17 / 05 / 2024

Bornova imar masası

Bornova imar masası

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İmar Barışı ve getirdiği yenilikler konusunda önemli açıklamalarda bulundu. 

İzmirlilerden imar planı tepkisi! Belediye önünde eylem yaptılar!

Egenin incisi İzmir'in Bornova ilçesi için hazırlanan imar planları İzmirlilerden büyük tepki çekti. İşte konuyla ilgili detaylar...

İzmir Bornova'daki heyelan bölgesine 34 konut inşa edilecek!

İzmir Valiliği, Bornova'da heyelandan etkilenen bölgelerde inşa edilecek konutlar için imar çalışmalarının İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildiğini dile getirdi.

Bornova Hacılarkırı'ndaki imar değişikliğine mahkeme engeli!

İzmir 4. İdare Mahkemesi tarafından Bornova Hacılarkırı’nda bulunan eski askeri alanın ‘Toplu İşyerleri, Ticaret, Akaryakıt + LPG Servis İstasyonu gibi kullanımlarının dönüştürülmesiyle ilgili plan değişikliği iptal edildi.

Altındağ ve Çamlıkule’nin imar sorunu meclis gündeminde!

İzmir Bornova Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı Başkan Mustafa İduğ’un başkanlığında toplandı. Toplantıda  imar planlarıyla ilgili AK Parti Grubu adına Sait Tatlı ve Selma Kısa’nın verdiği önergeler damga vurdu. 

Çankaya Belediyesi'nden ruhsat ve imar işlemi kolaylığı!

Çankaya Belediyesi’nin Hoş Geldiniz Masası’nda iş yeri açma, ruhsat başvurusu, emlak rayiç değeri ödeme, sicil birleştirme, borç ödeme, borcu yoktur belgesi alma, imar başvurusu ve imar durum bilgisi alma işlemleri kısa sürede gerçekleşti.

Murat Kurum: Kesinlikle imar artışı olmayacak!

Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Kentsel dönüşümde stratejimiz şu, kesinlikle imar artışı olmayacak, imar artışı olacaksa eğer yüzde 20-25’i geçmeyecek." dedi...

İzmir Bornova'da imar planı değişikliği onaylandı!

İzmir Bornova'da 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği onaylandı.

Bornova Belediyesi'nden Milli Eğitim Bakanlığı’na arsa tahsisi!

Bornova Belediyesi’nin Erzene Mahallesi 498, 707 ve 719 sokaklar arasında bulunan ve imar planında yol, yeşil alan ile ilkokul olarak görülen 3 bin 500 metrekarelik arsası, Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edildi.

Rize'de imar barışı başvuruları 13 bine ulaştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan imar barışı uygulamasına Rize'de 13 bin kişi başvurdu. Bölgede imar barışı masasına günde 150 ile 200 başvuru yapılıyor.

Konak'ta imar barışından 1.200 kişi faydalandı!

İzmir Konak'ta bugüne kadar yaklaşık bin 200 kişi imar barışından faydalandı. İmar barışı hakkında kafasında soru işareti olanlar Basmane'deki hizmet binasının girişinde kurulan danışma masasına başvuruyor...

İzmit Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri imar barışı masasında!

İzmit Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri, imar barışı için İzmit Belediyesi girişindeki danışma masasını ziyaret etti.

İTO’da imar barışı masası kurulacak!

Çevre Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, 80 bin üyesi olan İzmir Ticaret Odası’nda (İTO) imar barışı için işlemlerin yapılabileceği masa kuracaklarını açıkladı.

İZTO'da imar barışı masası kurulacak!

İZTO ve İzmir Müteahhitler Derneği'nin işbirliğiyle 'İş sağlığı ve güvenliği', 'İmar barışı ve 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda imar barışıyla ilgili bilgiler verildi.

Bornova imar masası Haberi

Bornova imar masası

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İmar Barışı ve getirdiği yenilikler konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Belediye olarak hak sahibi vatandaşların mağdur olmaması ve hakkı olanın hakkını alması için ne gerekiyorsa yapacaklarını dile getirdi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Başkan Atila konuyla ilgili olarak ilçede görev yapan muhtarlarla bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Kanunun nasıl uygulanacağına ilişkin henüz bir tebliğ ya da yönetmelik açıklanmadığnı söyleyen Başkan Atila, “İçinde bulunduğumuz süreçte vatandaşlarımızdan 5-10 bin lira ücret talep eden yetkisiz kişilerin ortaya çıktığını duyuyoruz. Hak sahipleri kesinlikle acele edip, bu kişelere itibar göstermesin. Her şey netleştiğinde bir danışma masası oluşturup vatandaşlarımızı ilgili yerlere yönlendireceğiz”...