27 / 04 / 2024

bornova kazım dirik

bornova kazım dirik

Adını Kazım Dirik’ten alan mahalle, Bornova’nın en büyük mahallesi. İçinde Küçükpark ve Büyükpark’ı barındıran ve Bornova’nın kalbi olan bölgede daha çok öğrenciler yaşıyor. En önemli sorun ise otopark....

İzmir için son dakika kararı! Bu sabah Resmi Gazete'de yayımlandı!

İzmir ili, Aliağa ilçesi, Kazım Dirik ve Kültür mahalleleri sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o karar...

Bornova'da 8 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İzmir 5. Satış Memurluğu, İzmir İli, Bornova İlçesi, Kazım Dirik Mahallesi'nde bulunan arsayı 8 milyon TL'ye satışa çıkardı. Gayrimenkulün ihalesi 3 Mart 2021 günü gerçekleşecek.

Kayseri Kazım Karabekir Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki konutların kuraları çekildi!

Kayseri Kazım Karabekir Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında tamamlanan 3 blok 81 dairenin kura çekimleri yapıldı.

Kayseri Kazım Karabekir Mahallesi Kentsel Dönüşüm'de anahtarlar teslim edildi!

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından Kazım Karabekir Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa edilen 109 dairenin anahtar teslimi gerçekleşti.

Kayseri Kazım Karabekir'de 208 daire sahiplerine teslim edildi!

Kayseri Kazım Karabekir Mahallesi'nde başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bitirilen 6 blok 208 dairenin kura çekimi ve anahtar teslim töreni yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki törende konuşma yaptı...

Gaziosmanpaşa Kazım Karabekir Semt Konağı açılıyor!

İlçedeki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Gaziosmanpaşa Belediyesi, Kazım Karabekir Semt Konağı'nı da hizmete açıyor.

Kazım Güzelbaba geleceğin kentini tasarladı!

Beykoz Üniversitesi öğrencisi Kazım Güzelbaba, bal peteklerinden esinlenerek geleceğin kentini tasarladı. Güzelbaba’nın imzasını taşıyan geleceğin kenti, “Yaratıcı ve İlham Veren Kentler” yarışmasında başarı kazandı...

Gaziosmanpaşa Kazım Karabekir Semt Konağı tamamlanıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Gaziosmanpaşa Belediyesi, Kazım Karabekir Semt Konağı'nın inşaatını da tamamlıyor.

Kazım Köseoğlu: AVM açmak yerine satın alma yapacağız!

Esas Gayrimenkul, Adana'da 150 milyon dolarlık yatırımla AVM açtı. Ancak kısa vadede yeni AVM yatırımı planlamıyor. Hedef doğru fiyatla satın alma yapmak. Esas Gayrimenkul CEO'su Kazım Köseoğlu, 15 milyar dolarlık borcun sektörü çok zorladığını söylüyor...

Bornova'da 6.2 milyon TL'ye satılık 4 gayrimenkul!

Bornova Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü İzmir İli, Bornova Kemalpaşa, Bornova Ergene ve Bornova Kazımdirik ilçelerinde yer alan 4 adet gayrimenkulü toplamda 6 milyon 205 bin TL bedel ile satışa çıkardı. 

Bornova Belediyesi'nden 11.4 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

Bornova Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü; Bornova Erzene, Bornova Kazımdirik ve Bornova Egemenlik ilçelerinde yer alan 3 adet gayrimenkulü toplamda 11 milyon 404 bin TL bedelle satışa çıkardı. 

Kayseri Kazım Karabekir Kentsel Dönüşüm'de binalar yükseliyor!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kazım Karabekir Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulundu. Büyükkılıç, toplam 428 dairenin Kasım ayında teslim edileceğini söyledi.

Kazım Yıldız İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kazım Yıldız İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Kazım Yıldız tarafından kuruldu. 

bornova kazım dirik Haberi

bornova kazım dirik

Bornova'nın en büyük mahallesi olan Kazım Dirik, adını 1926-1935 yıllarında İzmir Valisi olan Kazım Dirik'ten aldı. Küçükpark ve Büyükpark'ı içinde bulunduran mahallede çok sayıda üniversiteli yaşıyor. Ergene, Erzene ile birlikte Bornova'nın en eski mahallelerinden olan Kazım Dirik Mahallesi Yeni Mahalle olarak biliniyordu. 1945 yılında Kazım Dirik adını alan mahallenin nüfusu 50 bine yaklaştı.


Babadan kıza muhtarlık


Kazım Dirik Mahallesi'nde 7 dönemdir muhtarlık hizmeti İduğ ailesinde bulunuyor. 1984 yılından itibaren 4 dönem muhtarlık yapan Mustafa İduğ'dan sonra göreve 3 dönemdir kızı Dilek İduğ Çelik devam ediyor. Baba- kız muhtarların özelliği birbirlerine her zaman yardımcı olmaları.

18 yaşında gencecik bir kız iken, muhtar koltuğuna oturan babasına 4 dönem boyunca yardım eden Dilek İduğ Çelik'e şimdi de 78 yaşına gelen babası yardım ediyor. Babası gibi...