30 / 06 / 2024

Borsada halka arzlarda neler oldu? Küçük yatırımcı yeni halka arzlara katılacak mı?

Borsada halka arzlarda neler oldu? Küçük yatırımcı yeni halka arzlara katılacak mı?

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan onay alan şirketlerin Borsa İstanbul’da halka arzları devam ediyor. Son dönemde istediğini bulamayan yatırımcının halka arzlara ilgisi azaldı. Borsa Filozofu halka arzlardaki son durumu aktararak takipçilerine yeni yapılacak halka arzlara katılıp katılmayacağını sordu.



Yatırımcıların dikkatle takip ettiği yeni halka arzlar devam ediyor. 2024’ün  ilk beş ayında 17 şirket halka arz edildi. Halka arzlar devam ederken yatırımcının ilgisi azalmaya başladı. Bu sene halka arz edilen şirketlerin bazılarının fiyatları halka arz fiyatlarının da altına düştü.

250,6 bin takipçili Borsa Filozofu https://x.com/borsafilozofu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Halka arzlarda neler oldu” diyerek son durumu şöyle özetledi:

Son iki yılda halka arz olan 69 şirketten 37’si en az yüzde 40 düştü.

Hepsi en az yüzde 10 düştü.

Şirketlerden 14’ü yarı fiyatının altına düştü

Pasifik Teknoloji #patek zirvesinden yüzde 59 geriledi.

Kale Seramik (#klser), İz Enerji (#izener) ve Tatlıpınar Enerji (#taten) yüzde 60’tan fazla geriledi.

Katılım Evim (#ktlev) yüzde 76 düştü.  

Borsa Filozofu takipçilerine, “Seğmen Kardeşler Gıda (#segmn) ve Efor Çay Sanayi (#eforc) halka arzına katılacak mısınız?” diye sordu.

İKİ ŞİRKET HALKA  ARZ OLUYOR

Önümüzdeki hafta iki şirket halka arz oluyor.

Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj Sanayi A.Ş  26-27-28 Haziran 2024’de halka arz olacak. Hisse fiyatı 30 TL olan şirket toplam 59 milyon lot dağıtımı gerçekleştirecek.

Efor Çay Sanayi, 26-27-28 Haziran 2024 tarihinde talep toplayacak. Şirketin hisse fiyatı firmanın hisse fiyatı 14,50 TL olarak açıklandı. Toplam  90 milyon lot dağıtımı yapılacak.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

KERİZ SİLKELEMEDE YOKUZ!

Mevduat faizlerinde Haziran 2024 değişikliği! 1 milyon TL'nin banka banka aylık getirisi belli oldu! Hemen bakın!

Benzin ve motorin zammı ertelenmişti, yeni tarih belli oldu! Arabası olanlar hemen bu tarihe bakın!

İslam Memiş 'Geçmiş olsun' diyerek duyurdu! Kuyumcuların kapısında kuyruk oluşacak!

Konut kredisi faizlerinde son dakika! 1 milyon liranın geri ödemesi 5 milyon lirayı geçti!

Mülk sahibi olmak isteyip kredibilitesi yetmeyenler için yeni formül!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön