04 / 10 / 2024

Bornova Hacılarkırı imar planı

Bornova Hacılarkırı imar planı

İzmir 4. İdare Mahkemesi tarafından Bornova Hacılarkırı’nda bulunan eski askeri alanın ‘Toplu İşyerleri, Ticaret, Akaryakıt + LPG Servis İstasyonu gibi kullanımlarının dönüştürülmesiyle ilgili plan değişikliği iptal edildi.

İmar iznine dair merak edilenler! İmar izni nasıl çıkarılır? İmar iznini kim verir?

İmar izni gündemde olan konulardan biridir. İmar iznine dair sorulan birtakım sorular bulunmaktadır. İşte o sorulardan bazıları!

İzmir Gümüldür için imar planları onaylandı!

İzmir'e bağlı Menderes Belediye Meclisi uzun zamandır beklenen Gümüldür imar planlarına onay verdi. 

Türk müteahhitleri dünya liginde!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlik sektörü, imar affı, konut sektörüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu...

Uzmanlardan çağrı! İmar planlarında yeni plan!

DEVA Partisi Adıyaman il Başkanı ve kent planlayıcısı Uğur Dündar, kamu yararının, imar rantına feda edilmemesinin önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ayda'nın babası Ufuk Gezgin'den binalar denetlensin çağrısı!

Eşi Fidan Gezgin'in Hacılarkırı Mezarlığı'ndaki cenazesinde taziyeleri kabul eden Ufuk Gezgin,"Binalar denetlensin" çağrısı yaptı...

Bir yılda 20 konut satan 1 ev parası kazanabiliyor!

Gayrimenkul sektörü imar barışı ve faiz indirimleriyle canlandı. Girişimci emlak danışmanları, yılda 20 konut satıp 1 daire alabilecek kazanca ulaşıyor...

Bornova Hacılarkırı'ndaki imar değişikliğine mahkeme engeli!

İzmir 4. İdare Mahkemesi tarafından Bornova Hacılarkırı’nda bulunan eski askeri alanın ‘Toplu İşyerleri, Ticaret, Akaryakıt + LPG Servis İstasyonu gibi kullanımlarının dönüştürülmesiyle ilgili plan değişikliği iptal edildi.

Kocaeli Hacıhazır'da kentsel dönüşüm için oylama!

Kocaeli Belediyesi, riskli alan ilan edilen Hacıhazır Mahallesi'nde kentsel dönüşümü vatandaşa soruyor. Mahallelinin dilekçeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletilecek.

Karabağlar'da mağdur arsa sahipleri 7 yıldır imar planı bekliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar'da kamulaştırmadan yol yaptığı arsa sahiplerine tazminatlarını ödemedi. Bölgenin imar planı iptal edilince arsa sahipleri mağdur oldu.

Üsküdar Arakiyeci Hacı Mehmet Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Üsküdar İlçesi, Arakiyeci Hacı Mehmet Mahallesi, 204 ada, 71, 72, 7, 8 parseller ve 60 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Çankaya'nın 40 yıllık imar sorunu çözülüyor!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 40 yıldır imar sorunu çözülmeyen Zafertepe’nin imar planının tamamlandığı müjdesini verdi. 

İzmir opera binası yakında açılacak!

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü tenor Karahan, İzmir'deki Bornova Kültür Merkezinin inşaatının bittiğini, gelecek ay itibariyle İzmir Devlet Opera ve Balesi temsillerinin yeni merkezde yapılacağı müjdesini verdi...

Balçova arsa mağdurlarından noel baba kıyafetli protesto!

"Balçova arsa mağdurları" olarak bilinen arazi sahipleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde "Noel Baba" kıyafeti ile eylem yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan arazi sahipleri, yıllardır imar haklarını alamadıklarını belirttiler. 

Bornova Hacılarkırı imar planı Haberi

Bornova Hacılarkırı imar planı

İzmir Bornova Doğanlar’da bulunan ve bir süre önce Milli Savunma Bakanlığı'nca TOKİ’ye devrinde sonra satışa sunulan 135 bin metrekarelik askeri alanın yeni nazım ve uygulama imar planlarına karşı açılan dava sonuçlandı. TMMOB Mimarlar Odası’nın açmış olduğu davanın mahkeme kararında, "dava konusu planların şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, imar mevzuatına ve kamu yararına aykırı olduğu sonucuna varılmıştır" ifadeleri yer aldı.

'ŞEHİRCİLİK İLKELERİNE AYKIRI'

Dosyayı inceleyen İzmir 4. İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planlarını iptal etti.

Mahkeme dava konusu plan kararlarında;

“İlgili düzenlemelerin yeterli ve gerekli teknik inceleme ve değerlendirmeye dayandırılmamış olması, planlama gerekçesinin teknik ve nesnel gerekçelere dayandırılmamış olması herhangi bir sorunu çözme ya da aksaklığı giderme amacı yerine kaynak yaratma arayışına dayanması, ‘Askeri Alan’ olarak varlığını sürdürmüş bir alanın Toplu İşyerleri,...