20 / 05 / 2024

Bornova Küçükpark yenileme çalışmaları

Bornova Küçükpark yenileme çalışmaları

Bornova Belediyesi’nin İzmir’in yaşayan merkezlerinden olan Küçükpark’ı daha modern yeşil bir görünüme kazandırmak için başlattığı çalışmalar hızla ilerliyor.

İzmir’de kentsel dönüşüm adımları atılıyor!

İzmir’de yenilenme adımları umut vermeye başladı. Gültepe’nin yeni imar planları onaylanırken, geçen hafta Bornova Belediyesi kentsel yenileme planını açıkladı.

Taksim 360'ta satış ofisi dijitale taşındı!

Türkiye'nin kamu-özel sektör iş birliği tarafından düzenlenen ilk ve en büyük kentsel yenileme projesi Taksim 360, ezber bozdu. Taksim360 projesinde satış ofisleri Dijitale taşındı.

Eyüpsultan Nişanca Kentsel Yenileme Projesi askıya çıkıyor!

Eyüpsultan Belediyesi tarafından Nişanca Mahallesi Kentsel Yenileme Avan Projesi'nin detaylarını vatandaşı bilgilendirmek amacıyla askıya çıkıyor.

Ayasofya'nın restorasyonunda son durum!

Bir dünya mirası olan İstanbul'un incisi Ayasofya'da uzun süreden beri restorasyon ve konservasyon çalışmaları sürüyor. 1500 yıldır ayakta duran ve inşa edildiği günden beri defalarca restorasyona tutulan dev eserde tarihinin en büyük bilimsel yenileme ve koruma çalışması yapılıyor.

Taksim 360 ofislerinde yaşam başladı!

Türkiye’nin kamu-özel sektör iş birliğinde hayata geçirilen ilk ve en büyük kentsel yenileme projesi olan Taksim 360’ta, ilk etabı oluşturan ofislerin anahtar teslimi gerçekleştirildi.

Bornova'da evlerin yıkıldığı alanda hobi bahçesi kurulacak!

İzmir Bornova'daki Eğridere mahallesinde yolların ayrılıp evlerin yıkıldığı heyelanının nedeninin arazide hobi bahçesi kurma çalışmaları olduğu iddia edildi.

Küçük otellere 500 bin TL'ye kadar yenileme kredisi!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Bankası iş birliğinde küçük otellere 6 ay ödemesiz olarak 500 bin TL'ye kadar yenileme kredisi verilmesi yönünde bir çalışma başlattı.

Antalya Büyükşehir Meclisi'nde Balbey Yenileme projesi konuşuldu!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısında Balbey Yenileme Projesi konuşuldu.

İzmir opera binası yakında açılacak!

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü tenor Karahan, İzmir'deki Bornova Kültür Merkezinin inşaatının bittiğini, gelecek ay itibariyle İzmir Devlet Opera ve Balesi temsillerinin yeni merkezde yapılacağı müjdesini verdi...

Bornova Karaçam'a çocuk köyü yapımı için ihale düzenlenecek!

Bornova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Bornova Karaçam Köyü’nde çocuk köyü hayata geçirecek. Bornova Karaçam'a çocuk köyü yapımı için ihale düzenlenecek.

Taksim 360 Avrupalı yatırımcının gözdesi oldu!

Türkiye'nin en büyük kentsel yenileme projesi olan Taksim 360 Avrupalı yatırımcının da gözdesi oldu.

Gordion Altın Orman Bornova'da kısa sürede 400 daire satıldı!

İnşaat sektörünün durağanlaştığı şu günlerde İzmir'de yapımı devam eden Gordion Altın Orman Bornova projesinde, kısa sürede 400 daire satıldı. 

Uşak Kentsel Yenileme Projesi için son başvuru tarihi 31 Aralık!

3 oda 1 salon konutların yer aldığı Uşak Kentsel Yenileme Projesi için son başvuru tarihi 31 Aralık olarak belirlendi.

Bornova Küçükpark yenileme çalışmaları Haberi

Bornova Küçükpark yenileme çalışmaları


Bornova Belediyesi, kafeleri ve eğlence mekanlarıyla İzmir’in 24 saat canlı olan merkezi Küçükpark’ı yeniliyor. Küçükpark’ın daha etkin bir şekilde kullanılmasını amaçlayan çalışmalar aylar önce vatandaşların fikirlerinden yola çıkılarak başlatıldı. Bu amaçla, “Fikrini Al Parka Gel” sloganıyla düzenlenen etkinlikte binlerce Bornovalı Küçükpark’a ilişkin hayallerini ve dileklerini kağıtlara dökmüştü. Bornova Belediyesi’nin “Ortak Akıl” çerçevesinde yürüttüğü çalışmalarla vatandaşların bu dilekleri gerçeğe dönüşüyor.

Yayalar özgürce dolaşacak

Küçükpark yenileme projesinin en önemli adımlarından biri, bölgenin motorlu araç girişine kapatılarak yayalaştırılması olacak. Bu kapsamda 169 ve 170 sokaklar ile Zafer Caddesi’nin Küçükpark Meydanı’na cepheli bölümleri trafiğe kapatılacak. Kapatılan yollardan Zafer Caddesi’nde gece 24.00’ten 09.00’a kadar araç giriş çıkışına izin verilecek. Yapılacak düzenlemenin ardından daha önce olduğu gibi Fevzi Çakmak Caddesi’nden 162 ve 161 sokaklar kullanılarak Ankara Caddesi’ne...