28 / 04 / 2024

Borsa İstanbul yatırımcı

Borsa İstanbul yatırımcı

Borsa İstanbul, işlem sırasında mağdur olan yatırımcıları piyasaya yeniden kazandıracak. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, mağdur yatırımcıları çekebilecek formül hazırlığında olunduğunu söyledi.

Elinde altını ve doları olanların yüzü güldü! Yatırımcılara son dakika şoku!

Bu hafta yatırım araçlarından altın ve doların kazandırdığı belirlendi. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında bu hafta en çok artış gösteren yüzde 24,48 ile Borusan Yatırım ve Pazarlama olarak açıklandı. İşte yatırımcıların merak ettiği o rakamlar...

Borsa yatırımcı için tek alternatif mi oluyor?

Şubat ayında yeniden esmeye başlayan halka arz rüzgarı tavan serileriyle başladı. SPK’nın şubat ayında 7 şirketin halka arzını onaylamasıyla yatırımcı yeniden Borsa İstanbul’a geldi. Enflasyon beklentilerinin bozulmasıyla borsa yeniden yatırımcı için öne çıktı.

Borsa uzmanı yatırımcıları uyardı! İşte borsada uygulanması gereken 13 kritik madde!

Borsa uzmanı Adem Ayan sosyal medya hesabından borsa yatırımcılarının uygulaması gereken 13 kritik maddeyi açıkladı. İşte detaylar...

Dikkat! Borsada küçük yatırımcı silkelenme riskiyle karşı karşıya

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor üstüne rekor kırarken Ekonomi Yazarı Dr. Şeref Oğuz’dan hayati bir uyarı geldi. Şeref Oğuz, borsada hasat zamanının geldiğini belirterek, “SPK'nın korumadığı küçük yatırımcı yeniden silkelenme riskiyle karşı karşıya kalabilir” dedi.

Borsa yatırımcılarını ikiye ayıran Mert Başaran uyardı: İşi bilmeyenin sepeti büyük olmalı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, dün 9 bin 306,34 puanla rekor seviyeyi gördü. Borsadaki yükseliş yatırımcıları heyecanlandırırken Ekonomist Mert Başaran 'işi bilmeyenin sepeti büyük olmalı'' diyerek uyardı. 

Son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan hisseler!

Yatırımcıların merak ettiği temettü yatırımı ile ilgili son dakika bilgileri paylaşıldı. Borsa İstanbul'da son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan şirketler tek tek açıklandı. İşte son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan hisseler! 

Borsa İstanbul’da yatırımcının halka arzlara ilgisi azaldı!  

Geçen yıl gerçekleşen halka arzlarda rekor yatırımcı sayısına ulaşan Borsa İstanbul’da bu yıl rüzgar tersine döndü. Gazeteci Barış Esen geçen hafta yapılan Bor Şeker’in halka arzına katılımın geçen seneki sayının yarısında kaldığını belirtti.

Son 1 yılda yatırımcısını güldürmeyen 4 hisse!

Pek çok yatırımcı Borsa İstanbul'daki son dakika gelişmelerini araştırırken yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu da son 1 yılda yatırımcısını güldürmeyen 4 hisseyi açıkladı. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Yıllık bazda yatırımcısını güldüren 6 hisse!

Yatırımcılar Borsa İstanbul'daki son dakika gelişmelerini merak ederken, Borsa Filozofu da yıllık bazda yatırımcısını güldüren 6 hisseyi açıkladı. İşte o paylaşım...

Ocak 2024 Borsa İstanbul analizi! Yerli ve yabancı yatırımcı ne yaptı? Kim para kazandı?

Ocak ayında dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi bugün tüm zamanların rekorunu kırdı. Borsada yükseliş devam ederken Ekonomist İris Cibre X sosyal medya hesabından yerli ve yabancı yatırımcılar açısından Ocak ayı borsa analizini paylaştı.

2023 halka arz şirketleri yatırımcıya ne kadar kazandırdı!

Borsa İstanbul’da 2023’de rekor sayıda halka arz gerçekleştirildi. Halka arzlarla birikte yatırımcı sayısı da arttı. Borsa Temel Analisti Tardu Barlas, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda geçen yıl halka arz edilen şirketlerin 30 Ocak'ta ulaştığı rakamları paylaştı.

En yüksek temettü veren ve yabancı yatırımcıda zirveye oynayan 10 hisse  

Borsa İstanbul’da dalgayı seyir yerini yükselişe bırakırken, yabancı yatırımcının da ilgisi artıyor. Temettü Direktör, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yabancı payının en yüksek oldu 10 temettü hissesini listeledi.

Dolar, euro, arsa, bitcoin ve otomobil değil! İşte yatırımcının yüzünü güldürecek yatırım aracı!

Yatırımcılar, dolar, euro, ev, arsa, otomobil ve bitcoin gibi yatırım araçlarına yatırım yaparken Borsa İzinde isimli borsa yorumcusu yatırımcının yüzünü güldürecek yatırım aracının borsa olduğunu açıkladı. İşte ayrıntılar...

Borsa İstanbul yatırımcı Haberi

Borsa İstanbul yatırımcı

Borsa İstanbul, işlem sırası kapanan tahtalarda mağdur olan yatırımcıları, piyasaya yeniden kazandırmak için önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, mağdur yatırımcıları tekrar borsaya çekebilecek bir formül üzerinde çalıştıklarını söyledi. Bu uygulamanın ilk etapta Çukurova Elektrik ve Kepez mağdurlarına uygulanması bekleniyor.


İNDİRİMLİ HİSSE SATIŞI

Başkan Karadağ, özellikle kamu şirketlerinin halka arzlarında, işlem sırası kapanan tahtalardan dolayı mağdur olan yatırımcılara, halka arz fiyatında indirim verilebileceğine işaret etti. Karadağ, "Küskün konumuna gelen o yatırımcı kitlesinin tekrar borsaya kazandırılması gerekiyor. Bunun için kamu şirketlerinin halka arzı yapılırken, bu kesime bir öncelik ve indirim yapılabilir. Halka arzda veya ikincil satışta tahsisat yapılırken, bu bireylere öncelik tanınabilir" dedi. Uygulamanın öncelikle Uzan Grubu bünyesinde iken el konulan ve borsadaki işlem sıraları 30...