20 olması amaçlandı.

Toplam 166 milyon TL yatırım yapılması hedeflenen kültür ve turizm alanında da Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi, Karacabey Kültür Merkezi ve Orhaneli Kültür Merkezi'nin fiziki gerçekleşmesinin yüzde 50 olarak gerçekleşmesi tahmin edildi. Tarihi ve kültürel miras alanındaki çalışmalar dahilinde de Ziraat Mektebi restorasyonu ile Ertuğrulbey Meydan uygulamasının tamamlanması, Bitinya Galerilerinin dijital müzeye dönüştürülmesi projesinde de fiziki gerçekleşmenin yüzde 50’ye ulaşması hedeflendi.

Bursa Büyükşehir'den İnegöl'e kentsel dönüşüm desteği!



 


Geri Dön