29 / 04 / 2024

Bornova imar hizmeti

Bornova imar hizmeti

Bornova Belediyesi imar durumu belgesi taleplerini bir günde, ruhsat taleplerini ise 10 günde sonuçlandırıyor.

İzmirlilerden imar planı tepkisi! Belediye önünde eylem yaptılar!

Egenin incisi İzmir'in Bornova ilçesi için hazırlanan imar planları İzmirlilerden büyük tepki çekti. İşte konuyla ilgili detaylar...

İzmir Bornova'daki heyelan bölgesine 34 konut inşa edilecek!

İzmir Valiliği, Bornova'da heyelandan etkilenen bölgelerde inşa edilecek konutlar için imar çalışmalarının İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildiğini dile getirdi.

Üsküdar'daki kaçak yapılarda elektrik, doğalgaz ve su hizmeti kesildi!

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi’nde Faruk Kıyım isimli bir vatandaşın 638 metrekarelik arsasına bilgisi dışında verilen imar izniyle yapılan binalardaki elektrik, doğalgaz ve su hizmeti durduruldu...

Bornova Hacılarkırı'ndaki imar değişikliğine mahkeme engeli!

İzmir 4. İdare Mahkemesi tarafından Bornova Hacılarkırı’nda bulunan eski askeri alanın ‘Toplu İşyerleri, Ticaret, Akaryakıt + LPG Servis İstasyonu gibi kullanımlarının dönüştürülmesiyle ilgili plan değişikliği iptal edildi.

Altındağ ve Çamlıkule’nin imar sorunu meclis gündeminde!

İzmir Bornova Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı Başkan Mustafa İduğ’un başkanlığında toplandı. Toplantıda  imar planlarıyla ilgili AK Parti Grubu adına Sait Tatlı ve Selma Kısa’nın verdiği önergeler damga vurdu. 

Kars’ın koruma amaçlı imar planı ve kentsel tasarım projesi yapılacak!

Kars Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından Kars merkezde koruma amaçlı imar planı ve kentsel tasarım projesi yapım işi için danışmanlık hizmeti alınacak.

İzmir Bornova'da imar planı değişikliği onaylandı!

İzmir Bornova'da 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği onaylandı.

Bornova Belediyesi'nden Milli Eğitim Bakanlığı’na arsa tahsisi!

Bornova Belediyesi’nin Erzene Mahallesi 498, 707 ve 719 sokaklar arasında bulunan ve imar planında yol, yeşil alan ile ilkokul olarak görülen 3 bin 500 metrekarelik arsası, Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edildi.

Bornova'da imar masası kurulacak!

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İmar Barışı ve getirdiği yenilikler konusunda önemli açıklamalarda bulundu. 

Bornova'nın imar sorununu imar barışıyla çözdük!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Bornova'nın en önemli meselesi olan imar ve elektrik su meselesini imar barışıyla çözdük

Bornova'da 1 günde imar 10 günde ruhsat!

Bornova Belediyesi imar durumu belgesi taleplerini bir günde, ruhsat taleplerini ise 10 günde sonuçlandırıyor.

Akça Holding Bornova arsasının imar planı askıda!

İzmir Bornova'da Akça Holding bünyesindeki Osman Akça Tarım Ürünleri'ne ait olan 10 bin 51 metrekarelik arsanın imar planı askıya çıkarıldı...

Fatsa revize imar planıyla, yol ağı rahat bir şehir olacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "2017 senesi Fatsa'nın atılım yılı olacak. Özellikle yeni hazırlanan revize imar planıyla yol ağı rahat bir şehir inşa edeceğiz. Fatsa'ya 154 milyon TL'lik hizmeti kazandırmış olacağız" dedi.

Bornova imar hizmeti Haberi

Bornova imar hizmeti

Bornova Belediyesi, eksiksiz belge ile başvuru yapılması halinde imar durumu belgesi taleplerini bir günde, ruhsat taleplerini ise 10 günde sonuçlandırıyor. 


Bir taraftan vatandaşlara daha kısa sürede hizmet sunulurken, bir taraftan da 1 Temmuz 2017'den itibaren geçerli olacak yeni imar yönetmeliği öncesinde hak kaybı yaşanmaması için akşam ve gece mesaileri başlatıldı. 


Bornova Belediyesi tadilat, yeni inşaat ve ruhsat yenileme taleplerini kapsayan tüm ruhsat taleplerini vatandaşlara daha kısa sürede eksiksiz evrak ile başvuru yapılması halinde 10 iş günü içinde sonuçlandırıyor. 


Milliyet...