27 / 07 / 2024

Boru hattı inşası

Boru hattı inşası

Enerji Bakanı Taner Yıldız Trans-Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin iş dünyası ve Anadolu'daki şehirlere büyük fırsatlar sunacağını söyledi. 2 milyon ton ağırlığındaki boru hattının inşasında yerli ekipman kullanılmasını arzu ettiklerini vurguladı...

Kalyon İnşaat, Romanya’da üstlendiği boru hattının inşaat projesine başladı!

Kalyon Holding Romanya’da üstlendiği doğalgaz boru hattı projesinde inşaata başladığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Türk müteahhitlik firmaları her zaman kazan-kazan şeklinde iş yapmıştır. Devletler arasındaki ilişkilerimiz de böyle” diye konuştu.

Kocaeli'de köprü inşaatı sırasında NATO boru hattı delindi!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde köprü inşaatı çalışmalarında NATO'ya ait olan akaryakıt boru hattı delindi...

Türk Akımı'nın inşası için ortak girişim!

Gazprom ve BOTAŞ’ın, Türk Akımı doğal gaz boru hattının Avrupa’ya uzanacak kısmının inşası için ortak girişim kurulacak. 21 Eylül'de TürkAkım Gaz Taşıma A.Ş. adı verilen ortak girişimde yer alıp almama konusunu görüşülecek.

Putin TürkAkım boru hattı inşaatını denetleyecek!

Rusya Devlet Başkanı Putin, TürkAkım boru hattının derin sulardaki inşaatını gerçekleştiren Pioneering Spirit gemisine çıkarak incelemeler yapacak.

Türkiye-İsrail doğalgaz boru hattı projesi için ilk temas!

Türkiye ile İsrail arasında inşa edilmesi öngörülen doğalgaz boru hattı projesini tartışmak üzere kurulan çalışma grubu, ilk toplantısını geçen hafta İstanbul'da yaptı.

Sinop-Boyabat OSB Doğal Gaz Boru Hattı için acele kamulaştırma!

2016/9420 sayılı Sinop/Boyabat OSB Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin Gerçekleştirilmesi Amacıyla Sinop İli Sınırları İçerisinde Yer Alan Bazı Taşınmazların Boru Hatları Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Karaman'da Doğal Gaz Boru Hattı Projesi için kamulaştırma!

Karaman İli sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazların Ermenek Doğal Gaz Boru Hattı Projesi kapsamında Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Batman-Dörtyol Petrol Boru Hattı için acele kamulaştırma!

Batman-Dörtyol Petrol Boru Hattı Karayolu Deplase Projesinin Gerçekleştirilmesi Amacıyla Diyarbakır İli Sınırları İçerisinde Yer Alan Bazı Taşınmazların Boru Hatları ile Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de şöyle yer aldı.

Gazprom, Türk Akımı projesinin inşası için ilk izni aldı!

Rus enerji şirketi Gazprom, Türk Akımı doğalgaz boru hattının inşası için diplomatik kanallar vasıtasıyla Türkiye'den ilk iznin alındığını bildirdi. Gazprom Üst Yöneticisi Aleksey Miller, projenin uygulama safhasına geçilebileceğini belirtti.

Rusya Türkiye'ye boru hattı inşa edecek!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile ilişkilerin normalleşmesiyle yeni projelerin hayata geçirileceğini belirtti. Çavuşoğlu, ''Rusya iki boru hattı inşa etmek istiyor'' dedi.

TANAP Boru Hattı inşaat çalışmaları sürüyor!

BP Türkiye Ülke Başkanı Bud Fackrell, SGC'nin en kilit noktası olan ve BP'nin hissedarı olduğu TANAP boru hattında da inşaat çalışmalarının hızla sürdüğünü belirtti.

Şırnak Doğalgaz Boru Hattı ihalesine 5 teklif geldi!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) tahmini bedeli 25 milyon dolar olan Şırnak Doğalgaz Boru Hattı inşaat ihalesi için verilen 5 teklif arasında, en düşük rakamı 29 milyon 886 bin dolarla üçlü bir konsorsiyum önerdi.

TANAP Eskişehir-Yunanistan sınırı boru hattı inşaatını Punj Lloyd-Limak yapacak!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) boru hattı inşaatının Eskişehir'den Yunanistan sınırına kadar olan 459 kilometrelik bölümünü, Punj Lloyd-Limak iş ortaklığı yapacak.

Boru hattı inşası Haberi

Boru hattı inşası


Trans-Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin iş dünyası ve Anadolu'daki şehirlere büyük fırsatlar sunacağını söyledi. Bakan Yıldız, 1.800 kilometre uzunluğunda ve 2 milyon ton ağırlığındaki boru hattının inşasında yerli ekipman kullanılmasını arzu ettiklerini vurguladı. Yıldız, 'Güzergâh seçim, 19 ilden geçişi ve kamulaştırmalar, ardından boru temini ve müteahhitlik hizmetlerinin ihalesi gibi süreçler önümüzdeki aylarda tamamlanır" dedi. 


Vatan...