06 / 05 / 2024

borusan holding rüzgar enerji santrali

borusan holding rüzgar enerji santrali

Borusan Holding'in Kemalpaşa, Bayındır ve Torbalı ilçesi sınırlarında 70 hektarlık ormanlık alanda kuracağı rüzgar santrali için önce imar planı değişti, şimdi de Bakanlar Kurulu santral için acele kamulaştırma kararı aldı.

Borusan Holding 5 yılda 200 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Borusan Holding Ceo’su Agah Uğur, inovasyon, Ar-Ge ve dijital dönüşüm alanlarında 2020 yılına kadar 200 milyon dolar yapacaklarını söyledi.

Güriş Holding, Kanije Rüzgar Enerji Santrali'ni tamamladı!

Türkiye’de inşaatı devam eden rüzgar santralleri içinde en büyük paya sahip olan Güriş Holding, 64 MW’lık kapasiteye sahip olan Kanije Rüzgar Enerji Santrali’ni (RES) tamamlayarak devreye aldı.

Akça Enerji, rüzgar ve jeotermal enerjiyle büyüyecek!

Akça Holding 'in enerji üretim olu olan Akça Enerji Üretim A.Ş yatırımlarını rüzgar enerjisine yoğunlaştırdı.

Borusan Holding 2 milyar dolarlık yatırım hedefliyor!

Borusan Holding, kriz çığırtkanlarına inat yatırıma hız verdi. CEO Agah Uğur, bu yıl 417 milyon $'lık yatırım yapılacağını açıklayarak, "Kriz beklentimiz yok. 2019'a kadar yatırımımız 2 milyar dolara ulaşacak" dedi.

Polat Holding rüzgar enerjisine 1 milyar dolar yatırdı!

Rüzgar enerjisine 1 milyar dolar yatırım yapan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, önümüzdeki 5 yılda 1 milyar dolarlık yeni yatırımla 1200 megavata ulaşacak.

Tekirdağ'da rüzgar santrali yatırımı yapılıyor!

General Electric (GE), rüzgar enerjisi yatırımcısı Türkerler Holding ile Tekirdağ’daki Barbaros Rüzgar Enerjisi Santrali’nde kurulumu yapılmak üzere 4 adet GE 3.2-103 rüzgar türbininin tedariğine ilişkin anlaşma imzaladı.

Çanakkale'ye 250 milyon dolarlık rüzgar enerjisi yatırımı yapılacak!

Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, yapımı devam eden Troypark AVM'nin 30 Ocak 2015'te faaliyete geçeceğini açıklayarak, Çanakkale'ye 250 milyon dolarlık rüzgar enerjisi yatırımı yapacaklarını söyledi.

Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali İstanbul'a kurulacak!

Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali İstanbul'a kurulmaya hazırlanıyor. Çatalca'da kurulacak İstanbul Rüzgar Enerji Santrali, 88 rüzgar türbini ile yılda 770 milyon 800 bin kilovatsaat elektrik üretecek

İstanbul'a dev rüzgar santrali kuruluyor!

Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali İstanbul'a kurulmaya hazırlanıyor. Çatalca'da kurulacak İstanbul Rüzgar Enerji Santrali (RES), 88 rüzgar türbini ile yılda 770 milyon 800 bin kilovatsaat elektrik üretecek.

Çatalca'da kurulacak rüzgar türbini 280 bin konuta elektrik üretecek!

İstanbul Çatalca'ya 91 rüzgar türbini yapılması planlanıyor. Projenin Çevre Etki ve Değerlendirme (ÇED) raporu tamamladı. Uzmanlar santral için 40 bin metrekarelik bir alanda en az 20 bin ağacın kesilebileceğini söylüyor...

Akbük Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıya çıktı!

Aydın Didim ve Muğla Milas ilçesi sınırların içerisinde kalan Akbük Rüzgar Enerji Santrali için hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı 3 Aralık'ta askıya çıktı...

Rüzgar yatırımları 2015'te hız kazanacak!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, Türkiye'nin rüzgar enerjisinde hedefini artırmaya devam ettiğini belirterek, "2015 sonunda rüzgarda kurulu gücün 5 bin megavata ulaşacağını öngörüyoruz" dedi.

Bursalı sanayici rüzgar türbini üretimine talip!

Enerji sektörüne yönelik yatırımları hızlanan Bursa, üretim için de kolları sıvadı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Enerji Konseyi bünyesindeki Rüzgar Türbinleri Kümelenmesi, rüzgar türbininin çeşitli bölümlerini üretmeye talip oldu

borusan holding rüzgar enerji santrali Haberi

borusan holding rüzgar enerji santrali

Kemalpaşa, Bayındır ve Torbalı ilçelerinde kesilen ormanlık alanda kurulacak rüzgar enerji santrali (RES) için Bakanlar Kurulu acele kamulaştırma kararı aldı


Borusan Holding ve Alman ortağının 10 türbinden oluşan santrali için Bayındır Çınardibi, Kemalpaşa Bayramlı ve Gökyaka köylerinde bazı taşınmazlar tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak. Santralin kurulacağı yerin 'orman alanı', 'tarım alanı', doğal ve ağaçlık karakteri korunacak alan' ve 'kırsal yerleşme alanı'nda kalması nedeniyle imar planı değiştirilmişti.

Eğede Son Sözden Sinan Doğan'ın haberine göre; Borusan Holding'in Kemalpaşa, Bayındır ve Torbalı ilçesi sınırlarında 70 hektarlık ormanlık alanda kuracağı rüzgar santrali için önce imar planı değişti, şimdi de Bakanlar Kurulu santral için acele kamulaştırma kararı aldı. 


10 ADET TÜRBİN 


Borusan Grubu ile Almanya'nın üçüncü büyük enerji şirketi ENBVV'ııin gerçekleştireceği 30...