30 / 04 / 2024

bornova belediyesi Tarihi Bornova Çarşısı

bornova belediyesi Tarihi Bornova Çarşısı

Büyük Çarşı 'da başlatılan tarihi dönüşüm tamamladı. Binaların cephelerinin aslına uygun hale getirildiği restorasyon ve sokak düzenleme çalışmalarının ardından tarihi Büyük Çarşı ışıl ışıl bir görünüme kavuştu.

İzmir Bornova'da kentsel dönüşüm için kritik viraj!

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. İzmir Bornova Belediyesi Bornova alanını kapsayan bazı bölgelerde kentsel dönüşüm için harekete geçti.

Bornova'da depreme dayanıksız binalar yıkılıyor! 

Bornova Belediyesi ilçe genelinde depreme dayanıklı olmayan binaların yıkım işlemlerine aralıksız devam ediyor. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıların restorasyonunda hız kesmiyor!

Tarihe tanıklık etmiş yapıları yeniden kente kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 18 tarihi yapıda restorasyona devam ederken 6'sı için proje çalışmalarını da tamamladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuya ilişkin konuştu.

Bornova'da riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

İzmir Bornova Belediyesi, ilçe genelinde depreme karşı yıkılma riski olan binaların yıkımına devam ediyor. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, söz konusu yıkımlarla ilgili açıklamada bulundu. 

Bornova Belediyesi'nden kaçak yapı temizliği!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Yakaköy Mahallesinde 2B arazileri üzerinde inşa edilmiş olan kaçak yapıların yıkımına ilişkin kamuoyunda sıkça sorulan soruları cevapladı.

Bornova'da riskli binalar yıkılıyor!

Bornova Belediyesi, Ergene Mahallesi 555 ve 523 sokaklar arasında bulunan 8 riskli yapı için yıkım çalışmalarını başlattı. 

Bornova’da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Bornova Belediyesi detaylı bir çalışma sonucu hazırladığı “Çamdibi – Altındağ Bölgesi Kentsel Yenileme Projesi”ni hayata geçirmek için harekete geçti. 40 bin yapının yüzde 11’nin iyi, yüzde 12’sinin kötü olduğu tespit edildi.

Antalya'da tarihi eseri korumak isteyen belediyeye 7 milyon lira ceza!

Antalya Konyaaltı Belediyesi, tarihi Roma Hamamı'nı zarar görmemesi ile tel örgü ile çevresini kapattı. Belediyeye tarihi hamamın bulunduğu arsa sahipleri, özel mülke müdahaleden dava açtı. Mahkeme belediyenin, 7 milyon lira ödemesine karar verdi...

Ordu'daki tarihi cami restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarihi camiyi restore ediyor.

Tarihi Kula Evleri restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kula Evleri’ni restore ediyor.

Tekirdağ Tarihi Doğanca Evi açıldı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Doğanca Evi'ni hizmete açtı.

Kocaeli'deki Tarihi Rıza Bey Konağı'nın dış cephesi tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Rıza Bey Konağı'nın dış cephe çalışmalarını tamamladı.

Tarihi Bursa Evleri’nin inşaat çalışmalarında sona gelindi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, tarihi mirasın korunmasına yönelik olarak yaptığı çalışmalarla “Eski Bursa”yı ortaya çıkarıyor.

bornova belediyesi Tarihi Bornova Çarşısı Haberi

bornova belediyesi Tarihi Bornova Çarşısı


Bornova Belediyesi, Selçuklu Dönemi'nin izlerini taşıyan ilçenin merkezindeki Büyük Çarşı'da başlattığı tarihi dönüşümü tamamladı. Binaların cephelerinin aslına uygun hale getirildiği restorasyon ve sokak düzenleme çalışmalarının ardından tarihi Büyük Çarşı ışıl ışıl bir görünüme kavuştu. İlçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'ndan girilen Büyük Çarşı, yapılan düzenlemelerle eski günlerine kavuştu. 


Büyük Çarşı Sokak Sağlıklaştırma ve Çevre Düzenleme Projesi kapsamında, öncelikle binaların doğal görünümlerini bozan sıvalar söküldü. 


Cepheler düzenlendi

Ardından işyerlerinin çatıları, kapıları, pencereleri aslına uygun olarak restore edildi. Kapı ve penceler tamamen yenilenerek ahşap malzemelerle değiştirildi. Proje Büyük Çarşı'daki 538, 540, 541, 542, 543, 544, 545 ve 452 sokakları kapsadı. Trafiğe kapatılan Büyük Çarşı'daki sokakların zemin döşemesi de tamamen yenilendi. Zemin ve bina cephelerindeki ışık uygulamalarıyla geceleri de gündüz olduğu gibi hareket kazanan Büyük Çarşı ışıl...