01 / 05 / 2024

Bosna Alaca Cami nerede

Bosna Alaca Cami nerede

Bosna'daki savaşta Sırplar tarafından tamamen yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde adeta küllerinden doğan Alaca Camii, 27 yıl aradan sonra açılacak

Bosna Alaca Camisi açıldı!

Bosna Alaca Cami'si Vakıflar Genel Müdürlüğü 'nün katkıları ile bugün yeniden açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy " Bir daha o büyük acıların yaşanmayacağından emin olacağımız bir geleceği oluşturma fikri ve idealiyle çalışmak bizlerin asli görevidir" dedi.

Bosna Alaca Cami bugün açılıyor!

Bosna iç savaşında Sırp askerler tarafından büyük tahribata uğrayan Bosna Alaca Cami'si bugün açılıyor. Savaş sırasında temellerine kadar yıkılan cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle yeniden ibadete kazandırıldı.

Bosna Hersek'teki Alaca Cami yarın ibadete açılıyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğünün desteğiyle yeniden inşa edilen Alaca Cami düzenlenecek törenle yarın ibadete açılıyor. 

Bosna Hersek'teki Alaca Cami ibadete açıldı!

Ülkedeki en önemli Osmanlı eserlerinden biri kabul edilen Alaca Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore ediliyordu. Bosna Hersek'in Travnik şehrindeki tarihi cami, düzenlenen törenle yeniden ibadete açıldı.

Bosna Alaca Cami 4 Mayıs'ta açılacak!

Bosna'daki savaşta Sırplar tarafından tamamen yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde adeta küllerinden doğan Alaca Camii, 27 yıl aradan sonra açılacak

Edremit Akşemseddin Cami'nin temeli atıldı!

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 450 metrekare içerisine inşa edilecek, sağlık ocağı ve kreşin yer alacağı Akşemseddin Cami'nin temeli atıldı.

Bosna Hersek Ferhadiye Camisi yarın açılıyor!

Bosna Hersek Ferhadiye Camisi yarın açılıyor. Bosna Hersek'in en önemli Osmanlı eserlerinden biri olarak kabul edilen Banya Luka şehrindeki cami, TİKA destekleriyle yeniden inşa edildi.

TOKİ'den Alaca'ya mahalle konseptli 220 konut!

TOKİ, Çorum'un Alaca ilçesinde yerel mimari anlayışıyla cami, dükkan, çocuk parkı ve çeşitli sosyal alanlann da yer aldığı yerleşim yerinde 220 konut inşa edecek.

Bosna'daki Alaca Cami'nin inşaat çalışmaları başladı!

BOSNA Hersek'in Foça şehrinde 1992 yılında şclıri işgal eden Sırp birlikleri tarafindan yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'ııce yeniden inşa edilecek tarihî Alaca Camii'nde inşaat çalışmaları başladı.

Bosna Hersek'teki tarihi Alaca Camisi yeniden yapılıyor!

Bosna Hersek'in Foça kentinde, 1992 yılında şehri işgal eden Sırp birlikleri tarafından yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yeniden inşa edilecek tarihi Alaca Camisi'nde inşaat çalışmaları başladı.

Bosna Hersek'teki Alaca Camisi'nin temel atma töreni gerçekleşti!

Bosna Savaşı sırasında Sırp güçlerince tamamen yıkılan Bosna Hersek'in Foça kentindeki Alaca Camisi'nin Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleşecek yeniden inşası kapsamında temel atma töreni düzenlendi...

TİKA Makedonya'da kültür mirasına sahip çıkmaya devam ediyor!

Makedonya’da birçok alanda gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam eden TİKA, Makedonya’da ecdat yadigarı eserlere sahip çıkılması kapsamında Üsküp Sultan Murat Cami, Üsküp Alaca Cami ve Saray Hüseyin Şah Camilerini restore ediyor...

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Bosna'daki Alaca Camisi'ni yeniden inşa edecek!

Bosna Savaşı sırasında Sırp güçlerince tamamen yıkılan Bosna Hersek'in Foça kentindeki Alaca Camisi'nin yeniden inşası için Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Bosna Hersek İslam Birliği Vâkıflar Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Bosna Alaca Cami nerede Haberi

Bosna Alaca Cami nerede

Bosna Hersek'in doğusundaki Foça şehrinde bulunan ve ülkenin en önemli Osmanlı camilerinden biri kabul edilen Alaca Camii, 4 Mayıs tarihinde yeniden hizmete açılacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bosna'daki savaşta (1992-1995) Sırp askerler tarafından tamamen yıkılan cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde adeta küllerinden doğdu.

"Bosna'nın İncisi" ya da "Foça'nın güzelliği" olarak da nitelendirilen yaklaşık beş asırlık cami, 1992 yılında tamamen yıkılmasının ardından 27 yıl sonra yeniden ibadete açılacak.

Bosna Hersek İslam Birliği'nin yaptığı yazılı açıklamada, Alaca Camii'nin yeniden inşasında sona yaklaşıldığı ifade edilirken, resmi açılışın 4 Mayıs tarihinde yapılmasının planlandığı bildirildi.

Bosna Hersek İslam Birliğinin daha önceki senelerde 7 Mayıs'ı Camiler Günü ilan ettiği hatırlatılan açıklamada, "Bu tarih, sembolik olarak savaşta yıkılan ya da zarar verilen binden fazla camiyi, mescidi ve diğer vakıf eserlerini hatırlatıyor....